Pousada

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Finn glimrende Pousada på Expedia.no

Skal du reise til Brasil? Har du lyst til å være en del av det yrende folkelivet i São Paulo og få med deg alt som skjer på strendene i Rio de Janeiro? Vil du rusle rundt på et brosteinsbelagt torg i Salvador og føle det rykke i dansefoten i en av Espirito Santos tradisjonelle barer? I så fall bør du ta en titt på denne typen overnattingssted: pousadas.

Pousadas har røtter i portugisisk tradisjon og kan dateres tilbake til den europeiske kolonitiden i Amerika. Disse overnattingsstedene er fulle av sjarm, særpreg og historie. Man kan kalle det en kombinasjon av hotell og bed and breakfast. Vanlig stjernerangering brukes ikke her, men du finner alt fra enkle og rimelige pousadas til mer luksuriøse og stilige. De aller fleste eies av privatpersoner, noe som virkelig setter et personlig preg på hele opplevelsen og gjør det enkelt å få gode tips om restauranter, severdigheter og uteliv. Andre eies av kjeder, noe som hever standarden med flotte rom dekorert med tradisjonelle blå fliser, svømmebassenger, hager og cabanas, der du kan nyte en kald caipirinha mens du hører bruset fra Atlanterhavets bølger.

Det bør ikke komme som en overraskelse at det finnes mange pousadas i Rio de Janeiro. Rio de Janeiro er Brasils myldrende, viltvoksende og søvnløse kystby, som du ikke må gå glipp av. Hele turen blir mye mer autentisk og spennende hvis du velger et koselig pousada i stedet for et vanlig hotell.

Hvis du reiser nordover, langs de ville strendene i Bahia, finner du enda flere pousadas i Salvador. Her kan du bo ved siden av gamle bygninger fra kolonitiden og rusle langs de brosteinsbelagte gatene som virkelig gjør byen verdt et besøk. Anerkjente Pousada Beija Flor er et perfekt eksempel med sitt flisbelagte eksteriør og koselige rom dekorert med latinamerikansk kunst.

Hvis du velger å bo på pousadas i Fortaleza, får du en perfekt introduksjon til den største storbyen i delstaten Ceará. Det er bare å stikke hodet ut døren for å finne en kul strandfest langs stranden Praia de Iracema, som alltid er full av liv. Pousadas som Vila Coqueiros har satset på økt komfort. Her finner du stilige rom, hager med langstrakte palmer, utendørsbasseng og behagelige cabanas, der du kan kjøle deg ned i skyggen mens du ser bølgene rulle inn mot stranden. Pousadas er virkelig en helt fantastisk måte å oppleve gjestfriheten i Brasil på, med entusiastiske eiere som alltid er klare til å hjelpe, og et lass av historie som venter på å bli oppdaget.