Peru

Reiseguide
Cusco som viser landskap, fjell og bygningsruiner

Opplev fascinerende ruiner, yrende byer, fantastisk landskap, ville elver og Amazonasregnskogen i fødestedet til Inkariket.

Peru kan skilte med mange og utrolig varierte attraksjoner, fra eldgamle sivilisasjoner og arven fra kolonitiden til fantastisk natur, dyreliv og adrenalinfylt sport. Du kan følge i inkaenes fotspor, dra på båttur på verdens høyest beliggende farbare innsjø, gå over Andesfjellene og surfe på flotte strender. Peru ligger på vestkysten av Sør-Amerika, inneklemt mellom regnskogen i Amazonas og Stillehavet.

Her finner du utrolige etterlevninger av Perus flere tusen år gamle sivilisasjoner. Den mest berømte er den mystiske Machu Picchu, festningen på fjelltoppen som tidligere var et senter for inkakulturen. Her kommer du blant annet ved å følge den hellige Inkaveien. Besøk de arkeologiske ruinene i Chan Chan, det tidligere hjemstedet til Chimú-riket, eller pyramidene i leirstein, som er fra tiden før Inkariket, i Lambayaque-dalen, bedre kjent som Pyramidenes dal. I ørkenen sør i Peru er de mystiske Nazcalinjene.

Landsbyene og byene i Peru kan by på en blanding av kolonihistorie, peruansk kulturarv og moderne kultur. Perus hovedstad, Lima, har en bemerkelsesverdig arkitektur, et dynamisk uteliv og fremragende mat. Langs de trange gatene i Cuzco kan du finne skjulte inkaruiner og urinnvånermarkeder. I Arequipa kan du beundre monumentene fra den spanske perioden. Gå ikke glipp av Puerto Belen, en flytende landsby på Amazonaselven.

Du kan ta en båttur på Titicacasjøen, den høyest beliggende farbare innsjøen i verden, og besøke små øysamfunn. Se kondorer i glideflukt høyt oppe i fjellene som omgir Colca-juvet. Se fargerike sommerfugler, apekatter og jaguarer i Manu nasjonalpark. Hold utkikk etter sjøløver og flamingoer i Paracas nasjonalreservat og på de flotte Ballestas-øyene.

Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash byr på flotte turmuligheter for de eventyrlystne. Du kan bli med på kajakkturer og rafting ned langs elvene Apurimac og Urubamba. Prøv sandbrett eller kjør en sanddynebil over de store sanddynene ved Huacachina-oasen. Du kan surfe på de palmekledde strendene Puerto Chicama og Máncora Beach.

Peru har et omfattende nettverk med billige og pålitelige busser og rimelige innenriksfly, noe som gjør det lett å utforske landet. Perus fascinerende kultur, fengslende eldgamle ruiner, fantastiske landskap og dyreliv gjør landet til et spennende reisemål.

Peru – populære byer

Utstillingspark som viser park og fjell i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Lima
Kjent for Restauranter, Shopping og Museer
Hus i spansk kolonistil, deilig mat, musikere i folkedrakter, forlystelsesstrøk ved havet og flotte museer gjør Perus hovedstad til en fest for sansene.

Grunner til å reise

 • Plaza San Martin
 • Plaza de Armas de Lima
 • Regjeringspalasset
Cusco som inkluderer ruiner, hus og historisk arkitektur
Cusco
Kjent for Shopping, Turer og Historisk
Denne historiske byen som en gang var hovedstaden i Inkariket, er inngangsporten til inkaenes Hellige Dal og et av de viktigste stedene i den tradisjonelle peruanske kulturen.

Grunner til å reise

 • Plaza de Armas
 • Cusco katedral
 • San Pedro-markedet
Machu Picchu fasiliteter samt tåke og bygningsruiner
Machu Picchu
Kjent for Fjell, Fotturer og Historisk
Den hellige inkabyen, som ble bygget høyt oppe i Andesfjellene, og som lå uoppdaget og gjemt i flere århundrer, er i dag et av Perus mest spektakulære og populære reisemål.

Grunner til å reise

 • Aguas Calientes varme kilder
 • Inca Trail
 • Huayna Picchu
Trujillo som inkluderer rolig landskap og sandstrand
Trujillo
Kjent for Historisk, Surfing og Ruiner
Denne byen ligger på Perus nordvestlige kyst, og er kjent for sin koloniale arkitektur, sine gamle arkeologiske utgravningssteder, vakre strender og fargerike festivaler.

Grunner til å reise

 • Trujillo Plaza de Armas
 • Trujillo katedral
Uros Floating Islands fasiliteter samt innsjø og liten by eller landsby
Puno
Kjent for Innsjøer, Turer og Øyer
Reis til Puno! Her kan du blant annet få med deg innsjøutsikt, kulturliv og monumenter.

Grunner til å reise

 • Puno Plaza de Armas
 • Puno katedral
Arequipa
Arequipa
Kjent for Templer, Vulkan og Katedraler
Liker du templer, vulkaner og ridning? Dra til Arequipa!

Grunner til å reise

 • Arequipa Plaza de Armas

Populære steder å besøke i Peru

Peru

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: