Starten på sidens hovedinnhold
Tur-retur-ikon
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Billige flyreiser til Ayia Napa

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

Populære flyvninger til Ayia Napa

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

Fly til Ayia Napa

Aya Napa er kjent for sitt svært heftige uteliv. Festglad ungdom fra hele Europa – og spesielt fra Storbritannia og Skandinavia – tar fly til Ayia Napa og strømmer til diskotekene, de hundretalls barene og de like mange kafeene og restaurantene rundt det gamle klostertorget midt i sentrum. Festen begynner gjerne tidlig på ettermiddagen, og varer til ut i de i de tidlige morgentimene, når diskotekene stenger.

Men partylivet er ikke den eneste grunnen til å ta en flyreise til Ayia Napa. Stedet og omegnen er velsignet med store og praktfulle strender som strekker seg både øst- og vestover fra havnen. Det er ikke vanskelig å finne billige flybilletter til Ayia Napa. Du finner flybilletter til Ayia Napa på Expedia.no.

Før den tyrkiske invasjonen av Kypros i 1974, var Ayia Napa en søvnig fiskerby. Famagusta og Kyrenia var de store feriebyene på øya, men disse byene havnet i ingenmannslandet som ble opprettet mellom den tyrkiske og den kypriotiske sonen, og er er nå fraflyttet. Hvis du reiser ut fra Ayia Napa med båt, kan du se dem som tomme spøkelsesbyer på lang avstand.

Ta fly til Ayia Napa og opplev lange og vakre strender

Fraflyttingen førte til at Ayia Napa ble utviklet som turistreisemål. Valget skyldes ikke minst de fine, langgrunne strendene i nærheten. Ayia Napa går for å ha de beste badestrendene på hele Kypros – de ligger på rekke og rad. Grecian Bay ligger like ved sentrum, og er 1,5 km lang. Her er det ofte ganske folksomt. Det kan det også bli på Nissi-stranden, tre-fire kilometer vest for sentrum. Omtrent like langt øst for sentrum, ligger Konnos-stranden, hvor det ofte er litt roligere.

Tilbudet av aktiviteter på strendene er stort og variert. På ferie i Ayia Napa kan du snorkle, ta dykkerkurs, stå på vannski, leie en liten seil- eller pedalbåt og mye annet.

Midt i sentrum av Ayia Napa finner du, i sterk kontrast til alle utestedene, et venetiansk kloster fra 1500-tallet. Bak klostermurene bor det fortsatt nonner, og her råder en stillhet og andektighet man knapt kan forestille seg i det hektiske og pulserende livet på utsiden av murene. Klosteret er åpent for besøkende og er et fint sted å søke tilflukt om du skulle trenge en pause.

En annen attraksjon i Ayia Napa er den gamle fiskerhavnen. Der kan du fortsatt kjenne på litt av atmosfæren fra den gang Ayia Napa var en liten fiskerlandsby. Tavernaene ved havnen serverer stort sett fisk og skalldyr av dagens fangst, fisket av de små, fargerike fiskebåtene.

Afrodite og Lasarus

Hvis du trenger en real pause fra strandlivet, kan det være lurt å leie bil på Ayia Napa. Kypros har mange spennende severdigheter å by på, og det er greit å komme seg rundt med bil. Med utgangspunkt i et hotellrom i Ayia Napa kan man faktisk oppdage hele Kypros, fra stranden der Afrodite ifølge mytene steg opp av havskummet, via Larnaka med graven til Lasarus (han som Jesus vekket opp fra de døde) til den delte byen Nicosia.