Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Kruttårnet (Prasna Brana)

Gå under dette imponerende bygget, og forestill deg hvordan hvordan livet var på den tiden Praha fortsatt var en befestet by.

I utkanten av gamlebyen finner du Kruttårnet, én av tretten opprinnelige porter inn til byen. Det offisielle tsjekkiske navnet er Prasna Brana, som kan oversettes til kruttport. Tårnet var opprinnelig en del av palasset, i tiden før kongen bodde i Praha slott. Etter hvert som byen utvidet seg, og portens plassering ble mindre og mindre relevant, ble den overflødig. I dag markerer porten slutten på gamlebyen, og den er et populært sted for historiske og turister.

Kruttårnet er blant de mest dominerende severdighetene i gamlebyen i Praha. Gå opp de 186 trappetrinnene i tårnet for å nå utsiktsplattformen, som gir deg en flott utsikt over gamlebyen fra 44 meter over bakken. Vær oppmerksom på at trinnene er svært bratte, og kan være vanskelig å gå opp for noen besøkende.

Mens du er inne i tårnet, bør du få med deg den permanente utstillingen om Prahas mange tårn. Utstillingen har bilder og historisk informasjon om alle de 13 opprinnelige tårnene. Lær om Kruttårnets opprinnelse i det 15. århundret, og se hvordan tårnet før i tiden var en del av hovedfartsåren for reisende til Praha slott. Tsjekkiske konger gjennomførte den samme ruten under sin innsettelse.

Finn ut hvorfor tårnet ble brukt til å oppbevare krutt, og hvordan dette førte til at navnet ble endret i det 17. århundret.

Tårnets imponerende gotiske arkitektur er typisk for gamlebyen, og siden det er det eneste gjenværende tårnet, bør du sørge for å ta deg tid til et besøk. Vær oppmerksom på at det også er et annet tårn som heter Kruttårnet, som er en del av Praha slott på den andre siden av elven. Tårnet har sin egen historie, og var ikke en del av den gamle bymuren.
    
Kruttårnet ligger i utkanten av gamlebyen, og du kommer deg enkelt til det med trikk eller t-bane. Det er åpent hver dag, og du må betale en liten sum for å gå inn i tårnet.


Guide til Kruttårnet


De beste tilbudene på fly + hotell Kruttårnet

De beste hotelltilbudene i Kruttårnet

Vis alle de 2 334 overnattingsstedene i Kruttårnet
Grandior Hotel Prague 574 kr
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Palladium kjøpesenter, Obecni dum kommunale hus og Kruttårnet. Dessuten ligger Mucha-museet og Det gamle torget kun 2 kilometer unna. Bílá labuť Stop ligger to minutters gange unna, og Florenc stasjon ligger 5 minutters gange unna.

  Hotel Kings Court 909 kr
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Praha
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei, Obecni dum kommunale hus og Palladium kjøpesenter. Dessuten ligger Den astronomiske klokken i Praha og Det gamle torget kun 10 minutter unna. Dlouhá třída Stop ligger bare 5 minutters gange unna og Náměstí Republiky Stop ligger 6 minutters gange unna.

   Cosmopolitan Hotel Prague 828 kr
   Cosmopolitan Hotel Prague

   Cosmopolitan Hotel Prague

   Zlatnicka 3, Praha
     
    5.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Den kongelige vei og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Palladium kjøpesenter kun 10 minutter unna. Náměstí Republiky Stop og Masarykovo nádraží trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

    Grandium Hotel Prague 670 kr
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Praha
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Mucha-museet, Wenzelsplassen og Jindrisska-tårnet. Dessuten ligger Kommunistmuseet og Det gamle torget kun 15 minutter unna. Muzeum stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Jindřišská trikkeholdeplass ligger 5 minutters gange unna.

     BoHo Prague Hotel 1 054 kr
     BoHo Prague Hotel

     BoHo Prague Hotel

     Senovážná 4, Praha
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Na Prikope og Kruttårnet. Dessuten ligger Wenzelsplassen og Den astronomiske klokken i Praha kun 10 minutter unna. Jindřišská trikkeholdeplass og Náměstí Republiky Stop ligger fem minutters gange unna.

      Majestic Plaza Hotel Prague 478 kr
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Praha
        
       4.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Det nye rådhuset, Lucerna-palasset og Wenzelsplassen. Dessuten ligger Mucha-museet og Kommunistmuseet kun 15 minutter unna. Vodičkova Stop ligger 5 minutters gange unna og Štěpánská Stop ligger 5 minutters gange unna.

       Grand Majestic Hotel Prague 526 kr
       Grand Majestic Hotel Prague

       Grand Majestic Hotel Prague

       Truhlarska 16, Praha
         
        4.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Palladium kjøpesenter og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Mucha-museet kun 15 minutter unna. Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop ligger fem minutters gange unna.

        Art Nouveau Palace Hotel 737 kr
        Art Nouveau Palace Hotel

        Art Nouveau Palace Hotel

        Panska 12, Praha
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Praha og 5 minutters gange unna Mucha-museet og Stavovske-teatret. Dessuten ligger Wenzelsplassen og Den astronomiske klokken i Praha kun 10 minutter unna. Jindřišská trikkeholdeplass og Václavské náměstí Stop ligger fem minutters gange unna.