Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Boudhanath

Nepal ble rammet av et ødeleggende jordskjelv 25. april 2015. Besøkende anbefales på det sterkeste inntil videre å søke opp informasjon før de reiser til Nepal.

Gjør som de troende, som utfører sin rituelle runde rundt en av verdens største stupaer mens de snurrer på et bønnehjul.

Opplev en følelse av ro og åndelighet ved den flotte buddhistiske stupaen Boudhanath, som også er kjent som Boudha. Gå sammen med pilegrimene som går rundt stupaen, og beundre den storslåtte arkitekturen. Utforsk gatene rundt, hvor bønnekranser henger i butikkvinduene, munker går mellom klostrene, og takrestaurantene byr på flott utsikt over området.

Boudhanath er et av de viktigste buddhistiske templene utenfor Tibet, og det antas å være fra slutten av 500-tallet. Hver dag kommer pilegrimene hit for å ta en rituell runde rundt det kuppelformede monumentet. Før du gjør det samme, bør du stå på den steinbelagte plassen for virkelig å nyte utsikten over det enorme byggverket.

Hver del har en symbolsk betydning, inkludert tårnet med 13 nivåer som representerer Bodhi, veien til opplysning. På sidene er øynene til Buddha malt på.

Gå med klokken rundt muren som går rundt sokkelen av stupaen, og snurr på bønnehjulene i nisjene. Lytt til den smittende koramessingen og den rituelle musikken som høres fra klostrene i nærheten. Gå ut på plattformene til stupaen for å få en fantastisk utsikt over plassen rundt og ut mot fjellene som ligger i nærheten.

Titt i håndverksforretningene som ligger i fargerike hus langs de trange gatene rundt stupaen. Kjøp tradisjonelle tibetanske suvenirer, slik som bønnekranser, tøy, folkemedisin og Dalai Lama-gjenstander. Besøk et av klostrene for å lære om livet til en tibetansk munk. Se det kjempestore bønnehjulet i Tamang Gompa-klosteret.

Boudhanath ligger omtrent 8 km fra Katmandu Durbar-plassen, og du kommer hit med taxi eller buss. For de som ønsker å overnatte, finnes det flere muligheter, blant annet hoteller og pensjonater i områdene rundt stupaen.

Du må betale et mindre beløp for å komme inn i stupaområdet. Det kan du gjøre ved en av inngangene til plassen. Området er fascinerende døgnet rundt, men legg gjerne besøket til tidlig om morgenen for å unngå grupper på omvisning, eller til solnedgang, når monumentet er vakkert belyst, også med stearinlys.


Kart

De beste hotelltilbudene i Boudhanath

Vis alle de 1 186 overnattingsstedene i Boudhanath
Hyatt Regency Kathmandu 1 760 kr
Hyatt Regency Kathmandu

Hyatt Regency Kathmandu

Taragaon Boudha, Gpo Box 9609, Katmandu
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette resort-hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Katmandu og 2 kilometer unna Charumati Stupa og Boudhanath. Dessuten ligger Pashupatinath-tempelet og Drømmenes hage kun 5 kilometer unna.

  Ghangri Boutique Hotel 514 kr
  Ghangri Boutique Hotel

  Ghangri Boutique Hotel

  Sano Tusal Marg, Bouddha, Katmandu
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Boudhha og 2 kilometer unna Guhyeshwari-tempelet og Boudhanath. Pashupatinath-tempelet ligger 2,2 kilometer unna.

   Bodhi Inn & Suite 294 kr
   Bodhi Inn & Suite

   Bodhi Inn & Suite

     
    3.5 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet med et spa ligger i Boudhha og 2 kilometer unna Guhyeshwari-tempelet og Boudhanath. Pashupatinath-tempelet ligger 2,4 kilometer unna.

    Aarya Chaitya Inn 252 kr
    Aarya Chaitya Inn

    Aarya Chaitya Inn

    Boudhha, Katmandu, Central Development Region
      
     3.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Boudhha og 2 kilometer unna Guhyeshwari-tempelet og Boudhanath. Pashupatinath-tempelet ligger 2,4 kilometer unna.

     Hotel Tibet International
     Hotel Tibet International

     Hotel Tibet International

     Boudha, PO Box: 908, Katmandu
       
      4.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Boudhha og 2 kilometer unna Guhyeshwari-tempelet, Pashupatinath-tempelet og Boudhanath. Dessuten ligger Charumati Stupa og Royal Nepal golfbane kun 3 kilometer unna.

      Meridian Suite Hotel 273 kr
      Meridian Suite Hotel

      Meridian Suite Hotel

      Sinamangal, Airport, Katmandu
        
       3.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Sinamangal og 2 kilometer unna Royal Nepal golfbane og Pashupatinath-tempelet. Dessuten ligger Boudhanath og Patan Durbar-plassen kun 5 kilometer unna.

       Hotel Mudita 519 kr
       Hotel Mudita

       Hotel Mudita

       Siddhartha Marg, Boudha, Katmandu
         
        3.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Boudhha og 2 kilometer unna Guhyeshwari-tempelet og Boudhanath. Pashupatinath-tempelet ligger 2,1 kilometer unna.

        Hotel Mandala 524 kr
        Hotel Mandala

        Hotel Mandala

        Boudhha, Katmandu, Province No. 3
          
         3.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Boudhha, 1,9 kilometer unna Charumati Stupa og 10 kilometer unna Drømmenes hage og Katmandu Durbar-plassen. Patan Durbar-plassen ligger 10,8 kilometer unna.