Slott

De fleste overnattingssteder er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Spar i snitt 15 % på tusenvis av hoteller med Expedia Rewards.

Søk blant 2 900 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Finn glimrende Slott på Expedia.no

Høye tårn og eventyrlignende spir, steinbelagte murer og festningsverk, storslåtte hager og overdådig interiør – dette noe av det som skiller et slottsopphold fra mengden. Hvis du er en av dem som aldri gjør ting halvveis, kan disse overdådige og råflotte overnattingsstedene være nøyaktig det du ser etter. Mange av dem kan vise til flere århundrer – til og med årtusener – av historie, med enorme spisesaler og uthogde steintrapper der hertuger, generaler, kronprinser og til med konger og dronninger en gang i tiden har gått. Så du er i godt selskap når du nyter de store suitene med stolpesenger, blyglassvinduer og gotiske detaljer som kunne ha passet inn på Galtvort.

Det kommer nok ikke overraskende at slottsopphold gjerne ligger i den mer luksuriøse enden av skalaen. Mange har fire eller fem stjerner, som tilsier eksklusive restauranter og innendørsbasseng eller spafasiliteter på stedet. Legger du til aromaterapi og massasje, får du en virkelig avslappende slottsferie, alt mens du er omgitt av eldgamle vegger samt kunst og arkitektur. Slottenes beliggenhet er gjerne et annet stort trekkplaster. De ligger ofte dramatisk til i åssider eller på klipper utenfor sentrum, og de kan vise til praktfull utsikt over skotske fjellsider, den engelske landsbygda, italienske innsjøer eller franske vingårder. Husk å ta med deg kameraet for å forevige de praktfulle omgivelsene.

Nå til dags finnes det mange gode tilbud på slottsopphold i mange land. England, med sine middelalderske slottstårn og ombygde festningsverk som du finner fra sørkysten til Yorkshire, har kanskje flest av dem. Steder som Appleby Castle i Cumbria kan blant annet vise til innredning i gotisk stil og stolpesenger, boblebad, spafasiliteter og mye annet. I Frankrike er det de forseggjorte spirene og slottenes enestående design som står i sentrum, med eksempler som Luttrellstown Castle Resort, hvor de storslåtte suitene i middelalderstil har utsikt over en velstelt golfbane, mens Appenninene i Italia blant annet kan vise til sjarmerende Il Castello Dei Principi Sanseverino, som er omgitt av taggete fjelltopper. I delstaten New York finner du blant annet Highlands Castle, hvor overdådig interiør er en hyllest til skotske klaner og århundrer med britiske tradisjoner.