Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
Norge

Intro

Norske vandrerhjem - Norge på budsjett

Det er fullt mulig å reise rundt i langstrakte Norge på et stramt budsjett. Det krever litt planlegging, men akkurat dét er ikke så vanskelig når man skal på ferie i sitt eget land. Kanskje kjenner du noen i byen du skal besøke, og hvis ikke er sjansen stor for at du i det minste kjenner noen som har vært der før deg. Norge er jo det nærmeste ferielandet for nordmenn, og det er fullt av flotte opplevelser over alt. Når du har funnet ut hvor du vil reise, bør du begynne å lete etter overnatting. Hvis du reiser på budsjett, kan det være lurt å holde seg unna de aller største byene, siden det er ofte er en del dyrere å bo der – selv på vandrerhjem og hosteller. Et tips kan være å velge deg ut en severdighet, attraksjon eller naturopplevelse du gjerne vil få med deg, og deretter prøve å finne billig overnatting i nærheten.

continued

Det finnes mange norske vandrerhjem, og overnatting på et vandrerhjem er en av de mest budsjettvennlige måtene å bo på. Vandrerhjemmene i Norge finnes i både store og små byer, så når du vet hvor du vil reise, er det bare å begynne å lete etter billig overnatting på stedet du har valgt. En av de store fordelene med å bo på vandrerhjem, er at det er veldig sosialt. Det er ofte fellesområder på vandrerhjem hvor overnattingsgjestene samles, når de ikke er ute og utforsker reisemålet. Det gjør det lett å bli kjent med nye mennesker. Når du reiser mellom overnattingsstedene, kan du også spare mye. Egen eller lånt bil er kanskje det billigste alternativet, spesielt hvis man er flere, men buss- og togbilletter trenger heller ikke koste stort. Som med overnatting blir det gjerne billigst om man bestiller i god tid.

Top things to Do

Opplev Norge på budsjett

Bo rimelig i Norge

Norge er ikke kjent som noe lavprisland, men det er fullt mulig å reise billig. Det handler om å bruke de mulighetene som finnes – fantastiske opplevelser kan ikke måles i penger. Norge er kjent for mange ting, men spesielt for den vakre naturen. Denne er det helt gratis for alle å oppleve, så når du skal på reise i Norge bør du benytte sjansen til å få med deg noen unike naturopplevelser. I alle landsdelene finnes det naturopplevelser som er verdt å utforske, så du kan undersøke litt på forhånd for å finne ut hva du har aller mest lyst til å se og oppleve, og deretter planlegge reisen etter det.

Som nevnt er norske vandrerhjem, eller hosteller som de også ofte kalles, en billig måte å overnatte på. Enten du reiser alene eller dere er flere sammen, finnes det et passende vandrerhjem i Norge. Du kan overnatte på rom for få personer eller i sovesal. Sovesal er det aller billigste. Ta med deg eget sengetøy og håndklær, for det koster gjerne litt å leie dette på vandrerhjemmet. Det er billig å spise frokost på vandrerhjemmet, og du kan i mange tilfeller smøre matpakke så du slipper å bruke penger på lunsj. Det aller beste med å bo på vandrerhjem, bortsett fra at det er billig, er kanskje at man ofte møter mange mennesker man ellers ikke hadde møtt. Samholdet på vandrerhjemmet er ofte noe helt spesielt. Du sitter sammen med fremmede når du spiser middag, noe som bidrar til at nye vennskap oppstår. Hvis man er alene, er det spesielt hyggelig å bo på vandrerhjem – hvem vet, kanskje kan man finne turkamerater til neste dags utflukter ved å begynne å prate med noen man møter tilfeldig på et vandrerhjem i Norge.

Et populært reisemål, både for nordmenn og utlendinger, er de norske fjordene. Hvis du også har lyst til å oppleve de vakre fjordene på vestkysten av Norge, har du flere vandrerhjem å velge mellom. Bergen, Førde og Trondheim er blant byene som har vandrerhjem som egner seg perfekt for utflukter til Norges fine fjorder.

Har du planer om å reise til en annen kant av landet enn den du kommer fra, kan det hende det lønner seg å fly for å spare tid. Det er ikke sikkert det blir billigere med bil uansett. Men det er fint å vite at uansett hvor du reiser i Norge, finnes det muligheter for billig overnatting. Fra sør til nord i Norge ligger vandrerhjem og flere andre fine og billige overnattingsmuligheter.

Bortsett fra overnatting er det mat og transport som står for de største kostnadene. Er man flere som reiser sammen, er gjerne leiebil eller egen bil det billigste. Er man derimot alene, vil utgiftene til bil koste mer enn det smaker i de fleste tilfellene. Se derfor etter billige tog- og bussbilletter. Hvis du er fleksibel når det kommer til tid og destinasjon, kan du spare mye penger på å gjøre noen smarte søk på Expedia.

Attraksjoner og severdigheter til en rimelig penge

Når du reiser i Norge, er det lett at pengene flyr til overnatting og mat. Første råd er derfor å finne ut hvor du kan overnatte rimelig, for eksempel på vandrerhjem. Det neste rådet er å planlegge maten litt. Ha alltid brød og smørepålegg lett tilgjengelig, så du ikke trenger stoppe på bensinstasjoner langs veien for å kjøpe dyr snacks.

Når du skal se og oppleve nye ting, er det først og fremst lurt å finne frem til de aktivitetene som er gratis, for å spare penger. Er du på besøk i hovedstaden, vil du oppdage at flere fine parker har ting å se på, helt gratis. Vigelandsparken, med alle sine statuer, koster ingenting å komme inn i. Skulpturene i Ekebergparken er også gratis å se på. Akershus Festning er en staselig bygning ved Aker Brygge, og også der er det helt gratis å gå rundt å titte. På Operaen kan det være ganske dyrt å se en forestilling, men det koster ingenting å se bygget fra utsiden – eller innsiden for den sakens skyld.

I Bergen er den verdenskjente bryggen en fin attraksjon å se nærmere på for de som vil spare penger. Fisketorget og Fløyen er to andre attraksjoner som ikke koster noe, i alle fall ikke hvis du går opp til Fløyen for egen maskin. Det er en drøy bakke opp dit, men utsikten fra toppen er fantastisk.

Did you know that?

Visste du at …

… Freia sjokolade sto for mye av næringen Roald Amundsen fikk i seg på ferden til Sydpolen? Polfareren fikk med seg Freia melkesjokolade på ferden mot Sydpolen i 1911, da han ledet den første ekspedisjonen i verden som plantet et flagg på sydpolpunktet. 

… en av verdens lengste tunneler ligger i Norge? Nærmere bestemt i Lærdal, og den har derfor navnet Lærdalstunnelen. Den er 24 510 meter lang, og det tar omtrent 20 minutter å kjøre fra den ene enden til den andre. Hvis du skal fra Bergen til Oslo i bil, vil du mest sannsynlig kjøre gjennom denne tunnelen. 

… man ikke kan bli gravlagt på Svalbard. (Kilde)

Find things you can do in Norge

The local perspective

Favoritter på Norgesferie

Norge er et langstrakt land, bokstavelig talt, og har så mange opplevelser å velge mellom at det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man skal gjøre. Heldigvis er det mange områder som inneholder litt av alt, så opplevelsene kan bli varierte selv om du ikke reiser over så lange strekninger.

Vil du oppleve skikkelig skjærgårdsstemning om sommeren, er Sørlandet et godt tips. Her ligger perlene som, vel, perler på en snor, og du kan velge blant flere vandrerhjem i de små byene. Da er det ikke noe problem å gjøre ferien billig selv om du forflytter deg mellom steder for å oppleve så mye som mulig.

Sommeren i nord er også helt spesiell. Midnattssolen gjør at det er lyst hele døgnet, noe som åpner for spesielle og ikke minst gratis aktiviteter. Det er ikke alle som kan si at de har svømt i havet midt på natten mens det fortsatt var lyst! Du skulle kanskje tro at alle nordmenn har opplevd midnattssol og nordlys, som er et fenomen man stort sett bare ser nord i landet om vinteren, men det er på langt nær sant. Utenlandske turister reiser fra andre siden av jordkloden til Nord-Norge ene og alene for å se disse naturfenomenene, så midnattssol og nordlys bør du også få med deg.

Om vinteren er Midt-Norge en sikker vinner, med lokkende snødekte fjell, kulde og svært gode skimuligheter. Det er ingen mangel på skianlegg i Norge, og på steder som Voss, Geilo, Trysil og Hemsedal er det fullt liv hele vinteren. Det er imidlertid i Midt-Norge de fleste av Norges beste skiløpere er født, og det er selvfølgelig ikke uten grunn. Langrennsmiljøet i denne delen av landet er i en klasse for seg, og det er mange flotte løyper du kan bryne deg på i denne landsdelen. Vi nordmenn er jo tross alt kjent for å være født med ski på bena!