Pensjonater

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

De fleste hoteller er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Finn glimrende Pensjonater på Expedia.no

Drømmer du om å se gotiske kirker og majestetiske palasser i barokkstil eller å ta bilder av Sagrada Família i Barcelona, oppleve borgen i Praha eller gamlebyen i Wien? Drømmer er vel og bra. Men hvordan får du satt drømmene ut i livet på et strammere budsjett? Du kan bo på pensjonat! Disse enkle overnattingsstedene koster som regel bare en brøkdel av et vanlig hotell. Pensjonater ligger ofte litt i utkanten av byen og har rom med kun det nødvendigste. På denne måten får du et mye rimeligere overnattingsalternativ.

Men det er ikke synonymt med dårlig plass eller mangel på privatliv. Et pensjonat er ikke et hostell. Du kan bestille rom med dobbeltseng eller to enkeltsenger, og det er bare du som bruker rommet under hele oppholdet. Enkelte pensjonater har felles bad og dagligstuer, men fasilitetene er som regel rene, komfortable og godt vedlikeholdt.

Det mest spennende med å bo på pensjonat, er at de ofte klarer å få frem det aller beste med reisemålet. Du kan for eksempel bo på sjarmerende pensjonater i Barcelona som ligger i kriker og kroker av den gotiske bydelen, eller som ligger i lyse og luftige leilighetsblokker i det moderne Eixample-distriktet.

Du finner også pensjonater i Wien som får frem byens barokke storhetstid i all sin prakt. Et eksempel er Pension Suzanne, som med sine fløyelsgardiner, gullfargede lysekroner, mahognimøbler og rysjelamper står i stil med Hofburg-slottet like utenfor. Hvis du ikke vil følge strømmen, er pensjonatene i Český Krumlov et godt alternativ. Her oser det av sjarm når du rusler langs de brosteinsbelagte gatene, og både gamlebyen og slottet er på UNESCOs verdensarvliste. Det minimalistiske og moderne pensjonatet Largo er et av de aller beste i byen.

Hvis du er prisbevisst, men fortsatt ønsker noe av servicen du får på hotell, er pensjonat et godt valg når du skal ut og reise. Overnatting på pensjonat er ikke bare det perfekte valget for reisende som virkelig vil suge til seg så mye kultur som mulig, men også for reisende som liker å bo på nye og spennende steder og se reisemålet fra helt andre vinkler.