Starten på sidens hovedinnhold
Tur-retur-ikon
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Fly til Crete

Fly til Kreta

Det er ikke noe problem å komme seg med fly til Kreta fra norske flyplasser, og det tilbys mange flyvninger til denne populære ferieøya. På Expedia kan du finne billige flybilletter til Kreta, og bestiller du overnatting og leie av bil samtidig, kan du spare penger.

Kreta er Hellas’ største øy og har en lang historie men er likevel først og fremst kjent for sine moderne tilbud og for å være et attraktivt feriereisemål. De fleste innbyggerne er bosatt langs øyas nordlige kyst, og byene Khaniá, Iráklio og Réthymno, som ligger i nord, er de mest populære destinasjonene blant turistene.

Flyvninger til Kreta fra flyplasser i Norge

Du kan komme deg til Kreta ved å fly til Iráklio lufthavn (HER) eller til Khaniá lufthavn (CHQ). Til førstnevnte tilbys det direkteflyvninger fra Oslo Lufthavn (OSL) om sommeren. Ellers om året må du fly via Aten eller Thessaloníki for å komme deg hit. Til Khaniá lufthavn (CHQ) tilbys det direkteflyvninger om sommeren fra Oslo Lufthavn (OSL), Moss Lufthavn Rygge (RYG) og Bergen Lufthavn (BGO). Resten av året må du fly via Aten, Thessaloníki eller München for å komme deg hit.

De fleste turistene bestiller flybilletter til Kreta i juli og august. Er du ute etter billige flyreiser til Kreta, bør du således være ute i god tid med bestillingen hvis du vil reise hit i denne perioden. Det kan være rimeligere å reise hit utenom høysesongen, men da må du beregne å bruke lenger tid på reisen.

Fly til Iráklio lufthavn (HER) eller Khaniá lufthavn (CHQ)

Både Iráklio lufthavn (HER) og Khaniá lufthavn (CHQ) tar imot mang en flyvning fra internasjonale destinasjoner om sommeren. Etter endt opphold på Kreta vil du således i sommermånedene ikke ha problemer med å finne et fly videre, uavhengig av om du skal tilbake til Norge eller til et annet europeisk reisemål.

Iráklio lufthavn (HER) ligger rundt 3 kilometer øst for Iráklio sentrum. Fra flyplassen kommer du deg inn til byen med buss eller drosje. Mange overnattingssteder tilbyr dessuten transport fra og til flyplassen. Khaniá lufthavn (CHQ) ligger på sin side ca. 14 kilometer nordøst for Khaniá sentrum. Også fra denne flyplassen kan du ta buss eller drosje inn til byen, og mange overnattingssteder i Khaniá tilbyr dessuten flyplasstransport.

Hvor du kan overnatte

Etter å ha fastsatt datoene for din flyreise til Kreta, kan du se nærmere på hvor du vil overnatte. Overnatter du i Iráklio, vil du befinne deg i Kretas største by og ha kort vei til innbydende strender og et av Hellas’ viktigste arkeologiske museer. Velger du i stedet å overnatte i Khaniá, kan du nyte denne byens vakre havn og historiske spor fra da byen var underlagt venetiansk styre. Overnatter du derimot i Réthymno, som ligger mellom Iráklio og Khaniá, vil du befinne deg nær en av Kretas flotteste strender og et fort fra 1500-tallet.

Uavhengig av hvor på øya du foretrekker å overnatte, kan du bestille både flyvninger og overnatting på Expedia.

Informasjon om flyreiser til

Ankomstflyplass Crete
Ankomstflyplassens IATA-kode LNK