Hovden

Reiseguide
Bilde levert av Expedia
Nord i nasjonalromantiske Setesdal ligger Hovden, et populært feriested spesielt på vinteren. Området er en eneste stor naturopplevelse med tilbud både for fiskeentusiaster, familier som liker ski og snowboard samt folk med gode turstøvler.

Hovden er omringet av fjell og innsjøer, noe som virker innbydende på en rekke besøkende i løpet av året. I dette området vil du ikke gå tom for naturopplevelser. På en weekendtur til Hovden kan du leie båt og legge ut med fiskestang og agn, eller du kan ta med deg familien og niste og sette avgårde ut i skog og mark. I regionen finnes det oppmerkede løyper som tar deg opp til en helt fantastisk utsikt fra en av de mange toppene, slik som Nos og Hovdenuten. Ta med deg kikkert for å se på de mange fuglene her.

I vintersesongen har alpinsenteret tilbud for entusiaster innen slalåm, snowboard og aking. Her kan du leie ski og gå på skiskole, eller sette utfor en av de mange bakkene i ulike vanskelighetsgrader. Stedet tilbyr også høyfjellstur på truger og et eget område for barna der de kan boltre seg i snøen under oppsyn. På kveldstid kan du slappe av etter en deilig dag i sol og snø og besøke et av spisestedene som tilbyr både tradisjonell norsk mat og internasjonale retter.

Er du golfentusiast, vil ikke en tur til Hovden være fullendt uten et besøk på Ørnefjell golfbane, som ligger i vakker natur. Selve banen har kunstgress. I nærheten kan du også hoppe uti elven Otra for en dukkert. De mange vannene rundt Hovden er mye brukt til bading på sommeren, men det ligger i tillegg et badeland i området som kan tilby varmt vann på de dagene været ikke gjør det spesielt lokkende å oppholde seg utendørs.

Ettersom du befinner deg i en tradisjonsrik del av Norge, vil en tur innom bygdetunene Huldreheimen og Lisletog gi deg et godt innblikk i det historiske Setesdal. Hovden har i tillegg et jernvinnemuseum der du ved hjelp av en interaktiv utstilling vil lære mer om hvordan man produserte jern og kull for 1000 år siden. Av kulturopplevelser kan Hovden by på den godt besøkte Rekordfestivalen, som hver sommer tiltrekker hovedsakelig norske artister.

Hovdehytta
Hovdehytta
3.5 out of 5
PB 66, 4756 Hovden i Setesdal, Bykle, Aust-Agder
Prisen er 1 057 kr per natt fra 2. jul. til 3. jul.
1 057 kr
per natt
2. jul.–3. jul.
Hvis du bor i denne leiligheten i Hovden, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
8/10 Very Good! (52 anmeldelser)
"Renhold ja det kunne være noe bedre .bad trangt fra toalettet til dusjen alt for trangt. Dusj før er ikke forskriftsmessig mener jeg da det kunne er to fester på toppen tatt vekk i bunnen farlig med en så tung dør Ellers det en trenger for mat laging alt som hjemme"

Anmeldelse skrevet 7. jul. 2023

Hovdehytta