Fly til Dresden

Dresden er nok en gang kjent som en vakker og frodig by, etter at den ble gjenoppbygget etter andre verdenskrigs ødeleggelser. Du finner den i delstaten Sachsen i Tyskland, mot grensen til Tsjekkia. Byen har både moderne elementer og en berømt gamleby. Flere steder vil du finne sjarmerende strøk og praktbygninger, så det er bare å ta med deg ditt beste fotoapparat. Når du har bestemt deg for reisedatoene for ferien din, vil vi anbefale deg å benytte søkeverktøyet til Expedia når du skal kjøpe flybilletter til Dresden. Med søkeverktøyet her på siden vår, får du opp alle billige flybilletter til Dresden i en oversiktlig liste, noe som gjør det enkelt å finne den billigste. Slår du til og bestiller leiebil og hotell i Dresden samtidig som fly, vil du kunne spare enda mer!

Se og gjøre i Dresden

Når du drar på ferie til Dresden, er det nærmest obligatorisk å gjøre seg kjent i gamlebyen. Du må også sjekke ut Frauenkirche, som ble fullstendig ødelagt under annen verdenskrig, men som ble helt rekonstruert gjennom 90-tallet og i årene etter årtusenskiftet. Zwinger-palasset er et berømt barokkpalass med skulpturer og kunstsamlinger, mens du i det såkalte ”Grønne velvet” kan se et berømt skattekammer. Husk også å få med deg den verdenskjente arkitekturen i Kunsthofpassage, der bygningen ”Hof der Elemente” skaper effekten av å spille musikk når det regner. Byen er et paradis for deg som liker kunst, kultur, arkitektur og historie. Det er også mange teatre og konsertarenaer, et aktivt sportsliv og gode shoppingmuligheter. Ennå har vi ikke nevnt all den gode tyske maten og tilbehøret, som ofte består av lokalt, spesialbrygget øl.

Flyreiser til Dresden fra flyplasser i Norge

Du må regne med en mellomlanding hvis du skal fly til Dresden fra Norge, og Frankfurt eller München er de vanligste byene for dette. Det er allikevel jevnt med flyavganger til byen, så det vil ikke være noe problem for deg å booke ditt neste Tysklandseventyr selv om du er veldig sent ute. Du kan være i Dresden innen fire timer, noe som tross alt går veldig kjapt. Prisene til Dresden er også som regel svært hyggelige, og med Expedia.no kan de bli enda litt snillere.

Både Norge og Tyskland er en del av Schengen-samarbeidet, så du trenger ikke tenke på visum når du skal reise til Dresden. Så lenge du husker på passet ditt, siden dette er eneste godkjente ID for nordmenn i Tyskland, har du det du trenger til reisen din.

Dresden lufthavn

Dresden lufthavn er en moderne og flott flyplass, hvor alt er sentralisert; både avgang- og ankomstavdelingen og mange av fasilitetene ellers. Dette gjør flyplassen både oversiktlig og effektiv. Kommunikasjonsveiene til sentrum er gode, men hvorfor ikke bare plukke opp en leiebil allerede på flyplassen? Forhåndsbestiller du leiebil i Dresden gjennom Expedia.no, kan du hente nøklene og sette kursen mot hotellet ditt – enklere blir det ikke!