Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Tyrkia

  En restplass til Tyrkia er et fint avbrekk fra norske temperaturer, uansett når på året du reiser. Du kan plutselig ligge på en strand i Antalya eller se solen gå ned fra en koselig by langs Egeerhavskysten. Bodrum eller Ölüdeniz? Eller reis på storbyferie. I Istanbul møter du det beste fra to verdner i en kulturell sammensmeltning mellom øst og vest, hvor innflytelsen er tydelig markert både i arkitektonisk uttrykk og atmosfære. Tyrkia syder av muligheter, og en tur hit krever ikke all verdens av planlegging. Faller valget på en hopp på-tur til Tyrkia, kan du lene flysetet tilbake og se frem til en annerledes kultur og lange sandstrender.

  Ting å gjøre i Tyrkia

  Ferietilbudet i Tyrkia er bredt. Det er en destinasjon hvor kulturelle opplevelser absolutt kan kombineres med sol og bad. Hotelltilbudene er også mange og strekker seg fra all inclusive-kategorien til anlegg med enklere fasiliteter. Således passer landet til de fleste reisende. For barnefamilier eller trygghetssøkende er de store resortene midt i blinken. Er målet for ferien sol og varme, har du valgt riktig reisemål. Tyrkia er kjent for sine mange, vakre strender og et klima som tiner norske lemmer. En av disse strendene ligger i Ölüdeniz. Byens navn kan passende nok oversettes med «blå lagune» og stranden har vært på flere lister over topp strender å besøke.

  Langs kysten finnes det imidlertid et utall av flotte strender, og alle gir deg sol, lys sand mellom tærne og muligheten til å ligge og duppe i turkist hav. Egeerhavet og middelhavskysten er kjent for sine badebyer. Reiser du til Marmaris, kan du kombinere solferien med en tur til den lille fiskerlandsbyen Icmeler eller en historisk utflukt til Efesos. I de flese strandbyer er det dessuten et bredt tilbud av vannaktiviteter og båtutflukter. Men for mange handler ikke turen til Tyrkia om å reise til solen. Det er heller severdighetene og de kulturelle motsetningene som er trekkplaster. Eller det spektakulære landskapet. Million- og megabyen Istanbul, gamle Konstantinopel, er et historisk unikum fullt av vanvittige moskéer, kirker og museer. Målet for en siste minutt-reise til Tyrkia kan dessuten være en aktiv ferie. Reiser man opp i fjellene er det flere muligheter for aktiviteter som fotturer og ridning.

  Når du reiser til Tyrkia, er gjerne matopplevelsene en del av ferien. Er du interessert i å smake genuin, tyrkisk mat, bør du styre unna serveringssteder som bærer preg av å drives kun for turistene. Biff og pommefrites på menyen kan for eksempel være et hint. Det tyrkiske kjøkkenet er nemlig fullt av gode overraskelser. Du kan bestille meze, slik at du får muligheten til å smake på et vell av småretter. Eller du kan velge retter som kebab, grillspyd eller fylt paprika og aubergine. Av lokal alkohol bør du prøve raki, den tyrkiske ekvivalenten til gresk ouzo. Matkulturen i Tyrkia preges av at spising er en sosial aktivitet, et trekk som passer både i ferien og til hverdags.

  Språk

  Det offisielle språket er Tyrkisk, men det finnes også flere minoritetsspråk. Det største av disse er kurdisk. I turistområder eller i større byer behersker mange engelsk.

  Værforhold

  I kystområdene ved Middelhavet er det varmt under sommerhalvåret og temperert i vintermånedene. Man kan derfor reise hit både vår, sommer og vinter. Vår og sommer er riktignok varmest, og det er også på denne tiden flest reiser. Men selv i årets ellevte måned kan gradestokken vise tjue grader. For nordmenn har det imidlertid også blitt mer vanlig å reise på opplevelsesferie i innlandet, hvor det på vinteren kan være ganske kaldt.

  Penger

  Valutaen er tyrkisk lira (TRY). 300 norske kroner er omkring 100 lira.

  Visum

  Norske reisende må ha visum når de reiser til Tyrkia. Fra og med april 2014 må dette ordnes via www.evisa.gov.tr/en/. Passet ditt må være gyldig seks måneder etter hjemreise.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.