Andorra

Reiseguide
Soldeu fasiliteter samt rolig landskap og hus
Dette lille katalanske landet i Pyreneene har sin egen folkekultur, sitt eget språk og sin egen mat. Her finner du store skiresorter og offentlige fjellhytter.

Andorra er et lite fyrstedømme som ligger høyt oppe i Pyreneene mellom Frankrike og Spania. Denne uavhengige katalanske enklaven har ganske annerledes kultur, språk og mat enn Frankrike og Spania. Landet er ikke medlem av EU, så turister her kan nyte godt av lav moms og avgiftsfri shopping. Lær om Andorras historie og kultur i hovedstaden, Andorra la Vella. Ta deretter turen inn i fjellene for en fottur om sommeren eller skitur om vinteren.

Andorra la Vella ligger i en smal dal mellom fjelltoppene i Pyreneene. Utforsk byens gamle arkitektur. Du kan begynne med villaen Casa de la Vall fra 1500-tallet, en eldgammel steinbygning som har vært møtested for Andorras parlament og domstol. Bygningen er omgitt av byens gamlebydistrikt. I utkanten av byen mot sørvest ligger en av Andorras eldste helligdommer, Santa Coloma-kirken fra 800-tallet.

Om vinteren har Andorra noen av regionens beste skimuligheter. Besøk det store skiresortet Grandvalira. Denne digre parken har over 210 kilometer med skiløyper. Tilbring natten i Pas de la Casa eller Soldeu og stå opp tidlig slik at du kan kaste deg ut i løypene med én gang de åpner. Se hvor mange av de 118 bakkene du kan få med deg på én dag.

Hvis du er på ferie i Andorra om sommeren, kan du prøve turløypene i Pyreneene. Gå tur i Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa hvor du finner Pic del Comapedrosa, den høyeste toppen i Andorra. Gå tur med guide eller alene gjennom isbredalene og rundt de klare fjellsjøene i området. Et unikt innslag i Andorras innland er nettverket av nærmere 30 fjellhytter. Her kan du overnatte hvis du befinner deg langt unna sivilisasjonen når det begynner å skumre. Dørene til disse hyttene, som vedlikeholdes av myndighetene, er alltid åpne. Vær forberedt på å måtte dele hytta med fremmede.

Du kan reise til Andorra med bil fra Toulouse eller Barcelona på 2,5 time. Det finnes ingen internasjonal flyplass i Andorra, så fjellområdene er spesielt fredelige.

Andorra – populære byer

Canillo
Canillo
Kjent for Langrenn, Templer og Monumenter
Liker du templer, monumenter og skøytebaner? Dra til Canillo!

Grunner til å reise

  • Roc Del Quer utsiktspunkt
  • Sant Joan de Caselles
Arinsal som viser liten by eller landsby, rolig landskap og fjell
Andorra la Vella
Kjent for Fjell, Langrenn og Kafeer
Liker du skigåing, fjellutsikt og kaféer? Dra til Andorra la Vella!

Grunner til å reise

  • Stefanskirken
Pas de la Casa
Pas de la Casa
Kjent for Langrenn, Spa og Budsjettvennlig
Skistedet Pas de la Casa i Andorra har kilometervis med bakker og løyper, heftig afterski og idylliske turstier.

Grunner til å reise

  • Pas de la Casa Resort
Arcalís
Arcalís
Kjent for Langrenn, Opplevelser og Natur
Opplev skiområder, opplevelsesturer og parker i Arcalís!

Grunner til å reise

  • Tristaina Lakes
Escaldes-Engordany
Escaldes-Engordany
Kjent for Shopping, Spa og Opplevelser
Escaldes-Engordany venter: opplevelsesturer, kaféer, monumenter og mye mer!
Arinsal som inkluderer liten by eller landsby og rolig landskap
Arinsal
Kjent for Langrenn, Fjell og Småby
Glimrende skibakker om vinteren, turstier om sommeren og deilig katalansk mat hele året gjør landsbyen Arinsal til et av Andorras beste feriesteder.

Andorra

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: