pdf
Slik fungerer vår sorteringsrekkefølge
Målet vårt er å dele de mest relevante søkeresultatene med deg så raskt som mulig. Vi optimaliserer kontinuerlig tjenesten vår for å sortere store mengder reisealternativer på en effektiv måte, slik at du kan finne det du leter etter.
Her er hovedfaktorene som bestemmer hvilke resultater vi viser først. Vi leverer kanskje bare noen av reisetjenestene som er oppført nedenfor.
Overnattingssteder
Vi viser deg en liste over relevante og konkurransedyktige tilbud basert på en rekke faktorer, blant annet
 • beliggenhet (i forhold til søket)
 • overnattingsstedets pris eller tilbud sammenlignet med tidligere priser eller tilbud på våre nettsteder (dvs. om plattformen vår har et godt tilbud når du skal reise)
 • hvor konkurransedyktige priser, tilbud og romtilgjengelighet overnattingsstedet har på vår plattform sammenlignet med andre nettsteder
 • gjestevurderinger og antall anmeldelser (for overnattingssteder som er nye på nettstedet vårt eller har få anmeldelser, kan vi bruke gjestevurderinger (som vi ikke verifiserer) fra andre populære reisenettsteder)
 • antall tidligere bestillinger på overnattingsstedet
 • for ferieboliger: vertens svartid, andel godkjente bestillinger, leverandørens avbestillingsandel, oppholdslengde og mulighet for direktebestilling
Resultatene våre tar også hensyn til tidligere gjesters opplevelser, inkludert
 • gjestevurderinger av overnattingsstedets rengjøring, personale og service samt tilstand og fasiliteter
 • overnattingsstedets tilgjengelighet på vår plattform
 • andelen omplasseringer og tilbakebetalinger
En annen faktor som påvirker den relative plasseringen av overnattingssteder med lignende tilbud i søkeresultatene, er hvor mye vi får betalt når du bestiller og overnatter på et overnattingssted. Dette omfatter provisjon for overnatting og kompensasjon for bestillinger, inkludert kompensasjon fra vårt partnerprogram Akselerator (som gir partnere muligheten til midlertidig å øke sin kompensasjon for å få økt synlighet blant tilsvarende overnattingssteder). Betalingen vi mottar, gjenspeiler vår rolle i annonseringen av overnattingsstedet på nettstedet vårt samt vår tilrettelegging av din bestilling og ditt opphold på overnattingsstedet.
Når vi viser overnattingssteder med lignende tilbud, kan vi vise overnattingssteder som tilbyr mer provisjon eller kompensasjon, høyere i søkeresultatene enn overnattingssteder som tilbyr mindre.
Et overnattingssteds plassering i søkeresultatene kan også påvirkes av vårt Boost-program (der visse partnere får kreditt for bestillinger som gjøres via nettstedet vårt, som de kan bruke til å oppnå økt synlighet i søkeresultatene våre i en midlertidig periode).
Flyreiser
Resultatene fra flyreisesøk sorteres fra laveste til høyeste pris, med mindre noe annet er angitt på søkeresultatsiden. Hvis to flyreiser har samme pris, vises den korteste flyreisen først.
Leiebiler
Resultatene sorteres basert på pris og andre faktorer, inkludert antallet bestillinger av et tilbud frem til dags dato, gjesteanmeldelser, bilklasse eller -type samt hentested i forhold til ankomststedet ditt.
Cruise
Resultatene sorteres basert på faktorer som vurdering av cruiseselskapet, skipet, avreisestedet og reisemålet, pris per dag, cruisets lengde og bestillingsperiode.
Aktiviteter
Resultatene sorteres basert på faktorer som pris og rabatter, tidligere kundesøk, beliggenhet (inkludert avstand fra overnattingssteder), antall bestillinger, anmeldelser og lokalkunnskap.
Kombinerte søk og pakkereiser
Resultatene sorteres etter kriteriene som er beskrevet ovenfor for hvert enkelt tjeneste, med mindre annet er angitt på siden med søkeresultater. Noen ganger kan vi for eksempel vise utvalgte pakkereiser der du kan endre alle komponentene i pakkereisen.
Annonsering
Reiseleverandører kan også betale for å vise annonser på nettstedet vårt, inkludert i søkeresultatene våre. Hvis en leverandør betaler direkte for å få en bestemt plassering i søkeresultatene, merkes dette tydelig med «Annonse» eller tilsvarende for å vise at de skiller seg fra andre annonser.
Mer om søkeresultater
Vi har valgt de ovennevnte faktorene for hver reisetjeneste, da vi mener de er informative og viktige for å hjelpe reisende med å velge reisetjenestene som passer best til deres behov, og de vanligvis fungerer som en god indikator på positive kundeopplevelser i forbindelse med reisetjenesten.
I tillegg til de første søkeresultatene vi viser, tilbyr vi andre sorteringsalternativer og filtre for å hjelpe deg med å prioritere og finne de beste resultatene. De andre sorteringsalternativene påvirkes av samme faktorer som ovenfor, men gir deg mulighet til å fokusere søket (dvs. ved å sortere etter lavere priser, medlemspriser, bedre gjesteanmeldelser, kortere avstand til sentrum eller et høyere antall stjerner). Du kan også filtrere etter foretrukne egenskaper eller fasiliteter for å finne de overnattingsstedene som passer best for deg.
Vi kan også skreddersy resultater til deg, blant annet ved å
  • se på reisetjenester du har klikket på eller bestilt på nettstedet vårt i samme nettleser- eller appøkt eller fra samme enhet eller ved tidligere besøk (med andre ord kan vi fremheve eller vise overnattingssteder du tidligere har klikket på eller bestilt, eller overnattingssteder som ligner på disse)
  • se på preferanser du tidligere har oppgitt på nettstedet vårt
  • sjekke lojalitetsstatusen din
  • ta hensyn til din omtrentlige plassering
For å gi deg en best mulig søkeopplevelse forbeholder vi oss retten til å
 • vise et utvalg av bestillingsalternativer, men ikke alle tilgjengelige alternativer, for visse destinasjoner (dvs. destinasjoner med høy tilgjengelighet), men slik at du alltid kan bla videre eller laste inn flere overnattingssteder i utvalget som vises
 • midlertidig vise nyoppførte overnattingssteder høyere opp i søkeresultatene for å gjøre disse mer synlige og vise mangfoldet i tilbudene og alternativene våre
 • kjøre begrensede tester som midlertidig kan påvirke hvordan vi viser annonser og søkeresultater
 • vise søkeresultater og sortere disse på ulik måte i mobilapper og på nettsteder (med hensyn til ulik visning og ulike preferanser blant reisende ved bestilling på ulike enheter)