Starten på sidens hovedinnhold
Tur-retur-ikon
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Fly til Falun

Dalarna i Sverige er et område som lokker til seg mennesker fra hele Europa, både for fantastiske naturopplevelser sommerstid og energisk skigåing vinterstid, og for forskning, studier og næringsliv året rundt. Det finnes mange gode måter å komme seg hit på, og stadig flere velger å fly til Falun. Enn så lenge er rutetilbudet noe begrenset, men det er uproblematisk å fly til andre flyplasser i området, og ta seg til Falun på andre måter.

For eksempel er det populært å leie en bil i Falun, men å hente den på det stedet som passer deg best. Da kan du oppleve friheten av å ha landeveien som tumleplass, men samtidig vite at det finnes et hotellrom i Falun til deg. Hvis du finner en billig flybillett til Falun, må du belage deg på å reise via Göteborg eller Malmö, hente ut bagasjen din og så sjekke inn igjen etterpå. Dette er selvfølgelig en smal sak hvis man foretrekker å fly fremfor å ta tog eller kjøre.

Billige flyreiser til Falun, finnes de?

Flyplassen som sogner til Falun, heter Borlänge – Dala lufthavn, og ligger omtrent to og en halv mil unna Falun sentrum. Det betyr at dersom du kommer med fly til Falun, kan du regne med en kjøretur på rundt regnet en halv time for å komme frem til hotellet du har valgt å bo på i byen. Dersom du vil ha det meste organisert i én pakke, er en pakkereise til Falun absolutt å anbefale. Da får du alt inkludert, både hotellrom og flyreise til Falun, samt en leiebil, hvis du trenger dette. I tillegg får du tilgang til aktiviteter og spesielle tilbud som er spesielt tilpasset for behovene og ønskene dine.

Mange typiske og populære aktiviteter i Falun er knyttet til byens status som et viktig sted for vintersport, og da særlig langrenn. Falun har arrangert Ski-VM ved flere anledninger, og den kan skilte med et godt utviklet løypenettverk. Enten du vil spurte i sirlig preparerte løyper, eller er mere glad i lange, bedagelige 5-milsturer i skogen, har Falun noe for deg.

Jeg vil fly til Falun, men hvordan er flyplassen?

Den som ankommer Dala lufthavn (BLE) med en av de få rutene som flyr hit, vil først og fremst merke seg at flyplassen er kompakt, personlig og lett å navigere i. Det er sjelden lange køer til noe som helst, og man kommer seg fort både inn og ut av flyet her. Flyplassen kan skilte med fasiliteter som møterom og catering, noe som er veldig hendig dersom man kommer til Falun på forretningsreise. Dersom du reiser som feriegjest, skal du kunne finne et lite, men godt utvalg av snacks og lesestoff i kiosken på flyplassen. Allikevel, dersom du har spesielle ønsker eller behov, kan det hende at du er bedre stilt hvis du handler bøker i en av Faluns mange bokhandler. Flyplassen har mellom 3 og 10 avganger daglig, og preges ellers av en hyggelig, hjemmekoselig stemning, og dette smitter over på passasjerene, som også blir i godt humør her.