Fly til Halmstad

Flyvninger til Halmstad

Halmstad er en by som ligger i Hällands län ved Kattegat i Sverige. Her bor det i overkant av 60 000 innbyggere, og det var her Kalmarunionen i sin tid hadde sitt administrative senter. Innbyggerne drømte på den tiden om at byen skulle bli hovedstaden i Norden. Byen er i dag den 20. største i Sverige, og her finner du også Halmstad universitet med over 9 000 studenter. En ferie til Halmstad kan by på mye historie og avslappende dager.

Flyreiser til Halmstad

Når du skal fly til Halmstad kan du lande på stedets egen flyplass – Halmstad lufthavn. Flyplassen ligger tre km nordvest for sentrum. Dette er en regional lufthavn, og det går ingen direktefly fra Norge til denne flyplassen. Hvis du skal fly hit fra Norge, må du bytte fly i en av byen i Sverige som har flyvninger til Halmstad.

Halmstad ligger midt mellom Malmø og Gøteborg, og begge disse byene har større flyplasser. Fra begge flyplassene tar det rundt en og en halv time å kjøre til Halmstad.

Opplevelser i Halmstad

Halmstad kan by på fine sandstrender og svømmebassenger. Her finner du også flere turområder som er tilrettelagt med sitteplasser og grillplasser. Hvis du reiser med små barn, er en tur i fornøyelsesparken Eventyrland en hyggelig opplevelse. Eller du kan ta turen til Halmstad slott som har en ganske interessant historie. Du finner også en gokart-bane og flere golfklubb her hvis du vil gjøre noe som er mer aktivt. Med et par billige flybilletter til Halmstad kan du nyte en rolig ferie i denne svenske kystbyen.

Fly til Halmstad

Hvis du har flybilletter til Halmstad fra Norge, må du mellomlande og bytte fly i Sverige. Flyturen kan derfor ta svært lang tid i forhold til den faktiske avstanden fra Norge til Halmstad. Kanskje kan det være like lurt å velge en av de større flyplassene og leie bil der hvis du uansett skal benytte leiebil i Halmstad. Så kan du også benytte anledningen til å se litt mer av området rundt. Du finner et godt utvalg av bilutleieselskaper på flyplassene.

Fra Halmstad lufthavn går det både tog og buss til sentrum. Det er også god tilgang på drosjer her. Ønsker du leiebil, kan du enkelt ordne dette på flyplassen. Det går også charterturer til/fra flyplassen, så har du avgang eller ankomst samtidig med en av disse, må du være forberedt på at det kan være en del mennesker her.

Lander du på flyplassen i Malmø eller Gøteborg, befinner du deg på litt større flyplasser. Her har du tilgang på alt du ønsker av fasiliteter som butikker og spisesteder.

Severdigheter i Halmstad

Du finner et godt utvalg av hoteller i Halmstad og kan velge mellom både eksklusive og enkle alternativer. Her finner du historiske byggverk som Saint Nikolais kirken fra middelalderen som ligger midt i sentrum. Husk å ta turen til bydelen Kjærligheten, bare navnet tilsier at dette stedet bør besøkes. Visste du forresten at det kjente bandet Roxette kommer fra Halmstrand? En flyreise til Halmstad kan by på late feriedager i denne rolige, svenske kystbyen.

Informasjon om flyreiser til Halmstad

Ankomstflyplass Angelholm
Ankomstflyplassens IATA-kode AGH
Ankomstby Helsingborg