Rauland

Reiseguide
Rauland
Rauland er et populært feriested på vintertid, mye takket være skisenteret på Vierli. Området er imidlertid fullt av nydelig natur med gode muligheter for de som liker jakt og fiske, fotturer og familieopplevelser.

I vintersesongen har skisenteret tilbud for entusiaster innen slalåm, snowboard og aking. Her kan du leie ski og gå på skiskole, eller sette utfor en av de mange bakkene i ulike vanskelighetsgrader. Den store terrengparken er også i stadig utvikling og er åpen hver dag hele sesongen. På kveldstid kan du slappe av etter en deilig dag i sol og snø og besøke et av spisestedene som tilbyr både tradisjonell norsk mat og internasjonale retter.

I samme område vil du kunne ha det moro også på sommeren. Her ligger det en skatepark med fantastisk utsikt, en seter der barna kan hilse på forskjellige gårdsdyr, lekeplass med sklier og trampoliner og en rekke turløyper som har sitt utgangspunkt på stedet. Det går an å leie kano for å ta seg en tur på vannet, eller du kan benytte en weekendtur i Rauland på å sitte i ro og mak med fiskestangen foran deg.

Rauland ligger i kjernen av det nasjonalromantiske Norge, noe du lett kan se med et besøk på Neset Telemark. Dette tunet har en rekke gårdsbygninger fra mange hundre år tilbake i tid, godt ivaretatt og åpne for besøkende. Se rosemalte møbler og spis hjemmebakt brød, etterfulgt av litt norsk underholdning på kvelden. Det arrangeres også konserter og litteraturkvelder, dans og diskusjoner på Vinjehuset i Åmot.

Hele sommeren gjennom kan du få oppleve Midtbø, hjemmet der paret Halldis Moren og Tarjei Vesaas skrev noen av de mest kjente verkene sine. Gården ligger koselig til og det er enkelt å forstå hvordan man kunne bli inspirert til å skrive her. Sett også av litt tid til å få med deg skulpturene i Dyre Vaa- og Skinnarland-samlingene samt kunstmuseet i Rauland.

Plasseringen til Rauland gjør stedet lett tilgjengelig fra store deler av Sør-Norge – både Bergen og Stavanger i vest, Kristiansand i sør og Oslo, Skien og Vestfoldbyene i øst er godt representert blant reisende på tur i Rauland. Nærmeste togstasjon er Bø, som har bussforbindelser videre til Rauland via Åmot, selve handelssentrum i regionen.

Haukeli Hotell
Haukeli Hotell
3 out of 5
Hauganvegen 1, Haukeli, Vinje
Prisen er 1 170 kr per natt fra 1. jun. til 2. jun.
1 170 kr
per natt
1. jun.–2. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med skimuligheter i Vinje, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi ...
7,6/10 Good! (131 anmeldelser)
"Vi ble positivt overrasket! Blie og hyggelig betjening"

Anmeldelse skrevet 28. mai 2024

Haukeli Hotell
Dalen Hotel
Dalen Hotel
5 out of 5
Hotellvegen 33, Tokke
Prisen er 6 170 kr per natt fra 10. jun. til 11. jun.
6 170 kr
per natt
10. jun.–11. jun.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Tokke, får du 5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi ...
9,4/10 Exceptional! (164 anmeldelser)
"Vi hadde et meget hyggelig opphold med gode opplevelser i spisesalen, interessant og informativ informasjon om hotellets historie. Vi reiser ikke forbi neste gang vi er i området"

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2023