Havana

Reiseguide
Malecon som inkluderer gatescener, kystby og nattbilder
I historiske Havanna kan du nippe til en rombasert cocktail eller dampe på en god sigar mens du sitter på en terrasse med utsikt over den fascinerende gamlebyen.

I nesten 90 år har Havanna vært mer eller mindre helt stengt for USAs innbyggere. Cuba har nå blitt lettere tilgjengelig for alle, og i denne spennende byen kan du oppleve godt bevarte fortidsminner, unike tradisjoner og en blomstrende eleganse.

Begynn utforskningen av gamlebyen med en tur i en veteranbil eller en hestekjerre. Beundre de historiske landemerkene fra tidlig på 1900-tallet. Se El Capitolio, som var sete for regjeringen frem til revolusjonen sent på 1950-tallet. Bygget med den store kuppelen kan minne om kongressbygningen i USA.

Besøk Museo Nacional de Bellas Artes, et imponerende museum fra 1953 med samlinger som fokuserer på kubansk kunst fra 1600-tallet og frem til i dag. Fem minutters gange nordover ligger Museo de la Revolución. Her kan du lære hvorfor geriljasoldatene til Fidel Castro, Raúl Castro og Che Guevara styrtet president Batista, og om hva som skjedde etter revolusjonen.

Sett kursen mot det indre havneområdet, og rusle langs Havanna havn og Canal de Entrada. Se den store korallkatedralen i barokk stil på Plaza de la Catedral. Lytt til musikk mens du spiser lunsj på en kafé i nærheten av Plaza Vieja. Smak på empanadas, sjømat eller bønner og ris, en tradisjonell kubansk rett. Om kvelden kan du komme tilbake og ta deg en cocktail. Daiquiri, mojito og andre drinker lagd av lokal rom smaker ekstra godt i disse tropiske omgivelsene. Avslutt kvelden med en ekte kubansk sigar eller tradisjonell vaniljepudding.

Fábrica de Arte Cubano, som holder til i en ombygd matoljefabrikk og byr på kunst, musikk, mat og drikke, er et populært sted for både turister og lokale. Langs bukta går Malecón, en livlig promenade med praktfull utsikt mot havet. Her kan du se solen gå ned eller danse deg gjennom natten sammen med unge, feststemte mennesker.

Havanna ligger helt nord på Cuba. Frister det med en storbyferie i Havanna, bør du bestille i god tid, for hotellene fylles fort opp. Sjekk de gjeldende reiserestriksjonene før du bestiller en reise til Havanna og byens internasjonale flyplass.

Discover neighborhoods in Havana

Old Havana fasiliteter samt gatescener i tillegg til en liten gruppe med mennesker

Old Havana

4/5(2 anmeldelser av området)

Både trivelige barer og interessante museer står på menyen i Old Havana. Du bør også sette av tid til å få med deg Paseo de Marti og Plaza Vieja.

Old Havana
Monumento a Antonio Maceo som viser statue eller skulptur

Centro Havana

3/5(2 anmeldelser av området)

Både god mat og interessante museer står på menyen i Centro Havana. Du bør også sette av tid til å få med deg San Rafael Boulevard og Gran Teatro de La Habana.

Centro Havana
El Vedado fasiliteter samt marked i tillegg til en stor gruppe med mennesker

El Vedado

4,5/5(4 anmeldelser av området)

Både god mat og interessante museer står på menyen i El Vedado. Du bør også sette av tid til å få med deg Nacional de Cuba-hotellet og John Lennon Park.