Salomonøyene

Reiseguide
Salomonøyene som inkluderer kyst, solnedgang og fjell
Salomonøyene er en øygruppe med rundt 990 fjelløyer og lavtliggende korallatoller. Den har vært populær blant internasjonale turister siden 1568, da den spanske oppdageren Alvaro de Mendana først seilte til denne delen av det sørlige Stillehavet.

Mendanas arv er fortsatt tydelig når du er på reise til Salomonøyene i dag, da mange av øyene fortsatt har det spanske navnet han ga dem: Santa Isabel, San Cristóbal og, kanskje den mest kjente av dem alle, Guadalcanal. Navnet, som er hentet fra en liten by i Andalucía i Sør-Spania, er synonymt med andre verdenskrig.

Provinsen Guadalcanal er også inngangsporten til Salomonøyene, der det lander fly regelmessig i hovedstaden Honiara fra Brisbane, Sydney, Fiji og Vanuatu.

Honiara er en livlig by med omtrent 70000 innbyggere. Dette er et reisemål som passer for de fleste, uansett smak og budsjett, og er det perfekte utgangpunktet å starte en ferie på Salomonøyene fra. Byen er komplett med et energisk uteliv og restauranter, fargerike markeder, museer og mange referanser til landets blodige historie fra andre verdenskrig. Bare en kort kjøretur fra sentrum ligger de idylliske Tenaru-fallene, hvor du kanstupe og bade i de klare bassengene under de frodige trærne.

Ta en båttur nordover til Malaita, en øy med bukter og tette skoger og en kultur som har holdt seg uendret i løpet av århundrene. Se de utrolige menneskeskapte kreasjonene ved Langa Langa-lagunen sør for Auki, som er hovedstaden i Malaita-provinsen. Et nettverk av kunstige øyer som er bygget på stein og døde koraller rundt innsjøen, støtter plattformer som holder enkle hus og palmeplantasjer.

Helt på den sørøstlige enden av øykjeden er Rennellverdt et besøk for å se den imponerende Te'Nggano-sjøen, som er det største ferskvannområdet i det sørlige Stillehavet. Innsjøen er omgitt av imponerende klipper og gamle landsbyer, og har flere flotte fuglearter og dyreliv i vannet, i tillegg til en type orkidé som er unik for øya.

Fortsett reisen videre til den travle landmassegruppen som sammen er kjent som Ny-Georgia-øyene. Besøk museer og se etter gjenstander fra andre verdenskrig på vestre Ny-Georgia. Reis mot Teteparefor å se krokodiller og snorkle med dugonger.

Salomonøyene ligger øst for Papua Ny-Guinea og nord for Vanuatu. Selv om mange av øyene er bebodd, er de nærmest Guadalcanal mest tilrettelagt for utenlandske besøkende. Mange områder er fortsatt i stor grad uoppdaget, så vær forberedt på at du må ta med deg det du trenger om du drar på ferie hit. Alle øyene er imidlertid betjent av regelmessige ferjer, og de fleste av disse har grunnleggende fasiliteter om bord. Været er varmt og fuktig hele året, med de kjøligste månedene mellom juni og august.

Salomonøyene – populære byer

Gizo
Gizo
Kjent for Øyer
Reis til Gizo: øyutsikt og mye mer.

Grunner til å reise

  • Nusa Tupe Island
Honiara fasiliteter samt strand
Honiara
Kjent for Sjø, Kultur og Øyer
Tid for ferie! Dra til Honiara for å oppleve sjøutsikt, fossefall og kulturliv.
Auki
Auki
Auki er hjem til severdigheter som Langa Langa Lagoon og Kwaibala Waterfall.
Savo
Savo
I Savo kan du oppleve severdigheter som Reoka hot springs og megapode field.
Kolombangara-øya
Kolombangara-øya
Mens du utforsker Kolombangara-øya, kan du oppleve severdigheter som Mount Veve.
Tulagi Island
Tulagi Island
Mens du blir kjent med Tulagi Island, kan du oppleve severdigheter som Tulagi Harbor.

Salomonøyene

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: