Pensjonat

De fleste overnattingssteder er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Spar i snitt 15 % på tusenvis av hoteller med Expedia Rewards.

Søk blant 2 900 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Finn glimrende Pensjonat på Expedia.no

Er du ute etter gode tips om ting å gjøre og en boutiquestil, setter du pris på sjarm og komfort og foretrekker lokale overnattingssteder fremfor store hoteller? I så fall bør du vurdere et klassisk gjestehus. Her kan du glemme den typiske innsjekkingen og se frem til en personlig velkomst i resepsjonen. Designen er nøye gjennomtenkt, og rommene har et personlig preg med unik innredning og særpregede detaljer. På et opphold i et gjestehus vil du oppleve at de lokale innbyggerne tar seg godt av deg. Denne type ferie gir deg en helt spesiell og unik opplevelse.

Det er spesielt to ting som skiller gjestehusene fra de typiske hotellene. Størrelsen er det første. Et gjestehus har stort sett bare noen få rom, så det vil bare være noen få andre reisende der. Når det kommer til stil og design, har gjestehusene gjerne en blanding av moderne elementer med et lokalt særpreg, gjerne med materialer i vintagestil og flatskjerm-TV-er. I underetasjen finner du ofte hjemmekoselige engelske terom.

Storbritannia er gjestehusenes hjem. Her kan du finne disse sjarmerende overnattingsstedene mer eller mindre overalt – fra Londons pulserende sentrum til de rolige forstedene utenfor Cardiff, fra fiskerlandsbyene i Cornwall til de avsidesliggende landsbyene på det skotske høylandet. De forskjellige gjestehusene vil selvfølgelig være utrolig forskjellige. Noen av dem kan ha flotte lounger og kaffebarer på stedet, mens andre byr på hjemmekoselige ølstuer eller rom i pubstil med bare bjelker og innredning i hyttestil.

Gjestehus i York er et godt eksempel på hvordan disse overnattingsstedene kan gjenspeile karakteren fra området de ligger i. De varierer fra femstjerners boutique-hoteller til enkle engelske hjem med kun et par rom, som Queen Anne's Guest House, og formidler ofte den varme velkomsten i nord med en design som gjenspeiler Yorks middelalders- og moderne historie.

Det samme kan sies for gjestehus i Edinburgh og gjestehus i London. Det første ligger inneklemt mellom gotiske og nyklassisistiske bygg i de UNESCO-oppførte New Town og Old Town i den skotske hovedstaden, og tilbyr koselige steder ved foten av den praktfulle Edinburgh Castle. Det siste alternativet, som VIP-gjestehuset Wesley i nærheten av UCL, formidler den engelske hovedstadens modernisme med rom i enkel, minimalistisk stil, store bad og førsteklasses beliggenhet.