Vardø

Reiseguide

Stedet helt nord i Norge kan by på unike naturopplevelser og mange spennende aktiviteter, både på land og på havet.

Legger du en ferie til Vardø, kan du oppleve det arktiske klimaet, med den spesielle vegetasjonen helt uten trær. Stedet har en rik kulturhistorie og flere museer du kan besøke for å lære enda mer. Her kan du legge ut på vandreturer i Varangerhalvøya nasjonalpark, eller bli med ut på havet for å fiske eller se på det rike dyrelivet.

Vardø er en by og kommune i Finnmark, og byen Vardø finner du på Vardøya. Dette er det eldste fiskeværet i Finnmark, og stedet har hatt utstrakt kontakt og handel østover til Russland. Dette er også en by i Norge som ligger i den arktiske klimasonen og gjennomsnittlig ikke har temperaturer over 10 grader i noen av årets måneder.

Når du reiser til Vardø, kan du se frem til en fin norsk ferie. Ta turen til Steilneset minnested som er et minnesmerke over menneskene som ble offer for de brutale hekseprosessene i Finnmark. Vardøhus festning ble bygget på 1300-tallet, og er Norges østligste og nordligste festning. I Pomormuseet kan du lære mer om den utbredte handelen med Russland på 1800-tallet.

Det kan være kald i Vardø, selv om sommeren. Det lønner seg altså å pakke med ullklær, spesielt hvis du skal ut på havet for å fiske, eller lange turer innover vidda. Hvis du vil se på det unike fuglelivet her, er en tur til Hornøya å anbefale. Ellers er det flere muligheter for å overnatte her, og du kan velge hotell eller en helt enkel standard.

Vardø har egen flyplass med flyvninger til noen av de omliggende byene i Nord-Norge. Hvis du ankommer med fly, kan det være lurt å benytte en leiebil for å komme deg enkelt rundt i kommunen. Europavei 75 går helt ut til Vardøya som er knyttet til fastlandet via Vardøtunnelen. I tillegg anløper også Hurtigruta Vardø.

Norge kan by på mange ferieskatter som gjør at du ikke trenger å reise langt av sted for de store opplevelsene. Legger du en tur til Vardø, får du oppleve fantastisk natur og mye spennende nordnorsk historie.

Vardø Hotel
Vardø Hotel
3 out of 5
Dette hotellet ligger i Vardø og 5 minutters gange unna Vardøhus festning og Vardø kirke. Vardø fyrtårn ligger 0,7 kilometer unna.
4/5 Very Good! (47 anmeldelser)
På konsert i Vardø
"veldig hyggelig å komme til Vardø.Åpne, trivelige folk. Hotellet er litt slitent, men alt i alt veldig bra. Overkommelige priser. Veldig god mat."

Anmeldelse skrevet 25. nov. 2019

Hent priser
Vardø Hotel
Wilhelmsen Romutleie
Wilhelmsen Romutleie
2.5 out of 5
Dette gjestehuset ligger i Vardø og 10 minutters gange unna Vardø kirke og Vardøhus festning. Vardø fyrtårn ligger 1,2 kilometer unna.
3.6/5 Good! (7 anmeldelser)
Enkel innkvartering, svært sentralt.
"Det er nok ikke brukt mye ressurser på vedlikehold her de siste årene (eller kanskje ti-årene). Men rommet inneholdt det jeg hadde bruk for. Innsjekkingen gikk greit; ved hjelp av et oppgitt telefonnummer fikk jeg vite hvor jeg fant nøkler til gatedør og rom. Felles WC, dusj, badstu (!) og ..."

Anmeldelse skrevet 10. jul. 2021

Hent priser
Wilhelmsen Romutleie
Sentral Leilighet i Vardø
Sentral Leilighet i Vardø
3.5 out of 5
Dette hotellet ligger i Vardø og 10 minutters gange unna Vardøhus festning, Vardø kirke og Vardø fyrtårn.
4.3/5 Excellent! (3 anmeldelser)
"Deilig å kunne disponere en hel leilighet til en billig penge etter flere døgn på hotell. Sengene var helt supre og jeg sov veldig godt."

Anmeldelse skrevet 5. sep. 2016

Hent priser
Sentral Leilighet i Vardø
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Polar Cabin
Polar Cabin
3 out of 5
Kynnmobakken 83, Tromsø, Troms
Prisen er 4 500 kr per natt fra 28. nov. til 28. nov.
Denne hytta ligger i Tromsø og 25 kilometer unna Polarmuseet, Arktisk-alpin botanisk hage og Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Tromsø domkirke og Polaria ...
4.5/5 Wonderful! (2 anmeldelser)
Et dejligt stemningsfuldt oplevelse med nordlys.
"Vi deponerede vor store bagage i busterminalen, hvor vi tog bus nr 42. Havde forinden fået oplyst en præcis adresse for stoppesteedet. Blev mødt af værten med snesko og staver. Gik i lyset af pandelamper ca. 1,5 km til hytten. Passende behagelig tur. Ankom til en hyggelig hytte, skiftede omgående ..."

Anmeldelse skrevet 29. jan. 2020

Polar Cabin
Tromsø Lodge & Camping
Tromsø Lodge & Camping
2 out of 5
Arthur Arntzens veg 10, Tromsø
Prisen er 845 kr per natt fra 29. nov. til 29. nov.
Denne campingplassen ligger ved en elv og 5 kilometer unna Polarmuseet, Tromso Catholic Church Var Frue Kirke og Nordnorsk kunstmuseum. Dessuten ligger Nordnorsk ...
4.1/5 Very Good! (181 anmeldelser)
"Flott hytte med god standard"

Anmeldelse skrevet 25. jul. 2021

Tromsø Lodge & Camping
Enter Tromsø Apartments
Enter Tromsø Apartments
4 out of 5
Grønnegata 18, Tromsø
Dette leilighetshotellet ligger midt i hjertet av Tromsø, 0,1 kilometer unna Mack bryggeri og 4,1 kilometer unna Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Tromsø ...
4/5 Very Good! (256 anmeldelser)
Venninetur
"Vi hadde et fint opphold. Leiligheten lå sentralt og like ved hotellet. + for døgnåpen resepsjon og god service, samt godt med informasjon."

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2021

Enter Tromsø Apartments
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Vardø