Sarawak

Malaysia
Kuching som viser blokk, byutsikt og bukt eller havn

Sarawak er fengslende, vilt og langt utenfor allfarvei. Her er det mange attraksjoner for den uredde reisende, deriblant turer i jungelen og urinnvånerkultur.

Sarawak er den største delstaten i Malaysia, med en landmasse som nesten er like stor som hele Malakkahalvøya. Sarawak ligger på vestsiden av øya Borneo, og mange regner denne delstaten som det ypperste Borneo har å by på. På ferie i Sarawak kan du prøve lokal mat, lære om områdets kulturelle historie og oppdage mange utemmede lommer, der det virker som om tiden har stått stille i hundrevis av år.

Du kan besøke et "rumah panjai" (tradisjonelt langhus) som fortsatt er bebodd av den lokale Iban-stammen. Disse krigerne var tidligere kjent som Borneos mest fryktede hodejegere, men de besøkende kan ta det med ro, for denne skikken har nå dødd ut. Du kan lære om stammens fascinerende kultur ved å besøke Sarawak kulturlandsby. Her arrangeres også den populære Rainbow World Music Festival i juli, med internasjonale og lokale musikere.

Sarawak er et paradis for eventyrlystne turgåere. Du kan utforske stiene i fjellene i Kelabit-høylandet eller følge rutene gjennom tette mangroveskoger i Bako nasjonalpark. I Gunung Mulu nasjonalpark er det mange naturlige underverker, deriblant noen av de største hulene i verden. Du kan ta en tur i langbåt langs elven eller prøve deg på Mulu Canopy Skywalk, der du kan gå mellom lianer og bregner høyt over skogbunnen.

Kuching er delstatens hovedstad og et bra sted som utgangspunkt for reisene dine. Rutefly fra Kuala Lumpur lander på Kuching internasjonale flyplass. Det anbefales også å benytte seg av lokale flyruter innen selve delstaten Sarawak, siden det for det meste er et meget begrenset veinett her.

Du må prøve noen tradisjonelle matretter under oppholdet ditt. Umai, som er rå fisk marinert med lime og krydder, og manok pansoh, som er kylling kokt med bambus, er to av de mest velkjente lokale spesialitetene.

Det varme og fuktige klimaet er konstant året rundt, men du kan forvente mer regn fra november til februar i regntiden. Vær klar for varmt vær, utemmet villmark og en opplevelse ulikt alt du har vært med på tidligere. Da vil din ferie i Sarawak bli en som du vil huske resten av livet.

Sarawak – populære byer

Kuching som viser blokk, byutsikt og bukt eller havn
Kuching
Kjent for Elveutsikt, Sjømat og Jungler
Kuching er hovedstaden i Sarawak og full av palasser, fort og templer. Byen er også porten til nasjonalparkene og de blomstrende orangutangreservatene.

Grunner til å reise

  • Bako nasjonalpark
Miri
Miri
Kjent for Svømming, Avslapning og Fritidsaktiviteter
Dra til avslappende Miri for å oppleve jungel, badeland og slott.
Bintulu
Bintulu
Kjent for Jungler, Sjømat og Steinstrender
Bintulu venter: jungel, roing, kulturliv og mye mer!
Sibu
Sibu
Kjent for Elveutsikt, Templer og Løping
Reis til Sibu! Her kan du få med deg templer, elveutsikt og kulturliv.
Kota Samarahan
Kota Samarahan
Opplev severdigheter Aiman Mall og The Summer Shopping Mall under ditt besøk i Kota Samarahan.
Gunung Mulu nasjonalpark som inkluderer huler og regnskog
Mulu
Kjent for Jungler, Natur og Naturparker
Liker du jungel? Ta turen til luksuriøse Mulu!