Landlige hus

De fleste overnattingssteder er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Spar i snitt 15 % på tusenvis av hoteller med Expedia Rewards.

Søk blant 2 900 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Finn glimrende Landlige hus på Expedia.no

Enten du drømmer om et opphold i et italiensk gårdshus mellom grønne daler og vingårder i Umbria, et flott portugisisk herskapshus ved foten av mystiske Sintra, en storslått engelsk bolig i de bølgende åsene i Cotswolds eller noe annet for å slippe unna bylivet en stund, vil et landlig hus kunne gi deg nøyaktig den opplevelsen du ser etter. Dette er en populær overnattingstype blant krevende reisende som vil oppleve langt mer enn å besøke obligatoriske severdigheter for å krysse dem av på listen over ting å gjøre. Disse sjarmerende overnattingsstedene kan vanligvis by på praktfull utsikt, flott lokal arkitektur og kun noen få suiter og rom. Her kan man la romantikken blomstre, gjøre seg kjent med den lokale kulturen og perfeksjonere kunsten ved «slow travel».

Italia, Frankrike, Portugal og Storbritannia er blant de mest populære landene for opphold i landlige hus. Det ligger blant annet flere i Loire og Dordogne, i nærheten av historiske befestede byer og sjarmerende franske landsbyer. Du kan finne landlige hus i Sintra i nærheten av bygninger som er oppført på UNESCOs verdensarvliste og på eikekledde fjell som går rett ned i Atlanterhavet. Populære landlige hus i Assisi kan vise til praktfull utsikt over majestetiske basilikaer og kirketårn i vakre middelalderske byer i det sentrale Italia. Og det ligger langt flere i området rundt støvelens ikoniske renessanseperle, med landlige hus i Firenze som byr på en blanding av toskansk sjarm og rik europeisk kunst.

De fleste av disse overnattingsstedene tilbyr bare noen få rom og suiter, noe som legger til rette for en helt personlig service. Du kan for eksempel få frokosten tilpasset din personlige smak – se for deg sprø croissanter eller speilegg akkurat som du liker dem – og de fredelige omgivelsene og svømmebassenget vil aldri være overbefolket. Mange av de landlige husene tilbyr også luksuriøse fasiliteter der spatjenester og utendørs svømmebasseng gjerne er obligatorisk, ofte kombinert med nydelig utsikt mot nærliggende åser eller daler.

Gode eksempler på denne typen overnattingssteder er vakre Quinta Verde i Portugal, der et glitrende basseng kommer til syne blant palmehagene som ligger i skyggen av de storslåtte palassene i Sintra by. I Italia kan Castello di Petrata vise til et naturlig spa som er bygd inn i fjellene i Umbria, hvor utendørsterrassene har utsyn mot de vidstrakte slettene i Perugia.