Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

Rune Faaberg på trover

Hoteller i Jølster

Hotellguide for Jølster

Hotell Jølster: Det finnes mange muligheter for overnatting i Jølster og Sunnfjord. Billig overnatting i Jølster og Sunnfjord finner du lettest på hytter, gårder, gjestehus eller camping. Hvis du er ute etter mer komfort, kan du velge mellom mange hotellrom i Jølster og omegn med alle fasiliteter.

Overnatting i Jølster og opplevelser i Sunnfjord

Jølster ligger midtveis mellom Ålesund og Bergen, og på disse byenes flyplasser kan du finne billige flybilletter til Jølster og Sunnfjord. Herfra går det busser og hurtigbåter flere ganger om dagen. Oslo og Trondheim har daglige avganger med buss hit. Førde Lufthavn er også en mulighet. Å kjøre med leiebil i Jølster og omegn er enkelt. Rundturer og pakkereiser til Jølster og Sunnfjord får du også fra alle nevnte byer.

Fjell, bre og foss

Jølster ligger i Sogn og Fjordane fylke i Indre Sunnfjord. Selve bygda ligger ved det vakre Jølstravatnet og har ingen direkte kontakt med fjord eller kyst. Her er naturen vakker og fjellheimen dominerende. Fra Jølster ser du den ene brearmen av Jostedalsbreen. Den blå isen fra breen gir vannet en helt spesiell farge som står i sterk kontrast til de grønne, skogkledte fjellsidene rundt. Fargene er klare og sterke, lyset er uovertruffent. Ta bena fatt og vandre opp mot breen. I Stardalen arrangeres guidede turer på Haugabreen. En vakker kjøretur unna ligger Fjærland med Norsk Bremuseum. Det er i alt 50 fossefall i Sunnfjord. De mest kjente er i det vernede Gaularvassdraget. Her finner du en 21 kilometer lang tursti som går langs fosser og ville stryk. Broen over Likholefossen er et godt utgangspunkt. Veien over Gaularfjellet har forøvrig status som nasjonal turistvei, så det er verd å ta turen videre oppover. Du kan også vandre langs natur- og kulturstien Mostien fra Sunnfjord Museum til Huldefossen.

Kunst, kultur og historie

Bygda Jølster har en rik historie, for her bodde vikinghøvdingen Buron Audun Hugleikson, Norges mektigste mann etter kongen. Han bygde et steinslott i Jølster. Maleren Nikolai Astrup gjorde Jølster viden kjent som Vestlandets kanskje vakreste bygd. Astruptunet er et galleri og museum som viser et utvalg av Astrups grafikk, tresnitt og skisser. Du kan også se hvordan maleren levde og arbeidet. Hver sommer avholdes en egen temautstilling. Sunnfjord Museum er hovedmuseet for området, det har flotte omgivelser og svært gode kulturhistoriske utstillinger. Jølstramuseet er privateid og har 400 år gamle bygninger og en fin samling antikke redskap, samt kunstgalleri og fiskesenter. Alle med interesse for 2. verdenskrig bør legge turen innom Luftkampmuseet i Naustdal.

Fjord og vassdrag

Elven Jølstra har et fantastisk ørretfiske! Sunnfjord har også to vakre fjordarmer. Fra Førdefjorden kan du se Trollfonna der snøen ligger året rundt – et flott syn! Gaularvassdraget renner ut i Dalsfjorden. Her ligger Osen Gård, trolig med aner til vikingtiden. Dalsfjorden er smal og strekker seg blant annet forbi Laukelandsfossen, et spektakulært syn. Jølster er et reisemål du ikke må gå glipp av!

Ofte stilte spørsmål

Hva er det beste overnattingsstedet i Jølster?
Basert på tilbakemeldinger fra reisende er Thon Hotel Jølster et av de beste valgene for turen din. Et hotell 4 stjerner kan blant annet friste med 2 barer og gratis frokost. Thon Hotel Jølster er også et bra valg for reisen din.
Får jeg refundert betalingen for hotellbestillingen min i Jølster hvis jeg må avbestille?
Ja! De fleste rombestillinger er refunderbare så fremt du avbestiller før overnattingsstedets frist for avbestilling, som ofte er 24 eller 48 timer før innsjekking. Selv om reservasjonen din ikke er refunderbar, finnes det en mulighet for at du kan avbestille og få pengene tilbake innen 24 timer etter bestilling. Velg datoer, klikk på <<Søk>>, og bruk deretter filteret <<Gratis avbestilling>> for å finne tilbud i Jølster.
Hva er det beste dyrevennlige stedet å bo på i Jølster?
Thon Hotel Jølster er et populært overnattingssted for reisende som har med seg kjæledyr. et hotell kan dessuten friste sine menneskelige gjester med blant annet en restaurant og gratis wi-fi.

Nylige anmeldelser i Jølster

Flere reisealternativer