Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie på Åland – et ekte øyparadis med historiske severdigheter

Opplev de idylliske omgivelsene rundt byen på øya og det vakre, tradisjonelle landskapet på en reise til Åland. Ta en sykkeltur for å virkelig oppleve severdighetene og den vakre naturen.

På en ferie på Åland er det masse å se og gjøre for alle som interesserer seg for historie, kultur og natur. I Mariehamn, hovedstaden i det finske landskapet Åland, finner du alt du trenger for en koselig byferie. Museene i byen forteller om hvordan øyboerne levde før i tiden, og om hvordan de var avhengige av havet for sitt levebrød. Hopp opp på sykkelen og opplev det unike landskapet på øyene og fascinerende middelalderplasser i ditt eget tempo, eller bli med på en guidet tur.

Du kan reise til Åland fra Sverige eller Finland med ferje, eller du kan fly. Øyene ligger knappe 10 mil fra fastlandet. Hvis du vil ta bilen til Åland, går det ferjer både fra Helsinki (Helsingfors), Turku (Åbo) og Naantali (Nådendal) i Finland, og fra Stockholm, Grisslehamn og Kapellskar i Sverige. Det er også daglige flyvninger til Mariehamn fra Turku og Helsinki og regelmessige flyvninger fra Stockholm, hvis du ønsker å komme frem litt raskere. Åland er et svært populært feriemål for syklister, da det er korte avstander og sykkelrutene er tydelig merket med hvitt og grønt. Om du ikke har med egen sykkel, kan du leie en fra de fleste hotellene og overnattingsstedene på øya.

Den eneste byen på Åland, Mariehamn, er forholdsvis liten, men her finner du likevel et bra utvalg av butikker, museer og restauranter som garanterer en fin ferie eller weekendtur til Åland. Den idylliske, lille byen har en rekke shoppingmuligheter, små butikker og spisesteder for enhver smak. Anbefalte steder å besøke er museumsskipet Pommern og Ålands sjøfartsmuseum vis à vis, der du kan se en interessant skildring av forholdet mellom øyboerne og havet. Ålands kunstmuseum med sin samling verker av lokale kunstnere, er også verdt et besøk.

Er du interessert i historie, bør du helt klart ta turen innom det flotte Kastelholms slott i Sund, som skriver seg fra middelalderen.I nærheten ligger friluftsmuseet Jan Karlsgården, hvor du har mulighet for å oppleve hvordan livet var for bøndene før i tiden. Et annet viktig sted verdt et besøk er Sankt Olofs kirke i Jomala. Dette er en av de eldste middelalderkirkene i Finland, og i nærheten ligger det en jernaldergravplass. Du kan fortsatt se de gamle fundamentene og kjellerne. Vil du vite mer om øygruppens unike og vakre natur, bør du besøke Nåtö naturreservat sør for Mariehamn. De skogkledde engene er en påminnelse om øylandskapet fra en tid som raskt forsvinner.

Foretrekker du en aktivitetsferie, har Åland virkelig mye å by på når det gjelder sport og friluftsliv. I tillegg til sykling, er det gode muligheter for fotturer. Du kan for eksempel gå opp på klippene kjent som Getabergen for å få en god utsikt over øygruppen. For golfentusiaster er det også tre golfbaner å velge mellom. På Åland er det masse å se og gjøre for alle aldre, spesielt om sommeren. Reis på ferie til dette flotte øylandskapet og fordyp deg i den behagelige livsstilen i den lille kystbyen Mariehamn.


De beste tilbudene på fly

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

De beste hotelltilbudene i Åland

Vis alle de 49 overnattingsstedene i Åland
Hotel Pommern 971 kr
Anmeldelse skrevet 27. aug. 2019
Mer informasjon
 
Hotel Pommern

Hotel Pommern

Norragatan 8-10, Mariehamn
   
  4,4 av 5
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Meget pent og flott rehabilitert hotell. Resepsjonen var spesielt fin og tiltalende arkitektonisk. Sentralt beliggende.

  Hotell Arkipelag 1 002 kr
  Anmeldelse skrevet 2. aug. 2019
  Mer informasjon
   
  Hotell Arkipelag

  Hotell Arkipelag

  Strandgatan 35, Mariehamn
    
   4,3 av 5
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Store rom, ikke nyoppusset, men rent og ordentlig. Familievennlig, så det er en del barnestøy i fellesområdene. Fikk rom på sjøsiden med super utsikt. Kort vei til badeplass. I tillegg innendørs og utendørs basseng.

   Hotel Savoy 685 kr
   Anmeldelse skrevet 29. jul. 2019
   Mer informasjon
    
   Hotel Savoy

   Hotel Savoy

   Nygatan 10-12, Mariehamn
     
    3,7 av 5
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Manglet airconditionen

    Park Alandia Hotel 931 kr
    Anmeldelse skrevet 24. jun. 2019
    Mer informasjon
     
    Park Alandia Hotel

    Park Alandia Hotel

    Norra Esplanadgatan 3, Mariehamn
      
     4,4 av 5
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Godt hotell med fin beliggenhet. God restaurant. Badet var i minste laget.

     Hotel Esplanad
     Anmeldelse skrevet 22. sep. 2019
     Mer informasjon
      
     Hotel Esplanad

     Hotel Esplanad

     Storagatan 5, Mariehamn
       
      3,6 av 5
      2.0 av 5.0 Stjerner

      Boendet var OK, i förhållande till kostnaden var vi nöjda!

      Strandnäs Hotell 921 kr
      Anmeldelse skrevet 31. mai 2016
      Mer informasjon
       
      Strandnäs Hotell

      Strandnäs Hotell

      Godbyvägen 21 B, Mariehamn
        
       4,0 av 5
       3.0 av 5.0 Stjerner

       Hotellet møter dine forventninger på en positiv måte. Hotellet er enkelt, renslig og har basisfasilitetene. De to enkeltsengene på rommet kan enkelt dyttes sammen til en dobbeltseng (noe vi gjorde). Badet på rommet er enkelt og er utstyrt med sparedusj (som betyr at den ikke har nok trykk å spyle ...

       Hotell Cikada 808 kr
       Anmeldelse skrevet 9. jun. 2019
       Mer informasjon
        
       Hotell Cikada

       Hotell Cikada

       Hamngatan 1, Mariehamn
         
        3,8 av 5
        3.0 av 5.0 Stjerner

        Flott lite hotell med vennlig service. Et lete stykke fra Mariehamn sentrum - gangavstand 5-8 min. Kort vei til fergene til Turku og Stockholm etc. Anbefales!

        HavsVidden
        Anmeldelse skrevet 3. jul. 2015
        Mer informasjon
         
        HavsVidden

        HavsVidden

        Havsviddsvagen 90, Geta
          
         4,2 av 5
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Fantastisk fint sted, men lite serviceinnstilt betjening og kjipe rom.