Husbåter

De fleste overnattingssteder er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Spar i snitt 15 % på tusenvis av hoteller med Expedia Rewards.

Søk blant 2 900 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Finn glimrende Husbåter på Expedia.no

Et opphold på en husbåt kan gi deg en uforglemmelig opplevelse, og du har mye å velge blant – fra saltsvannsskylte fisketrålere på det glitrende havet ved Florida til raske katamaraner i greske farvann, luksuriøse opphold i viktoriansk stil på innsjøene i Himalaya til husbåtene på kanalene i Amsterdam. Utvalget er som sagt stort, og avhengig av hvor i verden du reiser vil en husbåtferie variere mye. Det de alle har til felles er løftet om en helt unik og annerledes opplevelse på vannet, borte fra landjorda og alle de tradisjonelle overnattingsstedene.

En av de største fordelene ved et opphold på en husbåt er mobiliteten du får. På mange av båttypene er det bare å ta inn landgangen, heve ankeret og starte motoren – så er du på vei. Før du vet ordet av det, kan du seile forbi strender omgitt av palmer, se høye klipper omgitt av åpent hav eller drive rolig rundt på fjellinnsjøer mellom snødekte fjell og granskoger. En perfekt reisemåte for de som ønsker en litt annerledes opplevelse i år!

Og en ferie på vannet betyr ikke at du går glipp av komforten. En titt på interiøret av trepanel og møblementet fra 1800-tallet som tilbys på husbåtene i Srinagar, beviser det. Et eksempel på tre- og firestjernersrangeringer er Lake Victoria Houseboat, som leder tankene til velstanden og overdådigheten i Raj-epoken med mahognisenger med utskjæringer, hengende lysekroner og frontispis dekorert med filigransarbeid – og alt på en båt.

Rundt omkring i verden er disse vannbaserte oppholdene gjerne basert på lokale omgivelser. Du kan for eksempel velge husbåter i Key West for å oppleve luksusyachter langs breddene av det glitrende Atlanterhavet i Florida, eller bli med på med sportsfisketurer blant lekende delfinflokker i Mexicogolfen. Du finner moderne husbåter i Amsterdam som gjenspeiler skandinaviske designtrender og den historiske båtarven i Nederland og skaper et perfekt sted midt mellom alle de UNESCO-oppførte kanalene i den nederlandske hovedstaden. Houseboat Prinsheerlijk er et flott eksempel med sitt hvitvaskede interiør, sine moderne loungeområder og beliggenheten på populære Prinsengracht.

Dette er bare noen få eksempler på de mange originale, fascinerende og spennende typer opphold på husbåt du kan finne.