Cookøyene

Reiseguide
Stranden på Tapuaetai som viser sandstrand og tropisk landskap
Gå på tur i fjellene, svøm i blå laguner og dra på dyrelivssafari i denne øystaten sør i Stillehavet.

Den 15 små Cook-øyene er spredt ut over et stort havområde mellom New Zealand og Hawaii. Med regnskoger som går helt ut til strender omgitt av korallrev, krystallklare blå laguner fulle av med tropisk fisk og høye fjell er naturen den største attraksjonen. Under en ferie på Cook-øyene kan du svømme i det varme vannet, slikke sol på strender med hvit puddersand, gå på tur i skogkledde fjellområder og se på migrerende hvaler som svømmer forbi.

De fleste besøkende kommer til Rarotonga. Hovedøyen i dette øyhavet er den eneste med en internasjonal flyplass. Noen dagers opphold her anbefales for å få med seg attraksjonene. Det går en vakker vei langs kysten av øya. Den er 32 kilometer lang. Du kan svømme, fiske, dykke og snorkle i den blå lagunen utenfor Rarotonga. Gå opp til toppen av Raemaru. Dette er et fjell på vestsiden av øya, med en særpreget, flat topp.

Du kan reise til noen av de andre Cook-øyene ved å ta fly mellom øyene. Det går ingen ferger i rute mellom de bebodde øyene. Lastebåter går mellom øyene, men dette er en sporadisk tjeneste.

Du kan fly til Rarotongas nærmeste nabo, Aitutaki, på én time. Lagunen utenfor øya innbyr virkelig til vannsport. På Mangaia kan du utforske eldgamle huler, og på Palmerston Island kan du dykke mellom koraller. Atiu Island i nærheten er hjemstedet til mange fuglearter, deriblant den blå isfuglen, brunsulen og den sjeldne kopekaen. Dette er et perfekt sted for å bli en fuglekikker, hvis du ikke er det allerede. Når du er her, kan du få en omvisning på Atiu kaffefabrikk og dens plantasjer.

Det 2,2 millioner kvadratkilometer store havområdet rundt Cook-øyene er erklært som fredet farvann for hvaler. Fra juli til oktober svømmer knølhvaler forbi øyene på sin årlige migrasjonsrute. Du kan dra ut til sjøs på en hvalsafari eller holde deg på land og se om du får øye på de store havpattedyrene. Uansett hvilken øy du er på, er det gode muligheter til å se dem fra kysten.

Cook-øyene har et tropisk klima som er varmt året rundt. De vakre omgivelsene lokker til seg mange par på bryllupsreise og andre feriereisende, med dyreliv, natur og ro.

Videoreiseguide til Cookøyene

Cookøyene – populære byer

Muri strand fasiliteter samt tropisk landskap
Rarotonga
Kjent for Strandutsikt, Øyer og Snorkling
Opplev de glitrende, blå lagunene, hvite sandstrendene og den avslappede livsstilen i hovedstaden på Cookøyene.

Grunner til å reise

  • Muri strand
  • Aroa Beach
  • Cookøyene bibliotek og museum
Atiu som inkluderer stenete kystlinje i tillegg til familie
Atiu
Kjent for Øyer, Fiske og Fugletitting
Et tropisk naturområde med store uberørte strender og et fantastisk fugleliv som fenger fantasien. Se kopekafugler, som bare finnes på denne øya.

Grunner til å reise

  • Captain Cook's landing
  • Anatakitaki-hulen
  • Takauroa Beach
Aitutaki som viser kyst og tropisk landskap
Aitutaki
Kjent for Strandutsikt, Vennlige mennesker og Øyer
Si farvel til hverdagen på denne stille øya. Her finner du kritthvite strender som strekker seg langs en trekantet atoll og spektakulær natur overalt.

Grunner til å reise

  • Ootu Beach
  • Akitua Island
Stranden på Tapuaetai som viser sandstrand i tillegg til en liten gruppe med mennesker
Tekopua
Kjent for Strandutsikt
Legg igjen hverdagens kjas og mas hjemme, og nyt livet på denne fjerntliggende øya hvor uberørte strender og en tropisk atmosfære vil gjøre deg målløs.

Grunner til å reise

  • Stranden på Tapuaetai
Suwarrow
Suwarrow
Kjent for Naturparker
Opplev Suwarrow: parker og mye mer!

Cookøyene

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: