Vertshus

De fleste overnattingssteder er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Spar i snitt 15 % på tusenvis av hoteller med Expedia Rewards.

Søk blant 2 900 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Finn glimrende Vertshus på Expedia.no

Forestill deg at du nipper til en engelsk sider om sommeren, sitter ved en sprakende peisild om vinteren eller ser bladene skifte fra rødt til oransje om høsten. Under et opphold på et vertshus kan du unnslippe byens mas og kjas for en stund og oppleve natur og landlige omgivelser. I århundrer har disse overnattingsstedene vært et tilholdssted for landeveisrøvere og sjåfører som trengte et hjemmekoselig sted å hvile ut før de fortsatte reisen morgenen etter.

Nå til dags får du langt flere fordeler ved å bo på et vertshus enn hva mange av de store hotellene og resortene kan tilby. For det første har vertshusene gjerne en rik historie å vise til. Enkelte av dem har en historie som går flere århundrer tilbake, med historier om tilreisende, borgerkriger og gjenferd i alle alkover og sprekker. Andre igjen er av nyere dato og forsøker å gjenskape stemningen fra de klassiske vertshusene i byer som blant annet London og Manchester.

Maten er også en stor del av et opphold på et vertshus. De fleste av disse overnattingsstedene har en tilknyttet pub. Det vil si at fish and chips, skotske retter, walisiske pølser, korniske piroger og engelske oster aldri er langt unna – og det samme gjelder for pils og annet øl, som ofte brygges lokalt.

I Storbritannia og resten av Europa er det massevis av steder hvor du kan ta et opphold på et tradisjonelt vertshus. For eksempel har vertshus i Cambridge ofte stråtak og murvegger dekket med eføy. Vertshusene i Cheltenham ligger langs turstiene i Cotswolds, og er gjerne pyntet med hengekurver om våren og oppvarmet av vedovner om vinteren. Populære Plough Inn kan være et godt alternativ for et opphold på landet.

I storbyene finner du andre overnattingsalternativer i vertshusstil. Det er for eksempel et stort utvalg av vertshus i London. Et eksempel er elegante, femstjerners Sydney House som kombinerer moderne stil med viktorianske designdetaljer og skaper et helhetlig inntrykk – fra de moderne badene, gjennom gangene som er fylt med kunst og ut til panoramaterrassene med utsikt over hustakene i Chelsea.

Vertshuset kan være det ideelle valget for de som ønsker en smak av landet, litt historie og en hjemmekoselig atmosfære.