Billige flybilletter til Flekkefjord

Fly til Flekkefjord

Flyvninger til Flekkefjord

Flekkefjord er en by i Vest-Agder, og den vestligste bykommunen på Sørlandskysten. Kommunesentret ligger omtrentlig midt mellom Kristiansand og Stavanger. Skal du bestiller flybilletter til Flekkefjord er det enklest å dra via Kristiansand Lufthavn Kjevik. Det tar omtrent to timer å kjøre fra Kjevik til Flekkefjord og man kan skaffe leiebil ved ankomst på flyplassen. Alternativt kan man ta buss fra Kristiansand rutebilstasjon, eller ta Sørlandsbanen til Sira, for så å ta buss til Flekkefjord derfra. Man kan enkelt få tak i leiebil i Flekkefjord ved å velge blant flere utleiefirmaer.

Ønsker du å fly til Flekkefjord finner du direkteflyvninger mellom Kjevik og mange av de store norske byene. Dersom du er åpen for en mellomlanding på Oslo Lufthavn Gardermoen vil du få et enda bedre tilbud og det er muligheter for å finne billige flybilletter til Flekkefjord.

Om Kristiansand Lufthavn

Kristiansand Lufthavn Kjevik ligger kun 15 minutter fra sentrum og man kommer seg lett hit med flybuss eller leiebil. Det er gode muligheter for kollektiv transport på reisen videre til Flekkefjord. Kjevik er en liten flyplass, men til gjengjeld praktisk og enkel å finne frem på. Den har ganske nylig blitt forbedret og bygd ut, og det har vært fokusert på en oppgradering av fasiliteter, større sikkerhet, bedre infrastruktur og en forlengelse av rullebanen. Dersom du er sulten eller tørst får du lett tak i både mat, kioskvarer eller det ganen måtte begjære. Ønsker du å handle tax-free kan du gjøre deg nytte av mange gode tilbud dersom du kommer fra eller reiser til utlandet.

På flyreise til Flekkefjord

På 1500- og 1600-tallet drev Flekkefjord mye handel med Nederland, og byen gikk derfor under navnet Hollenderbyen. Deler av Amsterdam er visstnok anlagt på tømmer og stein fra Flekkefjord. Den eldste delen av sørlandsbyen har et spesielt særpreg med sine mange trehus og brosteinsgater, hvilket er et resultat av tidligere tiders rikdom grunnet sildefangst. Like utenfor Flekkefjord ligger Vest-Agders største øy, Hidra. Her har det bodd folk i mange år, men i det senere er det turisme som er hovedinntekstkilden. Lokalmuseet Fedrenes Minne er et tidligere skolehus hvor man nå kan lære om Hidras historie. Ønsker du å overnatte her ute kan du ta inn på Skipperhuset like i havgapet, eller du kan velge blant flere hoteller i Flekkefjord og området rundt.

Dersom du har bestilt ferie blant flyreiser til Flekkefjord har du flere muligheter til aktiviteter og opplevelser. Kunne du tenke deg en litt uvanlig sykkeltur? Opplev Flekkefjordbanen på en dresin —en skinnesykkel— og legg kursen fra Flekkefjord stasjon og mot Bakkekleivi holdeplass. Disse syklene er såpass lettrådte at de passer for både barnefamilier og andre grupper, og man får den helt spesielle opplevelsen av å føle at man kjører tog! Eller hva med vannsport? Oppsøker du Egenes Camping og Rixen vannsportanlegg like utenfor Flekkefjord, kan du prøve vannski eller wakeboard. Enten du er nybegynner eller viderekommen finnes det dyktige instruktører og alt ligger til rette for en sosial og moro opplevelse når du er på tur til Flekkefjord.

Ofte stilte spørsmål

Hva heter flyplassen i Flekkefjord?
Hvis du har valgt å fly, slipper du å bestemme deg for hvilken flyplass du vil lande på. Byen har bare én – Stavanger (SVG-Sola).
Kan jeg fly til Flekkefjord nå?
For å få den nyeste informasjonen om fly til Flekkefjord kan du sjekke ut vår reiserådside for COVID-19. Der kan du lære mer om reiserestriksjoner og om det kreves at du går i karantene når du ankommer.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Flekkefjord?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Flekkefjord, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Flekkefjord med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Flekkefjord, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er det best å reise til i Flekkefjord?
Flekkefjord kan vise til én stor flyplass, så det går fort å søke etter den beste flyreisen. Du tar fly til SVG, som ligger ca. 90 km fra sentrum av byen.
Hvor mange flyselskaper tilbyr flyvninger til Flekkefjord?
11 flyselskaper har flyvninger til Flekkefjord fra minst 25 flyplasser rundt om i verden.
Hvilke flyselskaper tilbyr flyvninger til Flekkefjord?
Mange reisende velger SAS, Norwegian Air Shuttle og Flyr AS når de drar til Flekkefjord. Mesteparten av disse flyvningene kommer inn fra Frogner, og ruten betjenes vanligvis av SAS.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Flekkefjord?
Med rundt 456 direkteflyvninger hver uke, vil du ankomme i Flekkefjord før du vet ordet av det.
Hvor har de mest populære flyvningene til Flekkefjord avreise fra?
Mange reisende reiser fra flyplasser i Oslo, Bryn og Frogner når de flyr til Flekkefjord.
Hvor lang er flyturen til Flekkefjord?
Hvilken flyplass du reiser fra, avgjør hvor mange filmer du rekker å se på veien. Fra Oslo til Flekkefjord tar flyturen vanligvis rundt 50 min. Fra Bryn tar det omtrent 50 min, mens det fra Frogner tar 50 min.
Hvordan gjør jeg flyreisen til Flekkefjord så rimelig som mulig?
Ikke vent med å bestille flyreisen. Dette er et av triksene smarte jetsettere bruker for å få de beste tilbudene. Ved å bestille tidlig er valgmulighetene flere, og flyreisene er rimeligere. En annen fantastisk måte å få de beste prisene på er å sammenligne alle de forskjellige alternativene. Hvis reisemålet byr på flere flyplasser, bør du finne ut hva prisen er for å lande på en av de minst travle. Og til slutt må du huske at det lønner seg å være tidlig ute. Hvis du vet hva flybillettene vanligvis koster, er det lettere å ha betalingskortet klart når du ser et godt tilbud. De beste tilbudene varer ikke lenge.
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Flekkefjord?
Hvis du ikke forbereder deg, kan det være slitsomt å reise. Men ikke få panikk helt ennå. Du kan følge disse tipsene for å få en bekymringsfri start på reisen til Flekkefjord.Dette pakker du i håndbagasjen:

  • En flyreise kan være veldig behagelig hvis du pakker de rette tingene i håndbagasjen. Først av alt trenger du toalettsaker som tannbørste og deodorant samt ekstra sokker og noe spennende lesestoff. Så kan du finne et sted i håndbagasjen til telefon, nettbrett, ladere, eventuelle medisiner og for eksempel en god nakkepute. Sist, men ikke minst – ikke glem å ta med pass, reisepapirer og penger.

Ikke pakk dette i håndbagasjen:

  • Selv om listen over forbudte gjenstander varierer fra flyselskap til flyselskap, er det lurt å ikke pakke med seg noe som er lett antennelig, skarpt eller eksplosivt. Dette omfatter skrutrekkere, knivblader, brennstoff og blekemidler. Sportsutstyr som hockeykøller og andre gjenstander som kan skade folk, f.eks. Skytevåpen og sverd, er heller ikke lov å ha i håndbagasjen.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • Målet er å være så komfortabel som mulig. Du bør kle deg lagvis i naturlige klær og ta med deg en genserjakke i tilfelle du blir kald. På beina er det lurt å ha på et par flate, behagelige sko ettersom det er mulig at føttene og anklene hovner opp litt i løpet av reisen. Pakk heller de høye hælene og de tunge turskoene i bagasjen du sjekker inn.
  • Dessverre er en av risikoene på lengre flyvninger utviklingen av dyp venetrombose (DVT), en blodlevringstilstand forårsaket av inaktivitet over lengre tid. For å forhindre at dette skjer, bør du benytte deg av muligheten til å strekke på bena når du kan. Kompresjonssokker og -strømper bidrar også til å minimere risikoen.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Flekkefjord?
Det handler om å gjøre ting klart på forhånd. Vi har laget en liste med nyttige tips til hvordan du uten problemer kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen. Neste stopp er Flekkefjord:

  • Du bør ha ombordstigningskort og pass i nærheten. Dette er det første du må vise i sikkerhetskontrollen.
  • Etterpå må både du og håndbagasjen din undersøkes. For ikke å lage for lang kø bør du ta av alt som kan registreres av metalldetektoren. Ting som belte, jakke og hodetelefoner må sendes gjennom røntgenmaskinen.
  • Du må legge vekk teknologien i et par minutter. Laptop, telefon og andre elektroniske duppeditter må også gjennomlyses.
  • Væske og gelé du vil ha med på flyet, som sjampo og hårspray, må være i beholdere som ikke er større enn 100 milliliter. Beholderne må også få plass i en pose på én liter.
  • Ved å ha på riktig fottøy kan du spare flere minutter. Tyngre sko må ofte tas av og skannes for seg selv. Har du på lettere sko, kan du ofte beholde dem på.
  • Flyselskapene tillater ikke lommekniver eller andre skarpe gjenstander i bagasjen du skal ha med på flyet. Hvis du må ha med deg slike ting, må du legge dem i den innsjekkede bagasjen.

Informasjon om flyreiser til Flekkefjord
AnkomstflyplassFlekkefjord
Ankomstflyplassens IATA-kodeFAN