Ryokaner

De fleste overnattingssteder er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Spar i snitt 15 % på tusenvis av hoteller med Expedia Rewards.

Søk blant 2 900 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Finn glimrende Ryokaner på Expedia.no

Ryokaner er virkelig noe helt spesielt – len deg tilbake og lytt til sildringen fra varme kilder og lyden av bare føtter på tatamigulv. Hvis du virkelig vil ha et autentisk japansk opphold, bør du velge et slikt overnattingssted. Selv om du bare får et enkelt sted å sove og lade opp, gjør det reisen til noe helt unikt. Du finner dem gjemt mellom furu- og barskogene på fjellresorter og spadestinasjoner, men du kan også finne tradisjonelle ryokaner i Tokyo og andre storbyer.

Du får garantert en helt annerledes opplevelse enn på hotell. Basert på hundrevis av år med tradisjoner er disse overnattingsstedene proppfulle av skikker og kultur. Alt fra arkitekturen til det å ta av seg skoene med én gang du kommer inn, stammer fra denne kulturelle arven. Her er det naturmaterialer som gjelder, og med mørkt treverk og stein kommer den naturlige og organiske stilen virkelig til sin rett. Shojidører av papir deler opp rommene, sentralvarmeanlegg tilbys sjelden, og alle sengene er japanske futonmadrasser som er kun noen centimeter tykke. Som vi allerede har sagt – noe helt unikt!

En del av opplevelsen er så klart maten. Her serveres det varm te, sashimi og sushi som omhyggelig er kuttet opp og rullet inn i tang. Maten kan du skylle ned med den japanske folkedrikken sake. Smakene er både salte, friske og skarpe og gjenspeiler Japans naturlige årstider.

Noen av de beste ryokanene ligger i den gamle japanske hovedstaden. Omgitt av fredfulle buddhistklostre og -templer og yrende skoger finner du ryokanene i Nara. Her får du følelsen av å ha reist tilbake i tid til fortidens Japan. Tradisjonen står sterkt her, noe som er tydelig hvis du tar en titt på Mikasa Ryokan, som skuer utover byen fra sin høye topp.

I dag finner du slike autentiske overnattingssteder i storbyene også. Ryokanene i Kyoto gir deg en smakebit av den fantastiske kulturarven der de ligger mellom shogun-borger og livlige bargater. Ryokufuso er en av de mest kjente med sine enkle rom, tatamigulv og papirvegger, samt et tradisjonelt, felles spaområde der du kan få et avbrekk og slappe av.