Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til USA

  En hopp på-tur til USA er kanskje ikke det første man tenker på når man bestemmer seg for å lete etter restplasser. Likevel bugner landet av destinasjoner man kan reise til uten å planlegge altfor mye. Du må selvfølgelig registrere deg for innreisetillatelse, men utover dette kan du velge mellom alt fra slaraffenliv i Key West utenfor Miami til høykulturelle impulser i verdensbyen New York. Velger du et siste liten-tilbud til USA, har du shopping, spektakulære fornøyelsesparker, vannsport, vinteraktiviteter, imponerende natur eller interessant, nyere historie i vente.

  Ting å gjøre i USA

  Når du velger mellom restplasser til USA, kan det være lurt å tenke på hva du vil ha ut av reisen. De populære byene Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Orlando, Miami og New York har alle unike atttraksjoner som gjør dem verdt å besøke. Fornøyelsesbyen Las Vegas byr ikke bare på spill og gambling, men også vanvittige sceneshow, spektakulære bygninger, shopping og uteliv. Los Angeles er mer enn bare Venice Beach, og San Fransiscos historiske trikker er kanskje vel så iøynefallende som Golden Gate. En siste minutt-reise til en av destinasjonene kan dessuten være utgangspunktet for en uforglemmelig road trip eller utflukter til andre steder.

  Går hopp på-turen til Florida, er både Miami og Orlando byer med underholdning for store og små. I Miami-området venter alt fra Miami Beach til alligatorer i Everglades, opera og vanvittige shoppingmuligheter. Og i Orlando er romfartsanlegget John F. Kennedy Space Center, Universals temapark The Wizarding World of Harry Potter og Disney World bare noen av høydepunktene. Hvis du leier bil, kan du kombinere flere av de store opplevelsene i Florida. Dette gjelder også i Las Vegas. Med bil kommer du deg både til Hoover Dam og Grand Canyon. Las Vegas er med andre ord et reisemål hvor oppsiktsvekkende menneskeskapte konstruksjoner kan kombineres med naturens mange utrolige vidundere. I San Francisco venter ikke bare trikken, men også den inkluderende kulturen, såkalte «San Francisco values», de klassiske bakkene og den sagnomsuste øya og fengselet Alcatraz. I Los Angeles oppdager du blant annet Hollywood enten på en citywalk eller på din egen kjendisjakt. Få deg et Go Los Angeles-kort, så får du med deg det du har tid til. Turer til California kan også kombineres med besøk på vingårder.

  USA er kjent for sin hurtigmat og sin frityr, såkalt deep frying. I visse områder i sørstatene friteres alt fra sjokolade til kjøtt eller frukt. Selv om det er vanskelig å generalisere et stort land, er det noen ting vi tenker på som spesielt amerikansk. Frokost forbindes gjerne med amerikanske pannekaker, bacon, arme riddere eller «French toast» med lønnesirup, varianter av stekte poteter og speilegg. Pai, hamburger og panpizza er andre klassikere vi knytter til USA. Men enten man ser på USA som en smeltedigel eller som en salatbolle, er det et sammensatt land med et vell av unike kultur. Dette gjenspeiles også i matkulturen. I de fleste store byer, møter man en internasjonal matkultur, og man finner garantert en restaurant som serverer fra ditt favorittkjøkken.

  Språk

  I USA snakker de engelsk, og nordmenn vil ikke ha vanskeligheter med å reise i USA. Dersom man foretrekker å kommunisere på et annet språk, er USA tross alt et land med immigranter, og spansk, kinesisk, fransk og italiensk er blant språkene som også er utbredt.

  Værforhold

  Hvilket klima du kan forvente i USA kommer naturligvis an på hvor du reiser. I Alaska er for eksempel temperaturene kjølige, til og med på sommeren, mens områdene på vestkysten har middelhavsklima. Sørstatene er varme og fuktige nesten hele året. Når du bestemmer deg for hvor i USA du vil reise, kan du se nærmere på hva slags vær du kan forvente.

  Penger

  Valutaen i USA er dollar. Kursen kommer naturligvis an på hvordan det går i markedet, men det er vanlig å tenke på én dollar som rundt seks norske kroner.

  Visum

  Hvis du velger en hopp på-tur til USA, må du huske å dobbeltsjekke regler for innreise til landet. Nordmenn trenger innreisetillatelse, men ikke visum. Du søker om innreisetillatelse ved å registrere deg hos ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Selv om gjeldende regler er greie å forholde seg til, lønner det seg alltid å dobbeltsjekke med ambassaden.