Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
Norge

Intro

Weekendtur i Norge

Norge er et langstrakt land med mange fantastiske muligheter, selv om du bare har en helg til rådighet. Fra Alta eller Svalbard i Nord, til Stavanger eller Kristiansand i sør – det finnes virkelig noe for enhver smak. Når det kommer til overnatting, kan du velge alt fra det familievennlige til det forretningsorienterte. Det finnes også mange romantiske hoteller i Norge, eller spa- og velværehoteller. En weekend på Holmsbu eller Farris Bad kommer til å revitalisere både deg og partneren din. En annen særnorsk opplevelse er høyfjellshotellene. Enten du velger Rondane, Jotunheimen, Hardangervidda eller noe annet, er dette en flott mulighet til å leve tett på den fantastiske norske naturen, som landet er blitt verdenskjent for. Det er ikke uten grunn at Norge får turister fra hele verden, tross et høyere prisnivå enn de fleste andre land.

continued

Det er også verdt å nevne Lofoten, hvor du kan prøve et opphold i en av rorbuene eller sjøhusene. Da lever du tett på havet, og bak deg ruver fjelltoppene. I de alle store byene, finner du alle mulige typer overnatting. Fra de historiske hotellene til de ultramoderne designhotellene, fra leilighetshotellene til de familievennlige med alt inkludert. Noe av det flotteste med Norge er mangfoldet. I Oslo finner du et yrende kulturliv, i Bergen og Trondheim finner du noen av Norges vakreste trebebyggelser og stavkirker, og Lofoten kan by på fiskeopplevelser uten like. Den særnorske nærheten til naturen gjør det både enkelt og billig å slippe hverdagens stress. Mange norske byer tilbyr det beste fra to verdener; urban kultur i byen og naturskjønnhet og ekstreme opplevelser i terrenget.

Top things to Do

Opplevelser for alle på weekendtur i Norge

Oslo har vokst til å bli en verdensby. Her finner du alt du måtte ønske deg av kultur, historie, arkitektur, shopping og begivenheter. Samtidig er det ikke langt til storslått natur i Nordmarka, eller utsikt fra Holmenkollen. Bergen er verdenskjent for Bryggen og sine ruvende 7 fjell, og kan i tillegg årlig by på evenementer som Festspillene. Historiske Trondheim har sin berømte brygge og kan by på flott arkitektur i verdensklasse, for eksempel Nidarosdomen. Oljebyen Stavanger er også svært sjarmerende, og særskilt kjent for Prekestolen, som er innen kjøreavstand. Kristiansand lenger sør byr på skjærgårdsidyll og den berømte dyreparken. En reise gjennom naturen i Sogn og Fjordane er også et must. Idyllen med epletrær i blomst, dype fjorder og langstrakte fjell finner du ikke noen andre steder i verden.

Hvis du legger din helgetur i Norge til Vestlandet, for eksempel Voss eller Bergen, er veien kort til fantastiske opplevelser i fjellet. Fløyen i Bergen gir deg strålende utsikt over byen, og terrenget byr på mange flotte turmuligheter. Reiser du til Voss, kan du se minner fra norsk seterliv og samtidig utnytte fjellene til ekstremsport. Reiser du nordover, for eksempel til Ålesund, har du et dramatisk samspill mellom fjell og hav, samtidig som du finner mye interessant arkitektur i bybildet. Lofoten lengre nord er helt uovertruffent når det kommer til naturskjønnhet. Dra på havfiske eller fjelltur, og bli forbløffet over hvor vakkert Norge er. Enda lenger nord, i Alta, kan du sette kurs innover Finnmarksvidda. Dette er et storslått område med rik historie, som i tillegg egner seg utmerket for scooterkjøring eller firhjuling.

Røros, i Midt-Norge, er et annet unikt sted som tiltrekker seg mye internasjonal trafikk. Her kan du vandre gjennom seteridyll og fortidsminner, samtidig som du kan nyte genuin norsk husmannskost. Reiser du til Tromsø og nordover vil du oppleve midnattssol og nordlys. Samtidig kan du utforske naturen og dra på dyresafari. Bjørn, ulv, gaupe, moskus og elg er typisk.

Did you know that?

Visste du at …

… Norge utvinner 98-99 % av energien sin gjennom vannkraft? (Kilde)

… Norge ble kåret til et av verdens nest lykkeligste folk, rett bak Danmark i 2013? 

… på sitt smaleste, mellom Elvenes og grensen mot Russland, er Norge bare 1,6 km bredt? 

… Hornindalsvatnet i Sogn og Fjordane er Europas dypeste innsjø? 

… Tønsberg er Norges eldste by? 

… Lærdalstunnelen i Sogn og Fjordane er en av verdens lengste veitunneller? 

Find things you can do in Norge

The local perspective

Lokale favoritter

Det norske folk elsker naturen sin – så hvorfor ikke oppleve mer av den på en weekendtur i Norge? Enten det er ekstremsport, sykling, båtliv eller gåturer, finner du ofte nordmenn ute i naturen. Heldigvis er det også i de fleste store og små norske byer kort vei ut i naturen. Nordmenn liker seg også ute i parkområder, spesielt om sommeren. Er du i en ny by for første gang, er det bare å finne et parkområde og kjøpe en engangsgrill – du kommer fort i prat med nye venner. Nordmenn er også veldig glad i kaffe. Overalt i norske storbyer popper det opp nye kaffesteder med baristakunst i verdensklasse. Hvis du virkelig vil være typisk norsk, kjøper du kaffe fra din lokale kaffekunstner og setter deg i parken for å nyte den.

Nordmenn er også veldig glad i konserter og festivaler. I Oslo har du årlig flere festivaler, deriblant Øyafestivalen i Tøyenparken, som regnes for å være en lokal folkefest. På våren finner By:larm sted, noe som også setter sitt preg på hele Oslo. I Tønsberg har du Slottsfjellfestivalen om sommeren, mens du i Molde har Moldejazz. I Tromsø har du Buktafestivalen, som i tillegg til musikk kan skilte med storslåtte naturomgivelser. Gå heller ikke glipp av den berømte Øya-festivalen, som trekker tusenvis hvert år, og den populære Norwegian Wood i Oslo. Sørg for å skaffe billetter tidlig! Når det kommer til shopping, har nordmenn blitt kjent for å arrangere loppemarkeder med mange kvalitetsvarer. I storbyene, spesielt om våren, dukker det ofte opp loppemarkeder i helgene. Her kan du prute deg frem til kuppriser, mens du koser deg med vafler og annen tradisjonell norsk bakst.

Shopping i Norge

Når du er på helgetur i Norge, kan det være morsomt å shoppe litt. Norge er i ferd med å havne på det internasjonale kartet når det kommer til mote og design. Moods of Norway, som har sin flaggskipsbutikk i Bogstadveien i Oslo, har til og med en filial i New York. Det er mange vareprøvesalg, hvor det selges varer til sterkt reduserte priser. Ellers er Norge kjent for å produsere mange gode ullplagg, og dessuten friluftslivsklær. Her er det mange merker som kan sies å være i verdensklasse. Ta for eksempel Kari Traa-kolleksjonen eller Norrøna – begge med et internasjonalt marked. Disse merkene finner du i de fleste velassorterte sportsbutikker. Norge er også kjent for produksjon av mye fint glass, se for eksempel etter produkter fra Hadeland Glassverk neste gang du stikker innom en interiørbutikk. Kunst og litteratur er populært i Norge, og du finner ofte utstillinger og utsalg i de store byene. Navn som Munch, Nerdrum og Pushwagner har stor gjenklang internasjonalt, og i de mange bokhandlene kan du finne Knausgård, Nesbø eller Per Petterson, som er svært populære både i Norge og utlandet.

Når det kommer til mat, er Norge mest kjent for laks, som eksporteres helt til Japan, og det sier mye om kvaliteten. Akevitt er også en sterk internasjonal merkevare, som med fordel kan kombineres med tradisjonsrike norske retter som pinnekjøtt eller smalahove. Ta også en tur innom suvenirbutikkene neste gang du besøker en norsk by. Ofte finner du flotte gjenstander i stein, utskjæringer i tre, glass og keramikk. Er du så heldig å dra på helgetur i Norge mens det er Bondens Marked i byen, kan du glede deg over kortreiste grønnsaker, spekemat og eplesider fra Hardanger.

Aktiviteter i Norge

Norges sterkeste merkevare er og blir naturen. Derfor kan du like godt først som sist utnytte dette til det fulle. Bli med på Ekstremsportveko i Voss, hvor du kan hoppe i fallskjerm, rafte ned elvestryk, prøve fjellklatring eller teste ut terrengsykling – alt mens du tar inn de naturskjønne motivene. Utforsk friluftsliv i norsk utmark, ta med deg fiskestangen eller gå på jakt. Gå fra hytte til hytte, overnatt i en lavvo og dra på kanoferd gjennom marka. Uansett hvor du oppholder deg i Norge, er det aldri spesielt langt til et lignende tilbud. Norge er også et utmerket sted for vintersport. Pakk en sekk og gå på langrenn en hel dag, eller sjekk inn på et høyfjellshotell og stå slalåm i bakken. Ønsker du noe enda mer utfordrende, kan du prøve kiting på vidda. De norske nasjonalparkene er også i internasjonal toppklasse. Her kan du dra på safari og se noen av verdens villeste og mest eksotiske dyr eller bestige fjelltopper. Det er en spesiell opplevelse å gå i bar overkropp om sommeren samtidig som du har snø under beina.

Under en weekendtur i Norge på sommerstid kan du oppleve fantastisk skjærgårdsidyll langs hele kysten. Ta et bad eller utforsk forskjellige vannsporter. Det er også mye spennende kulturliv i Norge. Den verdenskjente Operaen i Bjørvika kommer for eksempel til å gi deg gåsehud med sine opera- eller ballettforestillinger. Andre alternativer er konserter, teater, stand-up, kino eller kunstutstillinger. Ønsker du å slappe helt av, kan du heller finne veien til din nærmeste spa- og velværesalong. Norge har det meste, for de fleste.