Starten på sidens hovedinnhold

Billige flyreiser til Mekka

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

Fly til Mekka

Mekka er en by i Saudi-Arabia med stor religiøs betydning, noe som har bidratt til å gjøre den til et populært reisemål. Det er imidlertid mange andre grunner til å reise til Mekka, og du vil helt sikkert få en fantastisk ferie der. Med så mye historie er det veldig mye spennende å se og oppleve i byen, noe du kan lese mer om nedenfor. For å finne billige flybilletter til Mekka, kan søkeverktøyet vårt være et nyttig hjelpemiddel. Det lar deg søke blant de mange flyselskapene du kan benytte deg av når du skal fly til Mekka fra Norge. Søkeresultatet kan sorteres etter pris, noe som gjør det ekstra enkelt å finne et billig fly til Mekka.

Opplevelser i Mekka

Pakk med deg gode sko, du kommer nemlig til å bruke mye tid på å gå rundt for å se alle de fantastiske severdighetene og attraksjonene Mekka har å by på. Det kan være greit å velge et hotell i Mekka som ligger sentralt plassert i byen, for eksempel ved jernbanestasjonen. Husk å sjekke når pilegrimsmåneden er det året du tenker reise, for i denne perioden fylles hotellene raskt opp. Når du er klar for å se noen av byens severdigheter, er Al-Haram-moskeen et naturlig sted å starte. Dette er moskeen som omkranser Kaba, den sorte steinen som pilgrimene valfarter til hvert år. Ta også turen opp til toppen av fjellet Jabal-al-noor, som er selve fødestedet til Islam. Vær imidlertid klar over at turen opp kan være fysisk krevende.

Flyreiser til Mekka fra flyplasser i Norge

Når du skal kjøpe flybilletter til Mekka, kan du velge mellom en rekke forskjellige flyselskaper, som Lufthansa, Air France, Qatar Airways og SAS – for å nevne noen. Flyr du fra Oslo, må du regne med at flyturen til Jidda, som er portalen for alle som velger å fly til Mekka, tar rundt ti timer. Jidda ligger ved Rødehavet, vest for Mekka. Grunnen til at du lander på denne flyplassen, er at det ikke er noen internasjonal flyplass i Mekka.

For å kunne reise til Saudi-Arabia, må du ordne deg med visum før avreise. Flere nettsteder er behjelpelige med dette, blant annet Visumservice. Det tar omtrent fem dager å få ordnet visumet, så husk å starte denne prosessen i god tid før du skal reise. Det er også greit å vite at du må fly til Saudi-Arabia, visumet gjelder ikke for andre transportmidler.

King Abdulaziz internasjonale lufthavn

Dette er en massiv flyplass i Jidda med mer enn 30 millioner reisende hvert år. Siden flyplassen er den nærmeste flyplassen til Mekka, er den kjent for spesielt én ting: Hajj-terminalen. Denne er bygd spesielt for å håndtere alle pilgrimmene som reiser til Mekka. Ellers har flyplassen alt du forventer å finne på en flyplass, som restauranter og butikker. For å komme deg fra Jidda til Mekka kan du ta buss eller drosje. Dersom du har planlagt å ha leiebil i Mekka, kan du avtale at leiebilen skal hentes på flyplassen, noe som er en praktisk løsning.

Informasjon om flyreiser til Mekka

Ankomstflyplass King Abdulaziz internasjonale flyplass
Ankomstflyplassens IATA-kode JED
Ankomstby Jidda

Populære flyvninger til Mekka

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.