Hotell i Luleå

Se alle de 37 hotellene i Luleå
Best Western Hotell Savoy

Best Western Hotell Savoy

Storgatan 59, Lulea 97231

4.0 av 5.0
4,3 av 5 (692 anmeldelser)

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Luleå og 10 minutters gange unna Kulturens Hus og Luleå domkyrka. Luleå …

NOK 858
Piteå Stadshotell

Piteå Stadshotell

Olofpalmesgata 1, Pitea 94133

4.0 av 5.0
4,1 av 5 (20 anmeldelser)

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Pitea og 5 minutters gange unna Piteå kirke og Byxtorget. Piteå båtmuseum ligger 0, …

NOK 734
Comfort Hotel Arctic

Comfort Hotel Arctic

Sandviksgatan 82, Lulea 972 34

3.5 av 5.0
4 av 5 (189 anmeldelser)

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Luleå og 10 minutters gange unna Luleå domkyrka og Kulturens Hus. Luleå …

NOK 737
Elite Stadshotellet Luleå

Elite Stadshotellet Luleå

Storgatan 15, Lulea 972 32

4.0 av 5.0
4,1 av 5 (1 408 anmeldelser)

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger midt i hjertet av Luleå og 10 minutters gange unna Luleå domkyrka og …

NOK 1 089
Quality Hotel Bodensia

Quality Hotel Bodensia

Kungsgatan 47, Boden 961 35

3.0 av 5.0
3,6 av 5 (53 anmeldelser)

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Boden, 0,5 kilometer unna Bodens festning og 5 kilometer unna Havremagasinet og Boden …

NOK 962
Naran Hotell

Naran Hotell

Hermelinsgatan 10, Lulea 97234

3.5 av 5.0
3,8 av 5 (146 anmeldelser)

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Luleå og 10 minutters gange unna Luleå domkyrka og Kulturens Hus. Luleå …

NOK 700
Sunderby Hotell & Konferens

Sunderby Hotell & Konferens

Kråkbergsvägen 7, Lulea 95442

3.0 av 5.0
3,8 av 5 (31 anmeldelser)

Dette hotellet ligger i Luleå og 15 kilometer unna Gammelstad kyrka, Friluftsmuseet Hagnan og Luleå teknologimuseum. Dessuten …

NOK 912
Clarion Hotel Sense

Clarion Hotel Sense

Skeppsbrogatan 34 SE, Lulea 972 31

4.0 av 5.0
4,6 av 5 (295 anmeldelser)

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Luleå og 10 minutters gange unna Kulturens Hus og Luleå domkyrka. Luleå …

Hent priser
Hotel Bishops Arms Piteå

Hotel Bishops Arms Piteå

Storgatan 44 B, Pitea

3.0 av 5.0
3,9 av 5 (92 anmeldelser)

Dette hotellet ligger i Pitea og 5 minutters gange unna Byxtorget og Piteå kirke. Piteå båtmuseum ligger 0,9 kilometer unna.

NOK 771
Piteå Golfhotell

Piteå Golfhotell

Nötövägen 119, Pitea 94141

2.5 av 5.0
3 av 5 (1 anmeldelser)

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Pitea og 5 kilometer unna Piteå kirke, Byxtorget og Piteå båtmuseum. Byske …

NOK 669

Nylige anmeldelser i Luleå

Begrens søket ditt

Hotellguide for Luleå

Hotell i Luleå: Luleå er en relativt stor by og har derfor et helt greit utvalg av hoteller. Du finner ikke de virkelig eksklusive hotellene i byen, men det er nok av hoteller i mellomklassen. De fleste hotellene i byen er 3-stjerners hoteller, men det er også et par 4-stjerners hoteller for de som ønsker en litt mer eksklusiv hotellweekend. Enten du vil ha et hotellrom i nærheten av byens shoppingmuligheter eller et stykke unna sentrums mas og kjas, finner du det du er på jakt etter i Luleå.

Luleå: litt om byen

Luleå ligger i den svenske landsdelen Norrland, ganske så langt nord i landet. Det bor rundt 45 000 personer i byen, og den er administrasjonssenter for Luleå kommune. Byen ble grunnlagt i 1621 av Gustav II Adolf og lå på den tid der hvor dagens Gammelstad ligger. Det var de store forekomstene med jernmalm rundt Kiruna og Gällivare som dannet grunnlaget for byens vekst. Byens plassering ved enden av Østersjøen gjorde den til en egnet transporthavn for mye av malmen som ble hentet ut i området.

Attraksjoner du kan nå fra ditt hotell i Luleå

Luleås største attraksjon ligger omtrent 10 kilometer fra Luleå sentrum og er stedet hvor byen opprinnelige ble grunnlagt: Gammelstad. Gammelstad er et koselig og rolig sted hvor du kan slappe av og nyte livet, og det er også her du finner kirkebyen. Gammelstads kirkeby er en stor samling av kirkestaller og kirkestuer som ble brukt av kirkens besøkende, og midtpunktet er steinkirken fra 1400-tallet. I 1996 ble stedet plassert på UNESCOs verdensarvliste, og begrunnelsen var at ”Gammelstads kirkeby er et enestående eksempel på den tradisjonelle kirkebyen som finnes i det nordre Skandinavia.” Hvis du er glad i kunst, bør du også sørge for å få med deg Konstens Hus, som er et kunstgalleri hvor både lokale og internasjonale kunstnere stiller ut verkene sine. Utstillingene byttes ut ganske ofte, og noen ganger foregår det foredrag og andre offentlige begivenheter i galleriet. En annen attraksjon du kan besøke mens du bor på et av Luleås’ hoteller er Teknikens hus, som er et vitenskapelig senter med mange interaktive utstillinger som lærer barn (og voksne) om vitenskap. Dette stedet ble på midten av 2000-tallet kåret til å være verdens beste lille vitenskapssenter, og er vel verdt et besøk. Avslutt runden din med en tur til Norrbottens Museum, som har en rekke permanente og roterende utstillinger, begge om Norrbotten og andre ting. Tidligere utstillinger har blant annet tatt for seg Svenske dyr, vist frem fotografier av den svenske fotografen Lennart Nilsson og stilt ut lokalt håndverk.

Mat og restauranter

Luleå er en by som byr på en rekke forskjellige smaker, så det er bare å glede seg til flotte matopplevelser i byen. Enten du er ute etter nordiske delikatesser, thaimat, sushi, en enkel salat eller en god biff, vil du finne en restaurant som passer deg perfekt ikke langt unna ditt hotell. Det er mer enn 100 restauranter og kafeer i byen, så inviter med deg reisefølget ditt ut på en god middag en kveld under oppholdet ditt.

Shopping i forbindelse med overnatting i Luleå

Det er ikke mangel på shoppingmuligheter i Luleå, og byen har i alt godt over 500 butikker. Shoppingstrøket er omtrent en mil langt og strekker seg fra Luleå sentrum, via Luleå Home Center, til Storheden og Gammelstaden. Det er i sentrum og i nærheten av byens sentralt beliggende hoteller du finner det meste av gallerier og kjøpesentre, men det finnes også mange spesialbutikker som du kanskje ikke finner andre steder. Storheden har blitt regnet som Sveriges mest populære handleområde. Her er det et stort utvalg og lett å parkere. I Gammelstaden er det mindre og mer koselige butikker, som selger lokalt designede produkter og håndverk.

Søk etter et hotell i Luleå. Du kan finne overnatting på et billig hotell i Luleå ved å følge en av metodene nedenfor.

  • Bruk kartet til å finne et hotell i det nabolaget du foretrekker i Luleå.
  • Bruk filtrene til å vise hoteller i et bestemt område i Luleå. Velg type, kjede eller hotellklasse, fra enkle hoteller (1 stjerne) til luksushoteller (5 stjerner).
  • Angi reisedatoer slik at vi kan vise de beste tilbudene på hoteller i Luleå for dine datoer.

Expedia tilbyr også bestilling av fly til Luleå.

false