Starten på sidens hovedinnhold

Fly til Sundsvall

Det finnes mange gode grunner til å fly til Sundsvall, og dens nærhet til vannet, med Bottenviken rett utenfor, er én av dem. Men det er langt ifra den eneste grunnen til at pakkereiser til Sundsvall er populære: Sundsvalls plassering, så å si midt i Sverige, gjør at mange steder i landet er lett tilgjengelig herfra. Med leiebil i Sundsvall kan du enkelt og raskt komme deg til en rekke spennende steder på kort tid. Med tanke på at flytiden fra de store internasjonale flyplassene i Sverige er på bare en knapp time, er det lett å skjønne at Sundsvall som destinasjon tiltrekker seg stadig flere tilreisende. Antallet billige flybilletter til Sundsvall har økt betraktelig i de siste årene, og det er ikke uten grunn – noe du vil skjønne når du kommer dit.

I tillegg til økende frekvens i flytrafikken, finnes det nå en rekke hotell i Sundsvall som tilbyr veldig bra overnatting. Kombinerer du billige flyreiser til Sundsvall med alle de andre mulighetene du har i byen, vil du raskt se at dette kan bli en fantastisk ferie. Det er kort vei til skianlegg om vinteren, bading og sjøliv om sommeren. Finn veien opp til Norra Berget med én gang du ankommer byen, slik at du kan få deg et fantastisk overblikk fra utkikkstårnet ”Glasspinnen” som har stått her siden 1954, da det overtok plassen etter det eldre tårnet fra 1897.

Når du kommer med fly til Sundsvall, har du et stort utvalg av måter å komme deg inn til sentrum av byen på. De aller beste måtene er enten å ta drosje eller leiebil. For tiden går det ikke buss direkte til flyplassen, men den nærmeste bussholdeplassen er en liten kilometers gange fra ankomsthallen. Har du mye bagasje, er det nok allikevel lettere å ta en taxi.

Hvilke flyselskaper flyr til Sundsvall?

Sundsvall – Timrå lufthavn tilbyr både innen- og utenlands flyreiser med et godt utvalg av flyselskaper. Hovedtyngden av den internasjonale trafikken kommer fra charterreiser, og daglige flyreiser til Sundsvall kommer i all hovedsak fra Stockholm og Göteborg. Til gjengjeld er både Stockholm – Arlanda (ARN), Stockholm – Bromma (BMA) og Göteborg – Landvetter (GTO) perfekte utgangspunkt for videre reise både til og fra internasjonale destinasjoner.

Flyplassen betjener i underkant av 300 000 passasjerer årlig, noe som gjør at den akkurat faller utenfor topp ti-listen over svenske flyplasser med tanke på passasjerantall. Men når det gjelder service, er den alltid høyt oppe, med fornøyde kunder og hyggelige ansatte. Det finnes en kafé og en restaurant på hver side av sikkerhetskontrollen, og begge tilbyr både god og billige retter til både reisende og besøkende.

Fly billig til Sundsvall

De billigste billettene til Sundsvall – Timrå (SDL) går fort, så hvis du vet hvilken dag du har tenkt å reise på, er det bare å sette i gang med bestillingen. Flyene som blir brukt til Sundsvall på innenriks ruter, er nokså små, og selv om det går flere avganger daglig, vil det være fordelaktig å bestille reisen så snart du vet at du skal av gårde.

Informasjon om flyreiser til Sundsvall

Ankomstflyplass Sundsvall
Ankomstflyplassens IATA-kode SDL