Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

Always Wanderlust (Adonis V.) på trover

Hoteller i Egersund

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Hoteller i Egersund

4 Roms Overnatting i Egersund
Havgapet, Egersund, Rogaland (county)
Hent priser
4 Roms Overnatting i Egersund
4 Roms Overnatting i Hellvik
Vassvikveien, Egersund, Rogaland (county)
Hent priser
4 Roms Overnatting i Hellvik
1 Roms Overnatting i Hellvik
Sletteveien 83, Egersund, Rogaland (county)
Hent priser
1 Roms Overnatting i Hellvik
4 Roms Overnatting i Hellvik
Trosavigveien, Egersund, Rogaland (county)
Hent priser
4 Roms Overnatting i Hellvik
Moi Hotell
3 out of 5
Lundveien 2740, Lund, Rogaland
1 190 kr
per natt
13. apr.–14. apr.
Moi Hotell
4 Roms Overnatting i Hellvik
Jærveien, Egersund, Rogaland (county)
Hent priser
4 Roms Overnatting i Hellvik
6 Roms Overnatting i Egersund
Kjeøy 104, Egersund, Rogaland (county)
Hent priser
6 Roms Overnatting i Egersund
2 Roms Overnatting i Egersund
Ytstebrødveien, Egersund, Rogaland (county)
Hent priser
2 Roms Overnatting i Egersund
Grand Hotell Egersund
4 out of 5
Johan Feyers gate 3, Egersund
1 540 kr
per natt
17. apr.–18. apr.
4.3/5Excellent! (195 anmeldelser)
Overnatting ifm julemarked.

"Meget positiv opplevelse. Rommet var nyoppusset og lekkert. Savnet likevel ansikstservietter og dusj-matte på badet..Vi var i Egersund for julemarkedet. Hotellet ligger meget strategisk plassert i forhold til det og til hyggelig shoppinggate."…"

Anmeldelse skrevet 8. des. 2019

Grand Hotell Egersund
Grand Hotell Flekkefjord
3.5 out of 5
Anders Beers gt 9, Flekkefjord
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
1 420 kr
per natt
1. apr.–2. apr.
4.3/5Excellent! (104 anmeldelser)
Sjarmerende

"Gammelt hotel som er pusset opp med mye sjarm.... Ligger sentralt i en trivelig pen by. Spiste middag på hotellet og forretten med kamskjell og breiflabben kan anbefales, frokosten var svært enkel og under middels. Parkeringsmuligheter ved hotellet er svært begrenset og veldig trangt...."…"

Anmeldelse skrevet 25. aug. 2019

Grand Hotell Flekkefjord
Finner du ikke det du leter etter?
Se alle tilgjengelige overnattingssteder i Egersund
Vis alle overnattingssteder
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Hotellguide for Egersund

Hotell Egersund:Kystbyen Egersund i Rogaland har blitt kåret til Norges vakreste småby, og det skyldes ikke minst den bevarte, gamle trehusbebyggelsen i byen. Og en av de vakreste trehusene tilhører Grand Hotell i Egersund. Med sitt spir og sine mange utspringende gavler ser det ut som et eventyrslott der det ligger, på hjørnet av Strandgaten og Johan Feyersgate.

Gjennom hele det forrige århundret utarbeidet kommunen reguleringsplaner som tok sikte på å rasere den gamle bebyggelsen og erstatte den med nye, moderne betongblokker, men pengemangel gjorde at planene heldigvis aldri ble noe av. I dag fremstår Egersund med en av de best bevarte trehusbebyggelsene i landet, og er regulert som et antikvarisk spesialområde.

Branner og gjenoppbygging

Grand Hotell er det eneste hotellet i Egersund, og er på mange måter byens storstue. Hovedbygningen ble oppført i 1878 under navnet Herman Danielsen Hotel Jæderen. Det ble flammenes rov under to store bybranner, i 1897 og 1926, men ble begge ganger bygget opp igjen slik det var. Senere er hotellet blitt utvidet, dels ved påbygg og dels ved oppkjøp og nennsom restaurering av tilstøtende hus, slik at det i dag fremstår som en sammenslåing av 1980-årenes dragestil, 1930-tallets funkis og 2000-tallets tilpasningsarkitektur. Resultatet er prisbelønnet.

En annen mulighet for overnatting i Egersund finner du i motsatt ende av Strandgaten. Her ligger Bøe leilighetshotell, med tre leiligheter til utleie.

Naturhavn

Egersund har oppstått rundt en skjermet, naturlig havn, og er et av de eldste byområdene i Norge. Helt tilbake til Vikingtiden har det vært et tettsted her. Navnet kommer av de mange eiketrærne som vokste på Eigerøya, som er atskilt fra byen av fjorden Nordagabet, og som lengst inne bare er en smal kanal. Egersund har til alle tider vært en viktig fiskerhavn. Befolkningen i området har stort sett levd på små fiskebruk, der de kombinerte fiske og jordbruk. I dag har Egersund en rekke skipsrelaterte industribedrifter, i tillegg til at fiske fortsatt er en viktig næringsvei.

Sjø og bading

Egersund-området kan by på rike bademuligheter, både i havet og i ferskvann. Skadebergstranden på Eigerøya har 500 m med sandstrand og lave sanddyner, og det går buss fra sentrum. Hvis du har lyst til å finne din egen skjermede strand, fines det flere langs sundet for den som disponerer båt. I Eiebukta kan man leie kajakk gjennom Egersund padleklubb. Dykking er også en populær fritidsaktivitet i området. Tareskogen utenfor Egersund går flere steder helt ned til 30 meters dyp, med god sikt. Det finnes også en rekke spennende vrak fra skipsforlis. Dykkerklubbene i området hjelper gjerne til med råd og vink, og du kan fylle trykklufttankene på den lokale brannstasjonen.

Jakt og fiske

Et sted med så rike fisketradisjoner som Egersund har selvsagt rikelig med mulighet for fritidsfiske. Men det er ikke bare i havet at du kan prøve fiskelykken. Området på østsiden av byen har flere større og mindre innsjøer, og også et par lakseelver. Turmuligheter er det mange av i området, som også byr på gode jaktmuligheter.

Ofte stilte spørsmål

Nylige anmeldelser i Egersund

Flere reisealternativer