Fly til Korfu

Fly til Korfu

Rett utenfor Albanias sørkyst ligger den greske øyen Korfu, et paradis for charterturister på grunn av sitt varme, behagelige klima og over gjennomsnittet temperaturer året gjennom. Booker du reisen via Expedia, kan du få en meget rimelig reise til Korfu – som inkluderer fly og hotell i Korfu. Husk imidlertid å være ute i god tid, da Korfu er et meget populært reisemål for europeiske turister.

Flere reiseselskaper tilbyr direkte flyvninger fra Gardermoen til Korfu, både lavprisaktørene og charterfirmaene, de har selvfølgelig pakkepriser som også inkluderer hotell. Selve flytiden fra Oslo ligger på rundt 3 timer og 45 minutter, direkte. De mange hotellene og overnattingsmulighetene gjør at det er noe for enhver smak og lommebok. En skikkelig solferie til Korfu er drømmen for mange småbarnsfamilier, siden øya er meget familievennlig og er et enkelt reisemål rent praktisk. Det meste er nemlig lagt opp for turister her. Man trenger ikke visum for å reise inn i Hellas, bare norsk pass.

Charterferie til Korfu

Korfu er kanskje selve definisjonen på charterferie. Med sitt frodige og fantastiske landskap og kritthvite strender, er dette et svært ettertraktet område å reise til om man ønsker seg sol og varme. Korfu er en øy i stadig utvikling, hvor store firmaer kjøper opp og bygger ut store feriekomplekser for solhungrige turister.

På Korfu kan man finne noe for enhver. Øya har en lang og rik historie, som den vet å ta vare på og verdsette. Her finnes det meste innenfor monumenter, klassisk gresk mytologi, festinger fra gammel krigstid, et keiserlig palass, konserter og festivaler. I tillegg er det familieattraksjoner som dyrehager, badeland og botaniske hager.

Men kanskje vil man bare ligge på stranda og sole seg. Det er mildt sagt noe for enhver smak og alder. Det er også verdt å få med seg gamlebyen i Korfu by, som er hovedstaden på øya. Den er vernet og står på UNESCOs verdensarvliste.

Selve øya har drøyt 100 000 innfødte, men innbyggertallet mangedobles på sommeren. Det er hovedsakelig i nord eller sør de største turistområdene ligger, og de fleste norske charterselskaper tilbyr reiser til begge steder. Øya er geografisk naturlig inndelt i tre områder, på grunn av to større fjellområder. Den midterste delen av øya er ikke like varmt og behagelig som ytterkantene. Man bør leie bil på Korfu så man kan komme seg rundt å få sett alle severdighetene og stedene. Via flyplassen eller hotellene kan du leie bil til en nokså grei pris, sammenlignet med andre greske øyer.

Offisielt heter flyplassen på Korfu for Ioannis Kapodistrias Internation Airport, men den kalles ofte bare Korfu flyplass.

Korfu internasjonale flyplass

Som mange andre greske charterøyer sliter også Korfu flyplass med kapasiteten, spesielt på sommeren når trykket er som verst. Flyplassen er veldig liten, når man regner på hvor mange passasjerer som besøker Korfu hvert år. Det er ikke et uvanlig syn at reisende på vei hjem er nødt til å vente på utsiden av bygget før de kan slippe inn. Transport til og fra flyplassen arrangeres som oftest via reiseselskapene, men det går også rutebusser fra flyplassen til de fleste byer på øya. Fra flyplassen inn til Korfu by er det cirka tre kilometer.