Billige flyreiser til Jerusalem

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

Fly til Jerusalem

Jerusalem – eller al-Quds, som palestinerne kaller den – er en hellig by for tre verdensreligioner. Hvis du tar fly til Jerusalem, opplever du en by som både er spennende og mangfoldig. Den nærmeste flyplassen, Ben Gurion International Airport, ligger 50 kilometer vest for Jerusalem og 19 kilometer sørøst for Tel Aviv, og det er daglige flyreiser til Jerusalem fra de fleste store byer i Europa. Du finner billige flybilletter til Jerusalem på Expedia.no.

Vil du leie bil i Jerusalem, er det best å ordne dette på flyplassen. Hotellrom i Jerusalem kan variere fra svært enkle til meget luksuriøse. Tilbudet er stort, og prisene ikke avskrekkende. Gå inn på Expedia.no. Der kan du sortere overnatting i Jerusalem og flybilletter til Jerusalem etter de kriteriene du måtte ønske.

En av de eldste byene i verden

En reise til Jerusalem tar deg til en by med overveldende følelser. En by som lover religiøse og åndelige erfaringer, spenning og glede, interessante turer og skjellsettende opplevelser. På gamle kart er Jerusalem fremstilt som verdens sentrum, og for millioner av troende verden over er den fortsatt et viktig ankerfeste, uansett hvilken av de tre store religionene de tilhører. Jerusalems historie kan føres tilbake til år 3000 f.Kr, og den er følgelig en av de eldste byene i verden. I området innenfor gamlebyen, øst i byen, finner du både levninger av byggverk og eksisterende bygg fra de tidlige epokene.

Men det finnes også et moderne Jerusalem, på vestkanten av byen, med europeisk preg og en blanding av lav bebyggelse og høyhus. Her finner du de viktigste byfunksjonene: jernbanestasjonen, bussterminalen, parlamentet Knesset, det hebraiske universitetet og en rekke museer, blant annet Holocaustmuseet og et Israel-museum med omfattende arkeologiske samlinger.

Kjøp billige flybilletter til Jerusalem og opplev bibelhistorien på nært hold

Getsemane og Oljeberget er kjente navn fra religionstimene på skolen, i likhet med Gehennas dal og Kedrons bekk. En vandring i Jerusalem og omegn er som en vandring gjennom bibelhistorien. Derimot er det ikke mye natteliv i byen, og sabbaten overholdes strengere enn i de fleste andre israelske byer.

Hjertet av Jerusalem

Gamlebyen er selve hjertet av Jerusalem. Den er omgitt av en mur fra korsfarertiden, og er inndelt i fire kvarterer – det jødiske, det armenske, det kristne og det muslimske. Innenfor murene finner du viktige hellige steder for tre av verdens store religioner: Fødselskirken, som er hellig for de kristne; al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen på Tempelhøyden, som er hellig for muslimene; og Klagemuren, som er hellig for jødene. Denne muren er en levning fra det store tempelet som ble bygget av kong Herodes den store og ødelagt av romerne i år 70 e.Kr.

Via Dolorosa – smertens vei

Det kristne kvarteret i Jerusalem rommer ikke mindre enn 40 religiøse bygninger, både kirker, klostre og herberger for pilegrimer. Et av de viktigste valfartsstedene i Jerusalem er Via Dolorosa – som betyr smertens vei – der Jesus ifølge kristen tradisjon bar korset opp til Golgata hvor han ble korsfestet.

Informasjon om flyreiser til Jerusalem

Ankomstflyplass Jerusalem
Ankomstflyplassens IATA-kode TLV

Populære flyvninger til Jerusalem

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.