Vadsø

Reiseguide
Vadsø

Stedet helt nord i Norge kan by på unik arktisk natur og mange flotte opplevelser både på land og på havet.

Legger du en ferie til Vadsø, kan du oppleve den spesielle naturen i Varangerhalvøya nasjonalpark. Her er det flere museer du kan besøke og mye nordnorsk historie å lære om. Det er også flere festivaler som går av stabelen på stedet om somrene, som for eksempel Varangerfestivalen og Kongekrabbefestivalen.

Vadsø er en kommune og en by helt øst i Finnmark, med i overkant av 6 000 innbyggere. Stedet hadde en betydelig innvandring fra Finland på 1800-tallet, og dette gir seg i dag utslag i mange finske etternavn og mye finsk kultur. Legg også turen til Ekkerøy hvor du kan besøke det store fuglefjellet Flåget med over 20 000 hekkende fuglepar.

Når du reiser til Vadsø, kan du vente deg en fin norsk ferie. Ta turen til Vadsøya kulturpark og lær mer om den tidligere bosettingen i området. Du finner flere Krigsminner på Ekkerøy etter tyskerne fra andre verdenskrig. Legg også ruten innom Tuomainengården som er en av gårdene fra de finske innvandrerne og som i dag fungerer som museum.

Det kan være kald i Vadsø, selv om sommeren. Det lønner seg altså å pakke med ullklær, spesielt hvis du skal ut på havet for å fiske, eller lange turer innover vidda. Om somrene kan du oppleve midnattssolen her, og om vinteren kan du se nordlyset. Du finner flere alternative overnattingssteder her, og du kan velge om du ønsker å bo på hotell, eller om du ønsker en enklere innkvartering.

Vadsø har egen flyplass med flyvninger til noen av de omliggende byene i Nord-Norge. Hurtigruta anløper også byen på vei nordover. Dette er den eneste havnen Hurtigruta bare anløper på vei nordover og ikke på vei sørover. Ellers går Europavei 75 gjennom Vadsø hvis du kommer kjørende til stedet, ankommer du med fly kan det være lurt å leie bil slik at du kommer deg greit rundt i kommunen.

Norge kan by på mange ferieskatter som gjør at du ikke trenger å reise langt av sted for de store ferieopplevelsene. Legger du en tur til Vadsø, får du fantastisk flotte naturopplevelser og mye spennende nordnorsk historie med på kjøpet.

Scandic Vadsø
Scandic Vadsø
3.5 out of 5
Oscars gt. 4, Vadso, Vadsø, Finnmark
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 430 kr per natt fra 4. des. til 4. des.
Dette hotellet ligger nær flyplassen og 5 minutters gange unna Vadsø kirke og Vadsø park. Dessuten ligger Vadsø museum og Gjenreisningsmonumentet kun 15 minutter ...
3.8/5 Good! (133 anmeldelser)
Veldig bra hotell
"Veldig bra service - stort og meget fint rom med utsikt!"

Anmeldelse skrevet 7. jul. 2021

Scandic Vadsø
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Vadsø