Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
København

Intro

Magiske København

København er et mekka for shoppinginteresserte i Norden. Byen er på nippet til å være en del av det sentrale Europa. Selv om det er en storby på lik linje med Amsterdam og Paris, har den beholdt sjarmen til en småby. Og den ligger lett tilgjengelig for alle som liker å reise på helgetur til et sted der de kan shoppe, spise god mat og få med seg en kulturbegivenhet eller to. Det har skjedd mye på motefronten i København, og ligger nesten på lik linje med flere hovedsteder i Europa.

Butikker i København byr på alt fra lokale designere til store internasjonale kjeder – både med lave og høye priser. Alle kan finne seg en eller flere favorittbutikker i løpet av en langhelg i København. En annen fin ting med byen, er at den ikke er større enn at du kan vandre gatelangs på jakt etter nye klær eller nytt interiør. 

continued

For det første: Gode sko er en nødvendighet når man skal på shoppingtur til København. Det er ikke like spennende å ta undergrunnsbanen som det er å ta beina fatt langs gatene, så ta med deg sko som tåler lange dager. Men det er ikke krise om du skulle glemme det, for København har mange skobutikker hvor du kan oppgradere garderoben din med noen par nye sko. Ta en titt nedefor og få gode tips til hvor i København du bør handle, samt andre hyggelige opplevelser i sjarmerene København.

Er du interessert i dansk design? Om du er på utkikk etter tips og inspirasjon til hvor du kan finne spennende design, burde du ta en titt på vårt interaktive kart, en guide til Dansk design. Kartet har blitt satt sammen av Expedia med gode tips fra interiørmagasinet RUM, slik at du kan finne stilige ting til hjemmet, i populær dansk stil.  

 

Om du er på utkikk etter tips og inspirasjon til spennende design butikker, kan vi anbefale at du tar en titt på vår guide til Dansk design i København.

Top things to Do

Vær utrustet til shopping i København

Handlegater i København

Ecco er kjent for skotøy av høy kvalitet, og butikken ligger midt i Østergade – eller Strøget som det også kalles, og er den mest kjente shoppinggaten i København. Tvers ovenfor Rådhusplassen begynner det som er det mest kjente strøket i København for shopping. Jo nærmere du er Rådhusplassen, jo flere rimelige kjedebutikker finner du. Det kan jo være greit å begynne der, så ikke budsjettet sprekker på første stopp. New Yorker er for eksempel en rimelig butikk med stort utvalg for motebevisste gutter og jenter.

Rusler du videre nedover gaten, vil den etter hvert åpne seg opp i et torg – Amagertorg. Her finner du litt mer andre butikker, som Zara og &Other Stories. Og hvis du er interessert i interiør, er et besøk på kjøpesenteret Illum Bolighus verdt å få med seg. Kanskje passer det med lunsj når du har kommet så langt. Café Norden ligger midt på Amagertorv og har plass til mange. Atmosfæren er livlig og stedet er ganske travelt, men maten kommer i store porsjoner. Du blir med andre ord god og mett før shoppingen fortsetter. Videre nedover Østergade, mot Kongens Nytorv, vil du merke at butikkene blir litt mer eksklusive. Du finner eksempelvis Gucci og Bottega Veneta her, men også Topshop, Urban Outfitters og Hennes&Mauritz. København har noe for alle smaker og alle budsjett. Når du har nådd enden av Østergade kommer du til Kongens Nytorv. Like ved dette torvet finner du Nyhavn, hvor den karakteristiske rekken trehus i mange farger står stolte langs kanalen. Ta en matbit på et av de mange hyggelige stedene her før du fortsetter shoppingrunden.

Koselige småbutikker

Dersom du ikke er så interessert i kjedebutikker og kjøpesenter i København, finnes det mange andre muligheter. Hvis du beveger deg litt bortenfor Østergade, til for eksempel Studiestrædet, finner du en rekke små butikker. Studiestrædet er en liten gate bare to kvartaler mot nord fra Rådhusplassen, i Københavns gamle latinerkvarter. Gaten – eller stredet – er kjent for et godt utvalg av vintage- og second hand-butikker. Stemningen i denne gaten er avslappet, og kaffen på de mange hyggelige kafeene er god. Og når du allikevel er i nærheten, bør du ta turen innom det lille Larsbjørnsstræde, eller Pisserenden som gaten også kalles. Her finner du Carmen and Fantasio, en av Københavns eldste vintagebutikker, og FN92 Vintage, som selge fantastiske kjoler, jakker og hatter.

Kjøpesenter København

Det er mange store kjøpesenter i København, men det er noen virkelig store som skiller seg ut. Det første av disse er Fields Copenhagen – Skandinavias største kjøpesenter. Dette kjøpesenteret ligger i Arne Jacobsen alle 12 og har over 140 butikker. I dette senteret finner du alt fra H&M og Monki til Zara og Topshop. Vær oppmerksom på at senteret ligger et stykke utenfor sentrum, men du kommer deg enkelt dit ved å ta undergrunnsbanen til Ørestad stasjon. Ved senteret er det i tillegg store grøntområder og flotte parker, som er perfekte å slappe av i en solfylt dag.

Vil du heller besøke et mer sentralt plassert kjøpesenter, er Fisketorvet Shopping Center et godt valg. Senteret ligger i Kalvebod Brygge 59, og har over 120 butikker og restauranter – i tillegg hele 10 kinosaler. Senteret har mange av de samme butikkene som Fields Copenhagen, og byr blant annet på et godt utvalg skobutikker. Senteret har en unik beliggenhet med fantastiske utsikt over København, noe som bidrar til å gjøre et besøke til en minneverdig opplevelse.

Det eldste kjøpesenteret i byen er Magasin du Nord, som holder til i Kongens Nytorv 13. Dette er et klassiske varehus i et ærverdig bygg, som har aner helt tilbake til 1871. Kjøpesenteret tar opp et helt kvartal i bybildet, så det vanskelig å ikke finne det. Det har mange spennende butikker, og er vel verdt et besøk.

Frederiksberg Centret ligger i Falkoner Allé 21, omtrent 10 minutter med buss fra Rådhusplassen. I dette tradisjonelle kjøpesenteret finner du butikker på rekke og rad, fordelt over flere etasjer. Det er blant annet mange kvalitetsbutikker innen klær, sko, sport og elektronikk på kjøpesenteret, i tillegg til at det selvfølgelige er mange restauranter og kafeer.

Etter shoppingrunden

Når føttene er slitne etter en hel dag med shopping, er kanskje ikke enda mer vandring det første man tenker på. Men før du tenker på å ga tilbake til ditt hotell i København, er den danske hovedstadens restauranter og uteliv er verdt å sjekke ut. Det som tidligere er blitt kåret til verdens beste restaurant, Noma, ligger i København. Noma befinner seg i området Refshaleøen, som ligger tvers over kanalen fra Nyhavn. Som et resultat av at verdens beste restaurant ligger der, har det nylig dukket opp mange andre gode restauranter i området.

Kvelden trenger ikke være over etter shopping og middag. Å sette seg på en hyggelig bar for å planlegge hvilke andre butikker med billig shopping i København man skal besøke neste dag, eller neste gang man besøker byen, kan passe bra. Københavnerne elsker å gå ut, spesielt i helgene, og dette gjør tilbudet av barer meget bra. Danskene er kanskje kjente for sitt øl, men cocktailbarer blir mer og mer populære.

Did you know that?

Visste du at …

… København flere ganger har blitt kåret til den beste byen i verden å bo i? Det skjedde blant annet i 2013, da Earth Institute of New York’s Columbia University slapp rapporten World Happiness Report 2014 (Kilde).

… Den lille havfrue er en av Københavns mest populære attraksjoner? Statuen er laget av bronse, og er inspirert av en historie skrevet av Hans Christian Andersen i 1837.

Find things you can do in København

The local perspective

Danskenes favoritter

-Innbyggerne i København vet at butikkene med unike klær og lave priser ikke er de som ligger i de mest populære handlegatene. De liker derfor ofte å gå i sidegatene på jakt etter små lokale butikker, hvor de kan kjøpe unike klær. Skal de imidlertid kjøpe vanlige standardplagg for å fylle opp garderoben, er butikker som Zara, H&M og Fields kjøpesenter i København svært populære.

Hva skiller København fra andre storbyer?

I både 2013 og 2014 ble København kåret til verdens beste by å bo i av det toneangivende magasinet Monocle. I deres ”Quality of Life Survey” ser man på saker som gjør livet litt bedre og enklere å leve, og København slår veldig mange fine byer ned i støvlene. Byen får toppscore på kultur, offentlig transport, toleranse, grønne områder, smart arkitektur og global tilknytning. Byen ser på seg selv som en bro mellom Skandinavia og resten av Europa, og dette merker man både som fastboende og som turist.

Noe av det første du legger merke til når du kommer til København, er alle syklene. Byen går foran med et godt eksempel for resten av Skandinavia med sine brede sykkelveier, fulle av syklister. Lei deg en sykkel og tråkk i vei rundt byen hvis du blir lei av å gå eller vil se steder som ligger litt utenfor bykjernen. Havfruen er for eksempel fin å sykle til, der den sitter på en stein litt bortenfor de travleste strøkene.