Need Some Inspiration?

Select a Theme
Romantisk weekend
Norge

Intro

Romantiske helgeturer i Norge

I Store Norske Leksikon defineres romantikk som idyllisk og spennende kjærlighet og stemningsfullhet. Det er en enkel sak for to personer å få til en romantisk helg i Norge. Norge er både idyllisk, spennende og full av stemning – absolutt et sted for romantikk. Naturen er i særklasse og kan lage en nydelig ramme rundt parferien, enten dere ønsker ville fjell og stormende bølger, eller sørlandsidyll. Om det er sommer eller vinter, innenlands eller ved havet, så finner dere vakre steder som vil krydre enhver romantisk weekend, og lokke dere både ut i naturen eller friste dere til å kose dere innendørs. Finn ut hva som vil passe deg og din kjære aller best, en naturnær weekend i nasjonalromantikkens ånd, et luksuriøst hotellopphold i en by, eller en weekend i sommerlige omgivelser nær sjøen med bading og spa.

continued

En romantisk weekend i Norge kan være så mangt. Den kan også nytes på resortanlegg nærmere fjellheimen. Kanskje dere vurderer å kombinere vinter-, jule-, eller påskeferie med litt romantikk og ski? Da bør dere for eksempel vurdere Geilo og Norefjell. Begge plassene kan skilte med overnattingssteder med avslapning, luksus og kort vei til bakken. Vestlia Resort i Geilo legger alt til rette for en behagelig og romantisk helg. Her finner dere spa og treningsrom, aktiviteter og kort vei til bakken og løypenettet. Quality Resort og Spa Norefjell har kommet til topps i mange kåringer i Norge, og kan også by på avslapning, velvære og aktiviteter. Start dagen med en lang frokost og champagne for å feire dere selv litt, for så å pleie kroppen med en avslappende runde i spaavdelingen for dere begge.

Top things to Do

Toppattraksjoner for en romantisk weekend i Norge

I Tromsø, av noen kalt Nordens Paris, er det lite lys om vinteren. Jo lenger nord for polarsirkelen man kommer, jo færre er soltimene om vinteren. I lange perioder er den helt borte. Det kalles mørketiden. Nettopp denne tiden kan danne bakteppet for et romantisk opphold. Hvordan det? Se for deg en weekend med bare kveldstid, hvor dere kan gjøre romantiske ting hele tiden. Nordlyset kan gjøre ting ekstra magiske med sitt grønne skjær over den mørke himmelen. I tillegg kan dere nyte fordelene en by har – flere hoteller, restauranter, kaféer og andre aktiviteter.

Bergen er en sjarmerende by med en god dose personlighet. Det er en by der det også kan komme regn, men det trenger ikke hindre dere i å kose dere. Det er mange fine hoteller som kan gi ly fra regnet. Det Hanseatiske Hotel ligger på velkjente Bryggen i Bergen. Det er et hotell med klassisk stil og masse personlighet i hvert eneste rom, og restauranter for å gjøre enhver kveld fullendt. Scandic Neptun byr på en av Bergens største samlinger av moderne kunst, som hjelper på om du ønsker å unngå regnet. Augustin Hotel er et hjemmekoselig hotell som passer godt for en romantisk weekend. Disse hotellene ligger midt i sentrum og i gangavstand til Bergens severdigheter og restauranter. Blant annet byr Fløibanen på både luft og utsikt og en ypperlig anledning til å overraske kjæresten med en liten gave, og Café Legal kan gi dere litt moro og fart på kveldstid med DJ-er, dansegulv og drinker.

Å planlegge en romantisk helg i Norge er ikke vanskelig. I Oslo kan dere nyte et måltid på en de mange restaurantene som finnes – Statholdergaarden, Ni & Tyve, Ostebutikken Bistro eller Annen Etage. Alternativt kan dere legge turen opp til Frognerseteren Restaurant og kombinere besøket med en måneskinnstur i marka, enten en spasertur eller på ski. Dere kan besøke Nationaltheatret eller Oslo Nye Teater og få med dere en av oppsetningene der, eller kanskje legge turen innom Operaen og oppleve stor musikk eller dans i storsalen. Alt etter hva dere ønsker å prioritere – overnatting, restaurant eller opplevelser – kan dere planlegge turen deres til minste detalj.

Did you know that?

Visste du at …

... Det er bra for dere å klemme hverandre. Ifølge forskere ved University of North Carolina, Chapel Hill, kan klemmer forlenge livet. De fant ut at par som ga hverandre en 20 sekunders klem på slutten av dagen hadde roligere hjerterytme og lavere blodtrykk enn par som ikke gjorde det. Å klemme og kysse på dem man er glad i kan også hjelpe mot hodepine, fordi det utløser stoffet oksytocin, som har den egenskapen. (Kilde)

... Kjærlighet gjør oss kreative. Når vi forelsker oss, tenker vi gjerne langsiktig, noe som åpner opp for nye ideer, og gir oss evne og vilje til å løse problemer.

Find things you can do in Norge

The local perspective

Utnytt lokal kunnskap for en romantisk weekend i Norge

Om dere planlegger å reise til et sted dere i utgangspunktet ikke kjenner godt, så ta dere litt tid i starten av oppholdet til å høre med folk som bor der. Undersøk med vertskapet på overnattingsstedet om de kan anbefale et romantisk sted for en liten utflukt, eller om de vet om en kafé eller restaurant som er verdt et besøk. Utnytt den lokale kunnskapen som er til rådighet, for på den måten kan dere tilføre et ekstra krydder til deres romantiske helg sammen.

Det er uten tvil verdt å nevne Hotell Saga i Oslo. Hotell Saga ligger rett bak Det Kongelige Slott, og er det eneste hotellet i Norge som er blitt med på Domus Selecta, en liste over de aller mest romantiske hotellene i verden. Selv ikke alle nordmenn vet om denne perlen av et hotell i Norge.

Om dere planlegger en romantisk helg i Norge, så er det mange muligheter og alternativer. Dere kan oppleve en urban eller en landlig og naturnær romantisk weekend i Norge. Det er ikke nødvendig å reise langt av gårde til andre land og byer for å pleie forholdet og få et innholdsrikt opphold bare for dere to. Selv om Norges storbyer er små sammenlignet med verdens storbyer, kan dere nyte all verdens bekvemmeligheter rett i egen ʺbakgårdʺ. Og nordmenn er bortskjemte når det gjelder natur – øyhopping, sandstrender, fjelltopper, hav og vidder. Alle elementer som nordmenn benytter flittig for å komme seg unna hverdagens stress.

Unike muligheter for en romantisk ferie i Norge

Langs hele Norges kyst finner man vakre steder som vil krydre enhver romantisk ferie. Det bølgende havet som strekker seg milevis i horisonten, kan tilføre noe vilt og heftig, eller være et beroligende element i oppholdet. Altså noe for enhver smak. For eksempel kan Lofoten og Vesterålen være begge deler. Med sine spisse fjell som vokser rett opp av et hav som kan fråde intenst, er Lofoten og Vesterålen noe vilt og vakkert. På den annen side byr området på strender som kan se ut til å være hentet ut fra en annen verden – med grønt vann klart som dagen og sand som omfavner tærne – og grønnkledde heier med beitende sauer. Her kan dere pleie forholdet og vende oppmerksomheten mot hverandre under turer langs strendene eller bestigning av fjell. Hvis dere er enda mer sporty, er det muligheter for surfing også. Det er litt av en opplevelse å hoppe i havet med våtdrakt og surfebrett under armen og kjenne det kalde vannet i ansiktet. Forholdene er aller best om høsten og vinteren, så ikke la frykten for kulden hindre dere i å prøve. Etterpå føles det ekstra godt med et måltid mat og en varm armkrok å hvile i. Unstad og Uttakleiv er steder der man kan surfe, og sistnevnte har blitt kåret til verdens tredje beste strand av Sunday Times Travel, og er en fantastisk destinasjon for en romantisk reise.

Farris Bad i Larvik er Nordens største spa. Ikke at størrelsen trenger å bety så mye, men dere finner i alle fall det aller meste innen velvære og avslapning. Det ligger ved bystranden i Larvik, og det vil så avgjort sørge for en deilig weekend for deg og din utkårede.

Herangtunet Boutique Hotel i Valdres ligger ved foten av Jotunheimen nasjonalpark, omtrent tre timer utenfor Oslo. Dette er et intimt hotell der du og kjæresten kan skjemme bort hverandre. Området rundt består av vakker natur i god nasjonalromantisk ånd. Norges eldste familiedrevne hotell kan også skilte med nydelige omgivelser, og ligger ikke langt fra Jostedalsbreen. Walaker Hotell i bygda Solvorn i Luster kommune, i indre Sogn, startet for første gang å leie ut rom i år 1690, så med en slik fartstid er hotellet en opplevelse i seg selv. Denne perlen av et sted vil tilføre oppholdet tradisjon og historie, i tillegg til å legge til rette for romantikk.

Dere finner mange romantiske hoteller i Norge, både ved kysten, ved stranden og i fjellet. Naturen i Norge er virkelig romantisk – idyllisk, spennende og full av stemning. Hva frister mest – åpent hav eller høyfjellet? Uansett kan romantikken blomstre hvor som helst. Kanskje dere heller foretrekker en bytur?