Fly til Västerås

Västerås er en by i Sør-Sverige med i overkant av 110 000 innbyggere ved innsjøen Mäleren. Du finner Västerås om lag 100 km vest for Stockholm, og dette er både en av de største og eldste byene i Sverige. Deler av byen er mer eller mindre uendret siden middelalderen. Sentrum er utformet med gågater og et torg der du kan handle gjennom hele sommeren. Hvis du er på utkikk etter billige reiser til Västerås, kan du enkelt og greit benytte en av søkemotorene på Internett for å finne flybilletter til Västerås.

Flyreiser til Västerås

Når du skal fly til Västerås lander du mest sannsynlig på Arlanda lufthavn ved Stockholm. Det tar deg cirka en time og tjue minutter å kjøre strekningen med bil. Hvis du skal benytte leiebil i Västerås, kan du leie bilen allerede på flyplassen, så slipper du å benytte offentlig transport.

Opplevelser i Västerås

I Västerås er det mye spennende historie å oppleve. Ta turen til Vallby friluftsmuseum. Flere av de eldste bygningene i byen er flyttet hit, og her kan du lære om hverdagslivet i Västerås i gamle dager. Domkirken i Västerås er også verdt et besøk. De eldste delene av kirken kan dateres helt tilbake til 1200-tallet. Ta også turen til Anundshög som er en stor gravhaug og et fortidsminnemerke. Her kan du se både bautasteiner med runeinnskrifter og flere steinsettinger formet som skip. Når du skal overnatte i Västerås har du et stort utvalg av hoteller og overnattingssteder å velge mellom.

Fly til Västerås

Når du skal ut på en flyreise til Västerås og lander på flyplassen i Stockholm, må du beregne en flytid på cirka en time fra Oslo. Det går direktefly til Arlanda fra de fleste større byene i Norge. Fra Bergen må du beregne cirka en time og tjue minutters flytid, fra Trondheim tar det om lag en time og ti minutter.

Arlanda internasjonale lufthavn i Stockholm er den største flyplassen i Sverige. I 2015 hadde flyplassen i overkant av 23 millioner passasjerer. Flyplassen har et stort utvalg av butikker og spisesteder. Det er gratis trådløst Internett på flyplassen i en begrenset tidsperiode, utover dette kan du kjøpe videre tilgang. Du har også mulighet til å kjøpe tilgang til VIP-området hvor du får ekstra service.

Hvis du skal kjøre videre til Västerås med leiebil, følger du først E4 sørover mot Stockholm og så fortsetter du over på E18 og kjører vestover til Västerås. Det er også mulig å ta både tog og buss fra flyplassen, enten direkte eller ved å bytte i Stockholm.

Med et par billige flybilletter til Västerås kan du også fly helt til Västerås’ egen flyplass. Dette er en liten flyplass med få flyruter, som ligger cirka fem km vest for Västerås sentrum. Det går både busser og tog til flyplassen. Du kan leie bil her eller du kan ta taxi inn til sentrum. Flyplassen har noen få spisesteder hvis du ønsker en matbit mens du venter.

Informasjon om flyreiser til Västerås

Ankomstflyplass Västerås
Ankomstflyplassens IATA-kode EKT