Pula

Reiseguide
Pula som inkluderer kulturarv og bygningsruiner
Opplev en rekke historiske landemerker i denne livlige havnebyen, som er best kjent for sitt berømte romerske amfiteater.

Pula er den største byen i Istria, og kan tilby en spennende blanding av fortid og nåtid, hvor du kan finne flere levninger fra romersk tid og en uhøytidelig atmosfære. Tilbring noen dager av din ferie i Pula på stranden eller med å utforske historiske monumenter, og kveldene på familievennlige restauranter og strandbarer.

Spor Pulas historie tilbake til illyrerne, som opprinnelig bygde en liten bosetning her. Da romerne kom nesten 200 år f.Kr., utvidet byen seg raskt, og flere viktige bygninger ble oppført. Finn bevis på Pulas romerske fortid i de antikke monumentene og ruinene.

Byens stjerneattraksjon er Pula Arena, ett av verdens største romerske amfiteatre. Se den imponerende, velholdte fasaden. Finn ut om det foregår noen konserter eller spesielle begivenheter mens du er på besøk.

Fortsett å utforske Pulas romerske arv på andre historiske landemerker. Se Augustus-tempelet, Sergius-buen og arkeologisk museum samt byens hovedtorg i det gamle romerske forum. Katedralen i Pula og Zerostrasse, en underjordisk labyrint av tunneler bygget for lagring og beskyttelse under første verdenskrig, er to andre landemerker som er verdt å få med seg.

Pulas middelhavsklima gjør byen ideell for strandaktiviteter. Ta dere til de steinete buktene ved Punta Verudela-halvøya, like sør for byen, eller dra enda lenger sørover til Rt Kamenjak, en vill og avsidesliggende region med vakre, tomme strender. Her kan du kose deg i solen, bade og prøve snorkling. Fra Pula kan du også reise på båttur til de vakre Brijuni-øyene eller på dagstur til landsbyene i vinområdet som omgir byen.

Reis til Pula under filmfestivalen om sommeren for å se film i det romerske amfiteateret. Den populære bassmusikkfestivalen Outlook Music Festival arrangeres på sensommeren.

Pula har sin egen internasjonale flyplass. Du kan reise til Pula fra andre kroatiske destinasjoner som Zagreb eller Rijeka med tog eller buss. Offentlig busstransport forbinder Pula med andre feriesentre og byer i Istria-regionen.

Discover neighborhoods in Pula

Default Image

Gregovica

Gregovica kan kanskje ikke skryte på seg mange kjente severdigheter, men Pula Arena og Pula festning er to attraksjoner i nærheten som er verdt et besøk.

Gregovica
Park Plaza Arena Pula