Skihytter

De fleste overnattingssteder er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Spar i snitt 15 % på tusenvis av hoteller med Expedia Rewards.

Søk blant 2 900 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Finn glimrende Skihytter på Expedia.no

Ta frem skibuksene, smør skiene og luft termoundertøyet, for chaleter er billetten til snøfyking og preparerte løyper på vinterresorter i hele verden. Disse overnattingsstedene på fjellet er svært populære blant større grupper skigåere og snowboardere, og de finnes blant annet i de bratte fjellsidene i franske Jura, østerrikske Grossglockner og de italienske Dolomittene. Mange er bygget med tanke på sportsentusiaster og har ekstra store rom for oppbevaring av ski og støvler, gode forbindelser til hovedheisene og taubanene, og enkelte ligger også ved løypene og kan tilby ski-in/ski-out.

Det er lett å finne en koselig chalet. Disse snøkledde overnattingsstedene er ofte bygd i tømmer med utskårne sveitsiske motiver og høy hyggefaktor. Innvendig er det ofte et ildsted hvor du kan slappe av med en kakao eller litt gløgg, og av og til har de også badstue eller et utendørs boblebad som damper i fjelluften som ligger under frysepunktet.

Frankrike er fremdeles et av de beste stedene for å se etter chaleter. Sett retningen mot de isdekte toppene i alpinparadiset i Haute-Savoie hvor du finner massevis av chalets i Chamonix-Mont-Blanc, kjent som den første byen til å holde de olympiske vinterleker, tilbake i 1924. Her kan du finne noen flotte steder, for eksempel Chalet – Chamonix som ligger ved foten av Aiguille du Midi og kan vise til blant annet en hage, boblebad og gode forbindelser til skiheisene. Et annet sted er Chalet Cosmique, som blant annet har bar på stedet og utendørs boblebad.

Chalets i Courmayeur kan være et godt alternativ for skigåere, brettkjørere og turgåere som heller ønsker å legge skieventyret til over grensen og Italia. Mellom munnfuller med sprø pizza og slurker med varm glühwein, kan du nyte friheten i løypene som fører opp til Mont Blanc og Matterhorn, som stikker opp gjennom skylaget.

I Nord-Amerika finner du også et godt utvalg av disse overnattingsstedene i sveitsisk stil. Et alternativ er chalets i Banff , eller du kan leie en av de moderne skihyttene i Whistler for å oppleve den samme fjellatmosfæren mellom de verdenskjente skiløypene i Alberta og Britisk Columbia, der livlige barer omgir løypene og utfordrende løyper i klassen sort diamant snor seg mellom fjellene.