Billige flybilletter til Lombok

Fly til Lombok

Flyvninger til Lombok

Lombok er en av De små Sundaøyene og tilhører Indonesia. Vest for Lombok finner du Bali og på østsiden ligger Sumbawa. Øya er på cirka 4 700 km² og det bor nærmere tre og en halv million mennesker her. Øya ligger i det tropiske klimaet med regntid fra oktober til mars og tørketid fra april til september. Et søk på Internett gir deg oversikt over rimelige reiser til Lombok.

Flyreiser til Lombok

Når du skal fly til Lombok lander du på øyas egen flyplass. Lombok internasjonale lufthavn er en ny flyplass som først ble åpnet i slutten av 2011. Flyplassen ligger rett sør for den vesle byen Prayan sentralt på øya. Hvis du ønsker å benytte leiebil på Lombok, kan du ordne det slik at du kan hente denne på flyplassen.

En flyreise til Lombok tar rundt 20 timer når du reiser fra Oslo, og du må regne med to mellomlandinger. De fleste rutene har en mellomlanding i Singapore, så kanskje kan du besøke denne byen samtidig?

Opplevelser på Lombok

På Lombok kan du boltre deg i mye uberørt natur. Du kan ta turen opp Rinjani som er en vulkan på over 3 700 meter. Hele dette fjellområdet er del av et naturreservat og dermed vernet. Det er mange flotte strender her og utallige aktører som tilbyr forskjellige vannsportaktiviteter. Flere etniske minoriteter lever på øya, og et besøk i noen av landsbyene gir deg et unikt innblikk i deres kultur. Med et par billige flybilletter til Lombok kan du oppleve dette ferieparadiset til det fulle.

Fly til Lombok

Med flybilletter til Lombok kan du glede deg til å besøke en perle i Asia. Lombok er atskillig mindre besøkt enn populære Bali som er nærmeste nabo, så her kan du oppleve mye mer av lokalbefolkningens kultur og et nærmest urørt landskap.

Lombok internasjonale lufthavn har moderne fasiliteter, og her finner du både spisesteder og butikker. Nordmenn som reiser inn i Indonesia som turister får visum ved innreise ved enkelte havner og flyplasser. Lombok lufthavn er ett av stedene du kan ordne dette. Husk å ta med kontanter, helst amerikanske dollar, for å betale for dette.

Det finnes ikke tog på øya, så du kan enten benytte buss, taxi eller bil. Det går moderne rutebusser med klimaanlegg fra flyplassen til busstasjonen i utkanten av hovedstaden Mataram. Hovedstaden ligger på vestsiden av øya rett sør for kystområdet Senggigi som er utviklet til en turistdestinasjon. Fra flyplassen til Mataram er det cirka 40 km.

Begge naboøyene, Bali og Sumbawa, har flyplasser. Begge to ligger rundt 125 km unna, i hver sin retning. Det går ferger mellom øyene, men vær oppmerksom på at de indonesiske fergene ofte er gamle og holder en lav standard.

Praktisk på Lombok

Du finner et stort utvalg av hoteller på Lombok på vestkysten av øya som er stedets turistdestinasjon. Husk å bare drikke vann som er kokt, eller flaskevann. Du kan regne med å bli dårlig hvis du drikker vann fra springen. Vær også oppmerksom på at du bør vaksinere deg før du reiser hit.

Ofte stilte spørsmål