Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 27.10.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser Syden

  Leter du etter en restplass til Syden? En slik ferietur passer for deg som ikke har bestemt deg for destinasjonen på forhånd. Den typiske sydenfareren er kanskje mest interessert i å få sol på kroppen og et avbrekk fra en grå hverdag. Kombinerer man det med en paraplydrink eller et glass med god vin, med noen nye bekjentskap og fornyet energi, har man oppskriften på en sydenferie. Hopp på-turen til sydlige strøk kan du naturligvis fylles med det du vil. Late dager på en gresk øy, matopplevelser i Italia, nye turistdestinasjoner i Makedonia eller sightseeing og shopping i Valletta. Syden har et sammensurium av alternativer!

  Ting å gjøre i Syden

  Blant landene i såkalte Syden er det mange å velge mellom. Fellesnevneren er at landene ligger i varmere strøk og at soltørste nordmenn søker hit som trekkfugler på vinteren. I utgangspunktet brukte man Syden om landene i Sør-Europa, men etter hvert som avstandene har blitt kortere i form av hyppigere flyavganger og nye feriedestinasjonene, regnes ofte de fleste varmere europeiske land under denne sekkekategorien. Før du bestemmer deg for hvor du vil reise, bør du tenke over hva du vil ha ut av turen. Uansett hvilket reisemål du velger, finnes det alltid et godt tilbud på en siste minutt-reise til Syden.

  En reise til Bulgaria, Slovakia, Tyrkia, Malta, Kroatia, Slovenia, Polen, Portugal, Kypros, Hellas, Spania, Italia, Frankrike, Makedonia eller Montenegro? Eller en reise til Mallorca, Grand Canaria, Kreta, Lanzarote eller Tenerife? Felles for destinasjonene er at de alle kan være målet for sydenturen din. Litt avhengig av hvor du drar, vil du kunne kombinere kulturelle opplevelser med god mat og drikke. Pakker du til sydenferien i siste minutt, er det viktigst å huske badetøy, solkrem og pass. Varmere vær enn i Norge, forskjellige valører av turkist og blått vann og hvite sand- eller rullesteinsstrender gir god grunn til å tro at det blir en bra ferie.

  Når du velger blant restplassene til Syden, går det an å bruke forventningene til ferien som utgangspunkt. For deg som kun er ute etter sol og bad, er tradisjonelle destinasjoner som Grand Canaria og Kreta et like godt alternativ som de nyere sydendestinasjonene. For den historisk interesserte er det overraskende mange av reisemålene som er passende. De fleste europeiske byer har rik historie, og på ulike utflukter fra hotellet kan du oppleve bortgjemte kloster, ærverdige katedraler og gamle ruiner fra ulike perioder og herredømmer. De fleste sydenbyer har et livlig uteliv, for den som er interessert i en ferie med fest. For den som vil prøve noe nytt, er Slovenia og den Polske riveraen midt i blinken.

  Språk

  I dagligtalen brukes «Syden» først og fremst om ferier til landene i Sør-Europa eller solrike destinasjoner i nærheten. Hva det offisielle språket er, beror derfor på landet du reiser til. Fordi Syden har vært en feriedestinasjon i mange tiår, kan man regne med at de forstår engelsk der man drar.

  Værforhold

  Sydenklima er på mange måter ekvivalent med middelhavsklima: Milde vintere og varme somre med høye temperaturer. Når man bestemmer seg for reisemål i Syden, kan man sjekke gjennomsnittstemperaturen for det aktuelle stedet. Temperaturene varierer fra sted til sted, selv om det uansett vil være langt mer temperert enn i Norge.

  Penger

  Valutaen i Syden varierer. Fordi mange av europas sørlige land er med i EU, er imidlertid euro utstrakt. Det er best å bruke en valutakalkulator og sjekke valutaen og kursen i landet du har lyst til å reise til.

  Visum

  Ettersom de fleste av Syden-destinasjonene er innenfor Schengen-området, er visum vanligvis ikke aktuelt. Dette bør du likevel undersøke og dobbeltsjekke når du vet hvor du skal reise.