Tonga

Reiseguide
Tonga
Finn din egen tropiske oase på en reise til denne vakre øygruppa i det sørlige Stillehavet, som kalles de vennlige øyene, og som er kjent for fantastiske korallrev og uberørte strender.

Tonga er en polynesisk øygruppe i det tropiske vannet i det sørlige Stillehavet. Utforsk over 170 øyer for å finne din drømmeferie på Tonga. Her kan du oppleve fantastiske strender, strålende korallrev, dramatiske klipper og tropisk regnskog. Se knølhvaler, prøv havfiske eller kitesurfing og lær om interessante lokale skikker i autentiske tonganske landsbyer.

Start din eventyrlige reise til Tonga på Tongatapu, som er den største øya i øygruppen. Denne vakre øya har utrolige korallrev, brusende blåsehull og behagelige strender. Opplev den lokale kulturen på Tongatapu, og få et innblikk i over tusen år med fascinerende kongelig historie. Bli med på en tur eller lei ditt eget vannfartøy for å reise mellom øyene.

Besøk Vava’u, en revsamling på over 50 øyer som er dannet av korall. Dra innom Neiafu, som er hovedlandsbyen, for å leie yacht, kajakk, surfebrett eller utstyr til kitesurfing. Dykk blant de fargerike korallene, og prøv fiskelykken. Delta på en knølhvalsafari mellom juni og november.

Utforsk Ha’apai, et område som består av omtrent 60 øyer, der det berømte mytteriet på Bounty fant sted i 1789. Lulunga-øyene har et fantastisk landskap med uberørte strender, bratte klippevegger, interessant korallstein og frodige skoger med tropiske frukttrær. ’Eua er en vakker grønn øy som er full av regnskog og turstier.

Velg mellom et utvalg overnattingssteder, fra enkle tradisjonelle hytter til eksklusive resorter og hoteller. Slapp av i en hengekøye mens du ser på solnedgangen, eller se på lokalbefolkningen veve kurver og tapatøy fra morbærbark. Delta på en tradisjonell tongansk feiring og opplev regionale retter og seremoniell dans. Spis nydelig fersk sjømat og prøv en liten kopp med kava for å oppleve den lokale drikkens beroligende effekt.

Tonga ligger i det sørlige Stillehavet, og du kommer hit med båt eller med fly til Fua’amotu internasjonale lufthavn på Tongatapu. Lei motorsykkel, scooter eller sykkel, eller ta taxi og buss på de større øyene. Innenlandsflyvninger og charterbåter forbinder øygruppene. Tonga er først og fremst et kristent land, så husk å kle deg passende. Husk også å planlegge, siden de fleste forretninger er stengt på søndager.

Tonga – populære byer

Ha'atafu
Ha'atafu
Kjent for Strandutsikt
Opplev Ha'atafu: strender og mye mer!

Grunner til å reise

  • Ha'atafu-stranden
Nuku'alofa
Nuku'alofa
Kjent for Øyer, Dykking og Snorkling
Nuku'alofa venter: øyutsikt, kulturliv, hvalsafari og mye mer!
Neiafu
Neiafu
Kjent for Marinaer, Natur og Øyer
Neiafu venter: havneområder, natur, monumenter og mye mer!
Faleloa
Faleloa
Kjent for Snorkling, Strandutsikt og Svømming
Reiselysten? Dra til avslappende Faleloa for snorkling, strender og god mat.
Eua Island
Eua Island
Kjent for Naturparker
Ta turen til Eua Island, som blant annet kan by på parker.
Alaki
Alaki
Kjent for Monumenter
Reis til Alaki: monumenter og mye mer.

Tonga

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: