Fly til Biarritz

Bade- og surfebyen Biarritz har 25 000 innbyggere, 235 restauranter, 69 hoteller, et blomstrende kulturliv, moteriktige butikker og en golfbane midt i sentrum. Det går fly til Biarritz mange ganger i uken fra flere europeiske storbyer, og opptil fem ganger om dagen fra Paris. På Expedia.no finner du billige flybilletter til Biarritz. Hoteller i Biarritz spenner fra svært luksuriøse femstjerners og nedover. Men du kan også finne billig overnatting i Biarritz på b&b og pensjonater, som er populære blant de mange surferne som lokkes hit av de fantastiske atlanterhavsbølgene.

Den baskiske byen Biarritz ligger i Biscayabukten sørvest i Frankrike, like ved grensen til Spania. En gang i tiden var den en søvnig fiskerlandsby, men det tok slutt da Napoleon III bygde et sommerpalass her til kona Eugenie. De løsslupne festene som ble avholdt på palasset, tiltrakk seg kongelige og aristokrater fra hele Europa, og snart ble fiskerlandsbyen omgjort til et luksuriøst feriested med vakre hus i art deco-stil.

I dag fremstår Biarritz som både glamorøs og rufsete på samme tid. De luksuriøse hotellene og butikkene ligger tett som hagl, og har gitt byen tilnavnet ”Paris ved havet”. Men det er ikke bare de rike, vakre og vellykkede som trekkes hit. Biarritz er kjent for å ha noen av Europas beste surfestrender og er følgelig en magnet for surfere i alle ferdighetsklasser.

Kjøp flybilletter til Biarritz på Expedia.no for en opplevelsesrik surfeferie

Overalt i byen ser du folk med surfebrett, og på strendene med sjøsprøyt og høye bølger er det full aktivitet fra tidlig om morgenen og helt frem til solnedgang. Men du finner også lune viker og bukter der sjøen er smulere, og som ligger godt til rette for småbarnsfamilier på ferie i Biarritz.

Favorittsteder i Biarritz

Det er greit å starte dagen på Grand Plage, den lange stranden midt i byen. Senere på dagen blir det nokså overfylt her, men om morgenen er dette en fredelig plett der folk tar morgenbad eller går og lufter hundene sine. Ved lunsjtider kan området rundt markedet være å foretrekke. Her er det et hektisk byliv. Det er her du finner de beste restaurantene og tapasbarene, og på torget foregår det livlig handel med fisk og andre ferskvarer. Selv om du ikke handler noe, er det trivelig å rusle rundt her.

Kvelden bør tilbringes ved havet. Solnedgangen på surfestranden La Côte des Basques er spektakulær. Det er en lang strand med fin, lys sand, og du har utsikt hele veien til Spania. Her kan det være fristende å ta et kveldsbad, eller spasere i solnedgangen, men du bør passe deg for høyvannet. Forskjellen i vannstand mellom flo og fjære er temmelig stor, og når høyvannet slår inn, bør du befinne deg langt inne på land.

Nattelivet i Biarritz er hektisk og sprudlende, og det er ingen manko på gode utesteder. En pubrundtur i sene nattetimer er nærmest obligatorisk under en ferie i Biarritz. Og når barene stenger, ved to- tretiden om morgenen, er klubbene fortsatt åpne, og noen av dem har gratis adgang. Sove kan du gjøre når du kommer hjem. En flyreise til Biarritz er starten på en minnerik ferie. Og vil du utforske området omkring, kan du leie bil i Biarritz på Expedia.no

Informasjon om flyreiser til Biarritz

Ankomstflyplass Biarritz
Ankomstflyplassens IATA-kode BIQ