Billige flybilletter til Kárpathos

Billige flyreiser til Kárpathos

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 2 622 kr for enveisflyvninger og 4 160 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

KLM
KLM
KLM
KLM
Aegean
Aegean
KLM
KLM
KLM
Aegean

Fly til Kárpathos

Den greske øya Karpathos ligger i Egeerhavet, omtrent midtveis mellom Kreta og Rhodos. Det går fly til Karpatos flere ganger i uken fra Oslo og en rekke andre europeiske byer. Dessuten er det fergeforbindelse fra Rhodos. Det er lett å finne billige hoteller på Karpathos. Hvis du vil ha flybilletter til Karpathos, kan du gå inn på Expedia.no. Der kan du sortere etter de kriteriene du ønsker.

Hovedstaden på øya, Pigadia, ligger i sørøst, i det området de fleste turistene kommer til. De fleste hoteller på Karpathos befinner seg her. Området lenger nord, med landsbyene Mesochori, Spoa og Olympos, er blant de mest isolerte og tradisjonsbundne distriktene i Hellas, men også et av de mest interessante, med byggeskikker og folklore som kan spores langt tilbake i tid.

Mange anser Karpathos for å være en av de mest spektakulære av alle de greske øyene, og en reise til Karpathos er som å reise tilbake i tid. I motsetning til de store naboøyene Kreta og Rhodos kom utviklingen på Karpathos først i gang i løpet av de siste par tiårene, og har stort sett vært begrenset til den sørlige delen av øya. Der er det imidlertid godt tilrettelagt for turister, med gode restauranter og et yrende natteliv.

Lenger nord på øya er det som om tiden har stått stille. Her finner du blant annet fjellandsbyen Olympos, som på grunn av sin dramatiske beliggenhet og beboernes folkedrakter regnes som en av de største severdighetene på Karpathos.

Landsbyen ble bosatt på 700-tallet av folk som flyktet fra pirater. Isolert fra omverdenen har de ikke bare bevart den gammelmodige doriske dialekten, men også kunst, kultur og skikker. Stedet ligger ved kysten, beskyttet mot innsyn av et stort fjell, og for å komme dit bør du leie bil på Karpathos (som også er det offisielle navnet på hovedstaden Pigadia).

Ensomme og bortgjemte strender

Mange mener at Karpathos har de beste strendene i hele Hellas. Hvis du liker å ha det usjenert når du bader og soler deg, har du en god grunn til å reise til Karpathos. Over hele øya fins det usjenerte sandstrender, i viker og mellom klippene. Mange av dem er bare tilgjengelige til fots, så du bør ha gode sko. På østkysten av øya er strendene mindre og litt grusete, men uten vind. I sør og nærmere flyplassen er sanden fin og hvit og strendene større. Her er det dessuten ikke fullt så usjenert – det er hit de fleste turistene trekker. Vestkysten er mer utsatt for meltemi – en sterk og tørr nordavind som blåser fra midten av mai til midten av september. Disse strendene er bare tilgjengelige når vinden er svak. Strendene i nord er bare tilgjengelige fra sjøkanten eller til fots.

Et paradis for fotturister

Bil er det viktigste fremkomstmiddelet, så det kan være lurt å leie bil på Karpathos for å komme seg rundt. For ikke så lenge siden var imidlertid føttene det viktigste fremkomstmiddelet for folk. Følgelig går det turstier på kryss og tvers over hele øya, noe som gjør den til et paradis for fotturister. Så hvis du er interessert i en fottur under sørlige breddegrader, bør du absolutt vurdere en flyreise til Karpathos.

Populære flyvninger til Kárpathos

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 2 622 kr for enveisflyvninger og 4 160 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

KLM
Aegean