Riader

De fleste overnattingssteder er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Spar i snitt 15 % på tusenvis av hoteller med Expedia Rewards.

Søk blant 2 900 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Finn glimrende Riader på Expedia.no

Riad er en type overnattingssted som du finner i de mange smale gatene som utgjør de århundregamle medinaene, eller bydelene, i Marrakech og Fes. Disse overnattingsstedene ligger i støvete gater i byene handelsmenn reiste til fra over hele Nord-Afrika for å bytte krydder og silke. Riadene omkranser travle basarer og duftende tehus fra Atlasfjellene til de palmesusende gatene i Casablanca. Disse tradisjonelle, marokkanske overnattingsstedene får virkelig reiselysten til å bruse med sin sjarm og komfort.

Bare et glimt av den unike arkitekturen er ofte nok til å få reisende til å drømme om en ferie i mystiske Marokko. Utsmykkede bueganger og lekre balkonger setter virkelig prikken over i-en. Den flotte designen er imidlertid ikke bare for synets skyld. Det sies at designen er grundig utformet for å hjelpe på den slående ørkenvarmen. Den indre gårdsplassen har som regel en avkjølende fontene eller et ferskvannsbasseng, og vinduene er strategisk plassert slik at luften spres best mulig. Riader er, bokstavelig talt, et sted der man kan komme seg bort fra varmen på basarene.

Riadene var en gang hjemmene til adelen i Nord-Afrika, rike handelsmenn og til og med sultaner, og er derfor ofte svært luksuriøse. Riadene i Marrakech legger lista høyt med steder som Riad Le Jardin d’Abdou. Her kan du bo i flotte treutsmykkede rom i avslappende lyse farger og lade opp i det tyrkiske badet mens du drømmer om kjøkkenets kanelduftende tanginer og marokkanske lammekebab.

Men det er bare å holde seg fast, for Riadene i Fes har enda mer å by på. Med sine 4,5 stjerner skiller Riad Fes Maya seg virkelig ut i mengden. La deg fascinere av de geometriske flisene og den arabiske utsmykningen, og bestill deg en kaffe eller te med spennende krydder i kafeen etter en avslappende spabehandling.

Slike riader finnes overalt i Marokko, men også andre steder, særlig i byer som ligger i gamle medinadistrikter. Du finner for eksempel mange riader i Essaouira, langs den marokkanske atlanterhavskysten og i Maghreb eller de støvete ørkenbyene i Sahara og Sahel. Disse overnattingsstedene med sine luksuriøse arabiske suiter, flotte kunst og silketøy er noen ekte skatter som virkelig må oppleves.